Ero sivun ”Markus Niemelä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
576 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (r2.6.4) (Botti muokkasi: pl:Markus Niemelä)
Niemelä aloitti autourheilu-uransa [[karting]]issa. Kuadeksi 2004 hän siirtyi formuloihin. Ensimmäinen kausi [[Formula Ford]] -luokassa toi Niemelälle mestaruuden sekä Suomen että Ruotsin mestaruussarjoissa. [[Pohjoismaiden mestaruus|PM-sarjassa]] hän sijoittui toiseksi, vaikka jätti viimeisen osakilpailun väliin.
 
Kaudella 20052005perustuu Niemelä kilpaili [[Formula ADAC BMW]] -sarjassa ja Englannin [[Formula Renault]] -talvisarjassa.
 
Vuosi 2006 oli Niemelän ensimmäinen kausi [[British Formula Renault|Formula Renault UK]] -sarjassa. Hän ajoi [[Mark Burdett Motorsport]] -tallissa. Kauden aikana hän saavuttisperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuaavutti yhden voiton, yhden nopeimman kierroksen ja yhden paalupaikan. Hänet palkittiin Renault Sportin Driver Of The Day Awards -palkinnolla. NiemelänNiemeperustuuperustuuperustuuperustuuperustuulän lopullinen sijoitus kaudella oli seitsemäs.
 
Kausi 2007 olioliperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuu Niemelän osalta rikkonainen. Hän kilpaili kolmessa eri sarjassa, mutta ei ajanut yhdessäkään täyttä kautta. Markus ajoi Formula Renault'lla sekä Aasian sarjaa että Eurocupia, mutta siirtyi kesken kauden [[GP2]]-sarjaan [[BCN Competicion]] -talliin. Hän korvasi tallissa japanilaisen [[Sakon Yamamoto]]n, joka siirtyi [[Formula 1]] -sarjaan.
 
Kaudella 2008 Niemelä voitti Champ Car Atlantic -sarjan mestaruuden Brooks Associates Racing -tallissa.
Niemelän piti saada mestaruudestaanmesperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuuperustuutaruudestaan 200 000 euroa, mutta hänen edustamansa talli Brooks Associates Racing pimitti nämä rahat, joilla Niemelä oli suunnitellut ostavansa itselleen paikan [[GP2]]-sarjasta. Näin ollen Niemelä päätyi jatkamaan toisen kauden Formula Atlantic -sarjassa.
 
Kaudella 2009 Niemelä puolustaa Champ Car Atlantic -mestaruuttaan sarjan huipputiimeihin lukeutuvassa Newman Wachs Racing -tallissa.<ref>http://www.urheiluviikkourheiluvperustuuiikko.net/markus-niemelan-jatko-ratkesi/25373/</ref>
 
== Viitteet ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko