Ero sivun ”Ingressi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p linkitin ruotsinkieliseen sivuun
Lisäys.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Alkukappale''' eli '''johdate''' eli '''ingressi''' on kirjoitelman, sanomalehti[[teksti]]n, puheen tai muun sellaisen, alussa oleva johdantokappale. Se on yleensä 2–4 [[Virke|virkkeen]] pituinen tekstin aloitus, joka kertoo tulevan kirjoituksen aiheen ja pääajatuksen. Hyvä ingressi toimii yleiskuvauksena ja houkuttelee lukijan lukemaan kirjoituksen.
'''Alkukappale''' eli '''johdate''' eli '''ingressi''' on kirjoitelman, sanomalehtiartikkelin, puheen tai muun [[teksti]]n alussa oleva johdantokappale. Se on yleensä 2–4 [[Virke|virkkeen]] pituinen tekstin aloitus, joka kertoo tulevan kirjoituksen aiheen ja pääajatuksen. Hyvä ingressi toimii yleiskuvauksena ja houkuttelee lukijan lukemaan kirjoituksen.


Ingressi muotoillaan yleensä siten, että se erottuu ulkoisesti muusta tekstistä esimerkiksi käyttämällä lisäväriä tai lihavoimalla.
Ingressin ulkoasu muotoillaan yleensä siten, että se erottuu ulkoisesti muusta tekstistä, esimerkiksi käyttämällä suurempaa [[fontti]]a, lisäväriä tai lihavointia.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 25. marraskuuta 2011 kello 21.56

Alkukappale eli johdate eli ingressi on kirjoitelman, sanomalehtiartikkelin, puheen tai muun tekstin alussa oleva johdantokappale. Se on yleensä 2–4 virkkeen pituinen tekstin aloitus, joka kertoo tulevan kirjoituksen aiheen ja pääajatuksen. Hyvä ingressi toimii yleiskuvauksena ja houkuttelee lukijan lukemaan kirjoituksen.

Ingressin ulkoasu muotoillaan yleensä siten, että se erottuu ulkoisesti muusta tekstistä, esimerkiksi käyttämällä suurempaa fonttia, lisäväriä tai lihavointia.

Lähteet