Ero sivun ”Kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
p (r2.7.1) (Botti lisäsi: pl:Międzynarodowy Dzień Tolerancji)
'''Kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä''' on [[Yhdistyneet kansakunnat|YK]]:n vuonna [[1996]] julistama juhlapäivä, jota vietetään [[16. marraskuuta]]. Edellinen vuosi [[1995]] oli YK:n "suvaitsevaisuuden vuosi", jolloin 16. marraskuuta hyväksyttiin YK:n suvaitsevaisuuden periaatteiden julistus.
 
Suvaitsevaisuuden päivänä YK muistuttaa kaikkia kunnioittamaan ihmisten moninaisuutta, vapautta ja tasa-arvoa ja kannustaa erilaisten kulttuurien, yhteiskuntien ja ihmisten väliseen yhteistyöhön, arvostukseen ja vuorovaikutukseen.
 
== YK:n suvaitsevaisuuden periaatteiden julistus ==
 
Päätös kansainvälisen suvaitsevaisuuden päivän viettämisestä tehtiin YK:n yleiskokouksessa 12.12. vuonna 1996. Päivän ajankohta juontuu siitä, että juuri 16. marraskuuta 1995 [[Unesco]]n jäsenvaltiot hyväksyivät suvaitsevaisuuden periaatteiden julistuksen (Declaration of Principles on Tolerance).
 
Julistuksessa todetaan, että suvaitsevaisuus ei ole vain vaalittava arvo, vaan myös edellytys rauhalle sekä yleiselle taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle.<ref>http://www.ykliitto.fi/kouluttaa/ykpaivat_syksy</ref>
 
{{tynkä/Kulttuuri}}
 
== Aiheesta lisää ==
 
* [http://www.ykliitto.fi/kouluttaa/kansainvalinen_suvaitsevaisuuden_paiva Kansainvälisen suvaitsevaisuuden päivän tehtäviä koululaisille]
 
[[Luokka:Yhdistyneiden kansakuntien päivät]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko