Ero sivun ”Matthew Gray Gubler” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
LaaknorBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: is:Matthew Gray Gubler
Rivi 58: Rivi 58:
[[es:Matthew Gray Gubler]]
[[es:Matthew Gray Gubler]]
[[fr:Matthew Gray Gubler]]
[[fr:Matthew Gray Gubler]]
[[is:Matthew Gray Gubler]]
[[it:Matthew Gray Gubler]]
[[it:Matthew Gray Gubler]]
[[hu:Matthew Gray Gubler]]
[[hu:Matthew Gray Gubler]]

Versio 7. marraskuuta 2011 kello 23.11

Matthew Gray Gubler (s. 9. maaliskuuta 1980) on yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja, piirtäjä ja entinen malli. Hänen ensiesiintymisensä oli elokuvassa Steve Zissoun vedenalainen maailma (The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004) esittäessään harjoittelija #1:stä. Parhaiten tunnettu hän on kuitenkin roolistaan nuorena nerona, Spencer Reidinä, CBS:n televisiosarjassa Criminal Minds. Gubler teki monia elokuvia, jotka useimmiten kuvattiin hänen kotikaupungissaan Las Vegasissa tai New Yorkissa, ennen valmistumistaan Tischistä. Hän ylläpitää myös omaa kotisivuaan. Sivulla on Matthewin omia piirroksia ja päiväkirjamerkintöjä.

Elämä

Matthew Gray Gubler syntyi maaliskuun 9. päivänä Yhdysvalloissa, Nevadan osavaltiossa, Las Vegasissa. Lukion Matthew kävi Las Vegasin kansainvälisten opintojen opistossa, ilmaisutaidon ja kuvataiteen linjalla. Koulussa hänen pääaineensa oli näytteleminen, koska siellä ei ollut mahdollisuutta hänen tahtomaansa elokuvantekemiseen. Hän on myös valmistunut New Yorkin yliopiston Tisch-taidekoulusta. Siellä hänen pääaineensa oli elokuvaohjaus.

Ura

Gubler työskenteli aiemmin, tosin vastahakoisesti, mallina monille tunnetuille nimille, kuten Tommy Hilfigerille, saadakseen koulunsa suoritettua. Samaan aikaa Gubler oli myös harjoittelijana Wes Andersonilla, joka rohkaisi häntä menemään elokuvansa Steve Zissoun vedenalainen maailma koe-esiintymiseen. Gubler päätti mennä koe-esiintymiseen, ja lopulta sai harjoittelija#1:sen roolin. Tämä johti hänet rooliinsa Spencer Reidinä Criminal Mindsiin. Hän on myös ollut pienessä roolissa elokuvissa RV (2006) ja Alvin ja pikkuoravat (2007). RV:ssä Gublerin roolihahmo oli Joe Joe ja Alvin ja pikkuoravat -elokuvassa hän oli Simon-oravan äänenä.

Elokuvan teko

Tehdessään elokuvaa Steve Zissoun vedenalainen maailma Gubler teki myös dokumentin nimeltä Matthew Gray Gubler's Life Aquatic Intern Journal. Dokumentti oli materiaalia elokuvan kulissien takaa, ja myöhemmin se sisällytettiin joihinkin DVD-painoksiin. Gubler on ohjannut ja tähdittänyt sarjaa monista itsensätuomitsevista teeskennellyistä dokumenteista. Sarja nimi on Matthew Gray Gubler: the Unauthorized Documentary ja siinä hän parodioi Hollywoodin käyttäytymistä. Sarjaa on kuvattu Criminal Mindsin kuvausten aikana. Hän on myös ohjannut, editoinut ja osittain ohjannut tunnetun rockyhtyeen, The Killersin musiikkivideon Don't Shoot Me Santa.

Elokuvat

Näytteleminen

Ohjaaminen

Lähteet

  1. http://www.matthewgraygubler.com/
  2. http://www.nelonen.fi/criminalminds/nayttelijat_4.html

Aiheesta muualla