Ero sivun ”Tutkimusapulainen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tutkimusapulainen''' (myös '''tutkimusavustaja''') on [[yliopisto|yliopistossa]], [[sairaala|sairaaloissa]] tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva toimi tai [[virka]], jossa toimivat usein [[korkeakoulu]]n loppuvaiheen perusopiskelijat jossakin tutkimusryhmässä, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tutkimusapulaisen tehtäviin kuuluu usein työskentelyä [[laboratorio]]ssa. Joissakin yliopistoissa käytetään myös nimikettä ''tutkimusavustaja''.
'''Tutkimusapulainen''' (myös '''tutkimusavustaja''') on [[yliopisto|yliopistossa]], [[sairaala|sairaaloissa]] tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva toimi tai [[virka]], jossa toimivat tyypillisesti [[korkeakoulu|korkeakoulun]] loppuvaiheen perusopiskelijat, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen ja tehtäviin kuuluu usein työskentelyä [[laboratorio]]ssa.


Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen. Tavallista on, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat tekevät [[pro gradu]] -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla [[diplomityö]]nsä) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja mahdolliselle jatko-opiskeluviralle.
On tavallista, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat työskentelevät osana tutkimusryhmää ja tekevät [[pro gradu]] -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla [[diplomityö|diplomityönsä]]) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja mahdolliselle [[tutkijakoulutettava|jatko-opiskeluviralle]].


{{Tynkä/Yliopisto}}
[[Luokka:Yliopiston virat]]
[[Luokka:Yliopiston virat]]

Versio 28. lokakuuta 2011 kello 10.01

Tutkimusapulainen (myös tutkimusavustaja) on yliopistossa, sairaaloissa tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva toimi tai virka, jossa toimivat tyypillisesti korkeakoulun loppuvaiheen perusopiskelijat, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen ja tehtäviin kuuluu usein työskentelyä laboratoriossa.

On tavallista, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat työskentelevät osana tutkimusryhmää ja tekevät pro gradu -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla diplomityönsä) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja mahdolliselle jatko-opiskeluviralle.