Ero sivun ”Lennart Segerstråle” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
180 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
+kuva
(luokka ym.)
(+kuva)
[[File:Kslkagm.jpg|thumb|Sisäkuva [[Kirkkonummen kirkko|Kirkkonummen kirkosta]], jossa Lennart Segerstrålen suunnittelemat lasimaalaukset]]
'''Lennart Rafael Segerstråle''' ([[17. kesäkuuta]] [[1892]] [[Vantaa]] – [[11. huhtikuuta]] [[1975]] [[Porvoo]]<ref name=NKB/>) oli [[suomenruotsalainen]] kuvataiteilija ja graafikko.
__NOTOC__
Lennart Segerstålen isä oli lehtori Knut Albert Segerstråle ja äiti oli taidemaalari [[Hanna Frosterus-Segerstråle]]<ref name=NKB/>, ja hänen sisarensa oli kirjailija [[Solveig von Schoultz]]. Segerstråle valmistui [[metsänhoitaja]]ksi 1915<ref name=NKB/>, mutta vuodesta 1919 hän omistautui yksinomaan taiteen tekemiseen maalaten paljon muun muassa [[laatukuva|laatukuvia]] sekä eläinaiheita.
 
Segerstråle opiskeli [[Helsingin yliopisto]]n piirustussalissa 1910-1911 sekä myöhemmin [[Kööpenhamina]]ssa ''[[Tanskan kuninkaallinen taideakatemia|Det klgkgl. Akademiet for de SkønneSkjønne Kunster'']] - oppilaitoksessa vuonna 1929. Hänen töitään oli mukana Suomen Taiteilijain näyttelyissä vuosien 1913 ja 1967 välillä. Segerstråle osallistui myös moniin ulkomailla pidettyihin näyttelyihin.
 
Segerstråle maalasi useita alttaritauluja ja lasimaalauksia kirkkoihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen pääteoksenaan pidetään [[Suomen Pankki|Suomen Pankin]] pääkonttorissa olevia Finlandia-freskoja.

Navigointivalikko