Ero sivun ”Sonic the Hedgehog 4: Episode I” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Pelaaminen: Ensimmäisessä Sonic-pelissä palloissa luki GOAL, jostain syystä Sonic 4:ssa palloissa on huutomerkki.
Rivi 32: Rivi 32:
Pelissä nähdään paranneltuja versioita Badnik-roboteista.
Pelissä nähdään paranneltuja versioita Badnik-roboteista.


Ensimmäinen osa sisältää neljä tasoa, joista jokaisessa on 3 näytöstä (act) ja pomotaistelu. Pelin erikoistasoista (eng. Special Stage) ovat vastaavia kuin ''[[Sonic the Hedgehog (Mega Drive)|Sonic the Hedgehog]]'' -pelissä olevat, ja [[Wii]]- ja [[PlayStation3]] -versio hyödyntävät pelissä liikkeentunnistusta. Seitsemästä erikoistasosta on löydettävä Kaaossmaragdit selviämällä sokkelon läpi ennen aika-rajan loppumista sekä varottava koskemasta huutomerkki-palloihin, sen koskettaminen poistaa sinut Special Stagesta (kuten myös Kaaossmaragdin saaminen). Saatuasi haltuusi kaikki 7 Kaaossmaragdia Sonic voi muuttua Super Soniciksi normaaleissa tasoissa.
Ensimmäinen osa sisältää neljä tasoa, joista jokaisessa on 3 näytöstä (act) ja pomotaistelu. Pelin erikoistasoista (eng. Special Stage) ovat vastaavia kuin ''[[Sonic the Hedgehog (Mega Drive)|Sonic the Hedgehog]]'' -pelissä olevat, ja [[Wii]]- ja [[PlayStation3]] -versio hyödyntävät pelissä liikkeentunnistusta. Seitsemästä erikoistasosta on löydettävä Kaaossmaragdit selviämällä sokkelon läpi ennen aikarajan loppumista sekä varottava koskemasta huutomerkki-palloihin, sen koskettaminen poistaa sinut Special Stagesta (kuten myös Kaaossmaragdin saaminen). Saatuasi haltuusi kaikki 7 Kaaossmaragdia Sonic voi muuttua Super Soniciksi normaaleissa tasoissa.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 11. lokakuuta 2011 kello 23.57

Sonic the Hedgehog 4
Kehittäjä Dimps
Julkaisija SEGA
Jakelija Steam, Humble Store, Nintendo eShop, Microsoft Store, PlayStation Now, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Tuottaja Takashi Iizuka
Säveltäjä Jun Senoue
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta Xbox360, Wii, PlayStation3, iPhone
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic the Hedgehog 4 on Segan työn alla oleva Sonic the Hedgehog -pelisarjaan kuuluva tasohyppelypeli, joka kulki kehitysnimellä ”Project Needlemouse”. Peli koostuu useasta erillisestä episodista, joista ensimmäinen julkaistiin lokakuussa 2010. Peli julkaistiin ladattavaksi Xbox Live-, WiiWare- sekä PlayStation Network-palveluihin. Peli on jatkoa Segan ja Sonic Teamin alkuperäisille Sega Mega Driven peleille, ja jatkaa Sonic & Knuckles -pelin tarinaa. Uudesta Sonic the Hedgehog 4:n episodista ei ole vielä tietoa, koska pian julkaistaan Sonic Generations.

Juoni

Episode 1

Tuhottuaan tri Eggmanin Death Egg-avaruusaluksen Sonic jättää ystävänsä Tailsin ja Knucklesin sekä lähtee seikkailemaan yksin uusille alueille. Tri Eggmanin suunitelmana on käyttää vanhoja ja parhaimpiaan bandik-robotteja maailmanvaloituksessaan.

Pelaaminen

Ensimmäisessä osassa voi pelata vain Sonicilla. Sonicin uutena kykynä on hakeutuva Homing Attack (esiintyminen Sonic Adventure -pelissä), vanhojen kierimisen, Spin Dashin ja hyppyhyökkäyksen lisäksi. Pelissä tuttuun tyyliin on suoritettava taso loppuun 10 minuutissa. Sonic on voittamaton niin kauan kun hänellä on vähintään yksi sormus (mutta tämä ei suojaa Sonicia kaikilta vaaroilta). Lisäksi pelissä on tuttuun tapaan monitereja, jotka sisältävät mm. kymmenen sormusta, suojakentän, lisäelämän sekä kuolemattomuuden hetkeksi aikaa. Pelissä nähdään paranneltuja versioita Badnik-roboteista.

Ensimmäinen osa sisältää neljä tasoa, joista jokaisessa on 3 näytöstä (act) ja pomotaistelu. Pelin erikoistasoista (eng. Special Stage) ovat vastaavia kuin Sonic the Hedgehog -pelissä olevat, ja Wii- ja PlayStation3 -versio hyödyntävät pelissä liikkeentunnistusta. Seitsemästä erikoistasosta on löydettävä Kaaossmaragdit selviämällä sokkelon läpi ennen aikarajan loppumista sekä varottava koskemasta huutomerkki-palloihin, sen koskettaminen poistaa sinut Special Stagesta (kuten myös Kaaossmaragdin saaminen). Saatuasi haltuusi kaikki 7 Kaaossmaragdia Sonic voi muuttua Super Soniciksi normaaleissa tasoissa.

Aiheesta muualla