Ero sivun ”Pentti Mikkilä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:


==Pelaajaura==
==Pelaajaura==
Pentti Mikkilä edusti jyväskylälöisjoukkuetta koko uransa sen pelatessa [[I-divisioona (jääkiekko)|1-divisiionassa]]. Hän toimi joukkueessaan puolustajana 239 divisioonaottelussa tehden 92 pistettä, joista 26 maalia ja 66 syöttöpisteitä. Mikkilä ehti pelata urallaan 7 kautta, kunnes lopetti keväällä 1981. Ensimmäisen kautensa hän pelasi 1974-75.
Pentti Mikkilä edusti jyväskyläläisjoukkuetta koko uransa sen pelatessa [[I-divisioona (jääkiekko)|1-divisiionassa]]. Hän toimi joukkueessaan puolustajana 239 divisioonaottelussa tehden 92 pistettä, joista 26 maalia ja 66 syöttöpisteitä. Mikkilä ehti pelata urallaan 7 kautta, kunnes lopetti keväällä 1981. Ensimmäisen kautensa hän pelasi 1974-75.


==Pelaajauran jälkeen==
==Pelaajauran jälkeen==

Versio 8. lokakuuta 2011 kello 17.20

Pentti Mikkilä (30. marraskuuta 1946 Jyväskylä) on entinen JyPHT:n jääkiekkoilija ja valmentaja.

Pelaajaura

Pentti Mikkilä edusti jyväskyläläisjoukkuetta koko uransa sen pelatessa 1-divisiionassa. Hän toimi joukkueessaan puolustajana 239 divisioonaottelussa tehden 92 pistettä, joista 26 maalia ja 66 syöttöpisteitä. Mikkilä ehti pelata urallaan 7 kautta, kunnes lopetti keväällä 1981. Ensimmäisen kautensa hän pelasi 1974-75.

Pelaajauran jälkeen

Mikkilä on peliuransa lopettamisen jälkeen toiminut Jypissä useissa eri tehtävissä. Siksi häntä usein kutsutaankin lempinimerllä "Mr. JYP". Uransa jälkeen hän on toiminut Jypissä joukkueenjohtajana ja kakkosvalmentajana. Lisäksi hän on toiminut Jypin markkinointipäällikkönä sekä lyhyen aikaa JYPin toimitusjohtajana. Jyväskyläläisjoukkueen palkkalistoilla hän on saanut olla mukana Jypin kaikissa huippuhetkissä joukkueenjohtajan tehtävissä.

Mikkilä toimi joukkueenjohtajan töidensä lisäksi Hannu Aravirran apuvalmentajana hopeaan johtaneella kaudella 1988-89. Miehen kakkosvalmentajan työt päättyivät kevääseen 1991, jolloin hän siirtyi päätoimisesti joukkueenjohtajan tehtäviin. Mikkilän toimiessa tuossa tehtävässä JYP pääsi juhlimaan keväällä 1992 hopeaa sekä 1993 pronssia. Tuossa virassa Mikkilä toimi vuoteen 2000 asti, kunnes siirtyi valmennustehtäviin, toimien mm. Diskoksen joukkueen valmentajana.

Nykyisin Mikkilä ei toimi päätoimisesti jääkiekon parissa, vaan työskentelee autonmyyntialalla. Hän pelaa kuitenkin ikämieskiekkoa Jyväskylän Ukkometsoissa.

Mikkilän pelinumero 19 on jäädytetty Jypissä ja miehen pelipaita on nostettu hallin kattoon.

Lähteet