Ero sivun ”Kaija Juurikkala” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
kuva, linkitys ym.
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Kaija Juurikkala.jpg|thumb|250px|Kaija Juurikkala toukokuussa 2011.]]
'''Kaija Juurikkala''' (s. [[20. marraskuuta]] [[1959]]) on suomalainen [[elokuvaohjaaja]] ja [[käsikirjoittaja]].
'''Kaija Juurikkala''' (s. [[20. marraskuuta]] [[1959]]) on suomalainen [[elokuvaohjaaja]] ja [[elokuvakäsikirjoittaja|käsikirjoittaja]]. Hän on opiskellut elokuvaohjaamista [[Taideteollinen korkeakoulu|Taideteollisessa korkeakoulussa]]. Juurikkala on ohjannut etupäässä nuorille suunnattuja elokuvia.


Juurikkala on opiskellut elokuvaohjaamista [[Taideteollinen korkeakoulu|Taideteollisessa korkeakoulussa]]. Hän on ohjannut etupäässä nuorille suunnattuja elokuvia. ''Rosa was here'' ([[1994]]) on puolipitkä fiktioelokuva maailmasta, jossa kaikki aikuiset yhtäkkiä katoavat. Juurikkala on ohjannut myös kaksi pitkää elokuvaa. ''[[Kyytiä Moosekselle]]'' ([[2001]]) on Raamatun kymmeneen käskyyn pohjautuva elokuva, joka koostuu kymmenestä eri tarinasta, jotka 12–15-vuotiaat nuoret ympäri Suomea olivat improvisoineet. ''[[Valo]]'' ([[2005]]) on puolestaan [[Aleksanteri Ahola-Valo]]n päiväkirjoihin ja Juurikkalan alkuperäistarinaan pohjautuva elokuva, jonka varsinaisesta käsikirjoituksesta vastasi [[Markku Flink]].
''Rosa was here'' (1994) on puolipitkä fiktioelokuva maailmasta, jossa kaikki aikuiset yhtäkkiä katoavat. Juurikkala on ohjannut myös kaksi pitkää elokuvaa. ''[[Kyytiä Moosekselle]]'' (2001) pohjautuu [[Raamattu|Raamatun]] [[kymmenen käskyä|kymmeneen käskyyn]]. Se koostuu kymmenestä eri tarinasta, jotka 12–15-vuotiaat nuoret ympäri Suomea olivat improvisoineet. ''[[Valo (elokuva)|Valo]]'' (2005) on [[Aleksanteri Ahola-Valo]]n päiväkirjoihin ja Juurikkalan alkuperäistarinaan pohjautuva elokuva, jonka varsinaisesta käsikirjoituksesta vastasi [[Markku Flink]].


Juurikkala on ohjannut myös koulumaailmaan sijoittuvat TV-sarjat ''[[Enkeleitä ja pikkupiruja]]'' ([[1998]]) sekä ''[[Laura (televisiosarja)|Laura]]'' ([[2002]]). Vuonna 2011 Like Kustannus julkaisi Juurikkalan omaelämäkerrallisen teoksen ''[http://www.like.fi/kirjat/varjojen-taika Varjojen taika – matka edelliseen elämään]'', jossa hän kertoo lahjastaan nähdä tuonpuoleiseen maailmaan.
Juurikkala on ohjannut myös koulumaailmaan sijoittuvat televisiosarjat ''[[Enkeleitä ja pikkupiruja]]'' (1998) sekä ''[[Laura (televisiosarja)|Laura]]'' (2002). Juurikkalalta on ilmestynyt omaelämäkerrallinen teos ''Varjojen taika – matka edelliseen elämään'' (2011), jossa hän kertoo lahjastaan nähdä tuonpuoleiseen maailmaan.


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
* http://www.juurikkala.fi
* [http://kaija.juurikkala.fi/ Kaija Juurikkalan kotisivu]
* [http://www.like.fi/node/22403 Kaija Juurikkala Liken sivulla]
* Hannu Kylkisalo: [http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2007/2007-12-13/kulttuuri/kirjat/Sisaista_fantasiaa Vimmaista elämyspedagogiikkaa]. Vantaan Lauri 13.12.2007.
* {{Elonet-h|id=he2wlu|nimi=Kaija Juurikkala}}
* {{IMDb-h|id=0433305|nimi=Kaija Juurikkala}}
* [http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/02/kaija_juurikkala_uskoo_nakymattoman_maailman_olemassaoloon_2379443.html Yle: Kaija Juurikkala uskoo näkymättömän maailman olemassaoloon]


{{DEFAULTSORT:Juurikkala, Kaija}}
{{DEFAULTSORT:Juurikkala, Kaija}}

Versio 2. lokakuuta 2011 kello 17.08

Kaija Juurikkala toukokuussa 2011.

Kaija Juurikkala (s. 20. marraskuuta 1959) on suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on opiskellut elokuvaohjaamista Taideteollisessa korkeakoulussa. Juurikkala on ohjannut etupäässä nuorille suunnattuja elokuvia.

Rosa was here (1994) on puolipitkä fiktioelokuva maailmasta, jossa kaikki aikuiset yhtäkkiä katoavat. Juurikkala on ohjannut myös kaksi pitkää elokuvaa. Kyytiä Moosekselle (2001) pohjautuu Raamatun kymmeneen käskyyn. Se koostuu kymmenestä eri tarinasta, jotka 12–15-vuotiaat nuoret ympäri Suomea olivat improvisoineet. Valo (2005) on Aleksanteri Ahola-Valon päiväkirjoihin ja Juurikkalan alkuperäistarinaan pohjautuva elokuva, jonka varsinaisesta käsikirjoituksesta vastasi Markku Flink.

Juurikkala on ohjannut myös koulumaailmaan sijoittuvat televisiosarjat Enkeleitä ja pikkupiruja (1998) sekä Laura (2002). Juurikkalalta on ilmestynyt omaelämäkerrallinen teos Varjojen taika – matka edelliseen elämään (2011), jossa hän kertoo lahjastaan nähdä tuonpuoleiseen maailmaan.

Aiheesta muualla