Ero sivun ”Anna omassa kodissaan” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.4) (Botti muokkasi: es:Ana y la casa de sus sueños
RedBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.5.2) (Botti lisäsi: ru:Анин Дом Мечты
Rivi 50: Rivi 50:
[[ja:アンの夢の家]]
[[ja:アンの夢の家]]
[[pl:Wymarzony dom Ani]]
[[pl:Wymarzony dom Ani]]
[[ru:Анин Дом Мечты]]

Versio 28. syyskuuta 2011 kello 13.06

Anna omassa kodissaan
Anne's House of Dreams
Alkuperäisteos
Kirjailija L. M. Montgomery
Kieli englanti
Genre lastenkirja
Kustantaja L. C. Page & Co.
Julkaistu 1917
Suomennos
Suomentaja Hilja Vesala
Kustantaja WSOY
Julkaistu 1. p. 1922
ISBN 978-951-0-26939-8
Edeltävä Anna opettajana
Seuraava Annan perhe
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Anna omassa kodissaan (Anne's House of Dreams) on kanadalaisen L.M. Montgomeryn kirjoittama tyttökirja. Kirja on viides osa orpotyttö Anna Shirleystä kertovassa kahdesanosaisessa Anna-sarjassa. Kirja ilmestyi englanniksi 1917, ja se suomennettiin vuonna 1922. Kuten kaikki muutkin Montgomeryn kirjat, tämänkin kirjan tapahtumapaikka on kirjailijan oma kotipaikkakunta Kanadan Prinssi Edwardin saari.

Juoni

Kirja kuvaa juuri avioon astuneiden Annan ja Gilbert Blythen yhteiselon ensimmäisiä vuosia. Kirjan alussa tuore aviopari muuttaa pois rakkaasta Avonleasta pieneen, valkoiseen taloon merenrannalle, sillä Gilbertille tarjotaan tuolta alueelta lääkärin työtä. Anna ja Gilbert saavat paljon uusia ystäviä ja kokevat monenlaisia kokemuksia, sekä mukavia, että surullisia pienessä unelmiensa talossa.

Merkkihenkilöt

  • Anna Blythe (os. Shirley) on tuore morsian. Hän on älykäs ja huumorintajuinen, ja hänellä on myös loistava mielikuvitus. Annalla on punaiset hiukset ja harmaat silmät, ja hän on hyvin kaunis. Hänellä on hyvä sydän ja hän nauttii ihmisten yhteen saattamisesta.
  • Gilbert Blythe on Annan aviomies. Vuosien odotuksen jälkeen Anna lopulta vastasi Gilbertin tunteisiin ja he pääsivät naimisiin. Nyt Gilbert on valmistunut lääkärinopinnoistaan ja saa paikan Glenistä lääkärinä. Hän on komea, fiksu ja hauska, ja rakastaa vaimoaan hyvin paljon.
  • Kapteeni Jim on Annan ja Gilbertin uusi tuttavuus. Hän on paljon kokenut vanha kapteeni, joka huolehtii läheisestä majakasta. Kapteeni Jim on hyväsydäminen, lempeä ja kiltti vanhus, joka pitää kovasti Blythen pariskunnasta. Hän rakastaa kertoa tarinoita kokemuksistaan.
  • Neiti Cornelia on Annan ja Gilbertin naapuri. Hän on jo hieman vanhempi neiti. Cornelia-neiti on topakka mutta kiltti nainen, joka vihaa miehiä. Hänestä tulee hyvä ystävä Annan kanssa.
  • Leslie Moore on Annan lähin naapuri. Leslie on tavattoman kaunis ja älykäs, mutta hänen nuori elämänsä on ollut yhtä murhetta. Leslie on aluksi hyvin sulkeutunut, ja hän vuoronperään vihaa ja rakastaa Annaa. Lopulta Anna kuitenkin auttaa hänet yli ongelmistaan ja heistä tulee sydänystävät.