Ero sivun ”Nappi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.4) (Botti lisäsi: mrj:Полдыш
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ku:Bişkoj
Rivi 36: Rivi 36:
[[he:כפתור]]
[[he:כפתור]]
[[mrj:Полдыш]]
[[mrj:Полдыш]]
[[ku:Bişkoj]]
[[la:Buto]]
[[la:Buto]]
[[lt:Saga]]
[[lt:Saga]]

Versio 27. syyskuuta 2011 kello 19.19

Pieni nappi.
Koristenappeja.

Nappi on pieni, tavallisesti pyöreä ja litteä esine, jota käytetään vaatteissa tai muissa tekstiilituotteissa kiinnittimenä tai koristeena. Nappeja voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, kuten muovista, puusta, metallista, luusta tai helmiäisestä. Nappi kiinnitetään kankaaseen ompelemalla, ja vastapuolen kankaaseen tehdään napin kokoon sopiva napinreikä tai muu kiinnitin, jonka läpi nappi voidaan pujottaa.

Käyttö

Kauluspaidassa napit ovat yleensä keskellä, ja niiden tarkoitus on pitää paita kiinni. Housuissa, kuten farkuissa, on etumuksessa nappi, jonka avulla housut on helppo avata ja sulkea. Napin lisäksi farkuissa voi olla myös vetoketju. Myös takeissa ja jakuissa käytetään nappeja kauluspaidan tapaan, tai vaihtoehtoisesti helpompikäyttöisiä neppareita. Lisäksi nappeja käytetään esimerkiksi kasseissa kassin suun sulkemiseen. Nappeja voidaan käyttää myös koristeena, ja niistä voidaan tehdä jopa koruja.

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.