Ero sivun ”Mad Max 2 – asfalttisoturi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kieliopillista viilausta
(Kieliopillista viilausta)
{{Juonipaljastus}}
Elokuva kertoo Max Rockatanskystä joka elelee [[Australia]]n autiomaassa koiransa kanssa. Max elää yksinäistä elämää moottoripyöräjengin riistettyä hänen vaimonsa ja lapsensa hengen.
Australia on kärsinyt suuresta ydintuhosta ja tärkein raaka-aine on moottoriajoneuvojen [[polttoaine]]. Ihmiset ovat jopa valmiita tappamaan toisensa saadakseen tätä kallisarvoista nestettä. Maxin etsiessä polttoainetta hän joutuu miltei joutuu satunnaisen gyrokopterilentäjän ryöstämäksi, mutta ovelana taistelijana Maxin onnistaa kukistaa lentäjä, ja henkensä säästääkseen lentäjä antaa vihjeen linnoituksesta jossa valmistetaan bensiiniä ja polttoaineita. Max lähteekin lentäjä vankinaan etsimään tuota linnoitusta.
 
Max löytääkin piiritetyn linnoituksen ja pääsee sisälle löydettyään erään linnoituksen asukkaista haavoittuneena maantieltä, tästä Maxin sekä linnoituksen väen välille syntyy hauras luottamus. Haavoittunut asukas lupasi aiemmin Maxille polttoainetta niin paljon kuin jaksaisi kantaa jos tämä vain pelastaisi hänet. Haavoittunut kuitenkin kuolee ja tämän myötä Maxin tekemä sopimus hänen kanssaan. Linnoitusta piirittävä [[punkkari]]tyylinen rosvo- ja moottoripyöräjengi haluaisi vain heidän säiliön ja asukkaat säästettäisiin, mutta tähän ei suostuta. Max kertoo tietävänsä sopivan vetoajoneuvon jonkin matkan päässä suuren polttoainesäiliön siirtämiseksi joka halutaan viedä pois ennen kuin linnake evakuoitaisiin.
 
Tehtyään sopimuksen linnoituksen asukkaiden kanssa Max hakee salassa säiliölle vetoajoneuvon eli suuren rekan. Rekka vioittuu jonkun verran rosvojen hyökkäyksistä mutta Maxille luvattu polttoaine annetaan ja yön turvin hän lähtee autollaan linnoituksesta tankit täynnä. Linnoitusta piirittänyt rosvojoukkio lähtee kuitenkin hänen peräänsä ja pakomatka epäonnistuu Maxin ajaessa rajusti ulos maantieltä. Haavoittuneena Max piiloutuu rosvoilta kiven taakse romuttununeen autonsa lähistöllä ja onnistuu jäädä henkiin vaikka ansoitettu auto räjähtääkin. Gyrokopterilentäjä näkee nousevan savupilven kaukoputkellaan ja käy noutamassa haavoittuneen Maxin. Leiriin tultuaan Rekkarekka on korjattu ja se kytketään säiliöön ja yhdistelmä saattajineen pakenee linnoituksesta, josta alkaa monivaiheinen, vauhdikas ja väkivaltainen takaa-ajo. Jengin lähdettyä säiliöauton perään linnoituksesta pakenee samalla useita ajoneuvoja, joissa on linnakkeen väestö. He ovat asettaneet linnakkeeseen aikapommin joka myöhemmin tuhoaa sen.
 
Takaa-ajon lopussa säiliörekka nähdään kyljelleen kaatuneena ja tankeista valuukin hiekkaa: Max tajuaa bensiinin olleenkin piilotettuna evakuointiautoissa astioissa ja säiliöauto tarvittiin vain hämäykseksi, jotta moottoripyörärosvot keskittyisivät siihen ja muut pääsisivät pakoon.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko