Ero sivun ”Tony Halme” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Kyte (keskustelu | muokkaukset)
+linkkejä
Rivi 18: Rivi 18:


Vaikka Tony Halmeen mediakuva onkin melkoinen rääväsuu, hänet tunnetaan myös eläinrakkaana ihmisenä.
Vaikka Tony Halmeen mediakuva onkin melkoinen rääväsuu, hänet tunnetaan myös eläinrakkaana ihmisenä.

== Linkkejä ==
[http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/utapuh.scr?ccl=desc&freetext=&esukunimi=Halme&eetunimi=Tony&eedkryhma=%24&aktyyppi=%24&vpvuosi=%24&vptunnus=%24&kasvaihe=%24 Tony Halmeen puheenvuorot eduskunnassa]


[[en:Tony Halme]]
[[en:Tony Halme]]

Versio 7. maaliskuuta 2004 kello 18.58

Tony Christian Halme syntyi 6. tammikuuta 1963 suomenruotsalaiseen perheeseen Helsingissä (isä Timo Kalevi Halme, äiti Anja Remander). Nykyään hän asuu Helsingissä yhdessä puolisonsa Katja Anneli Halmeen kanssa.

Perussuomalaisten kansanedustajana Halme on ollut maaliskuusta 2003 lähtien, ja hän sai enemmän ääniä (16 000 ääntä) kuin entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki. Suuren kansan tietoisuuteen Halme tuli vuonna 1993 esitetyn Gladiaattorit-ohjelman kautta.

Halme ei ole käynyt kouluja kansa- ja oppikoulua lukuunottamatta. Strömbergin konepajakoulun sähköasentajalinjaa hän kävi kaksi vuotta, mutta opinnot jäivät kesken poissaolojen takia. Sotilasarvoltaan Halme on pioneeri.

Työura on kirjava. Halme on asunut 15 vuotta USA:ssa ja tällöin hän toimi henkivartijana, ammattipainijana sekä ammattinyrkkeilijänä. Hänellä oli myös pieni rooli 1995 ilmestyneessä elokuvassa Die Hard: Koston enkeli, jossa pääosaa esittää Bruce Willis. Pienemmistä töistä mainittakoonm mm. ikkunanpesijä, kalakauppias, portsari, lasinleikkaaja, pikkolo, turvamies, stuntman, tv- ja radiojuontaja ja valmentaja.

Kirjailijana Halme on tehnyt teokset:

  • Kovan päivän ilta.
  • Tuomion päivä
  • Jumala armahtaa, minä en
  • Viikingin voimaopas

Halme on myös toiminut laulajana ja häneltä on ilmestynyt yksi albumi: Mestarit salilla.

29. tammikuuta 2004 käräjäoikeus tuomitsi Tony Halmeen salakuljetuksesta, laittoman tuontitavaraan ryhtymisestä, ampuma-aserikoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta sekä aseen varomattomasta käsittelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 80 päiväsakkoon. Tuomio johtaa juurensa heinäkuulle 2003, jolloin päihtynyt Halme ammuskeli asunnossaan.

Vaikka Tony Halmeen mediakuva onkin melkoinen rääväsuu, hänet tunnetaan myös eläinrakkaana ihmisenä.

Linkkejä

Tony Halmeen puheenvuorot eduskunnassa