Ero sivun ”Maukka Perusjätkä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
308 merkkiä lisätty ,  9 vuotta sitten
Tuore tieto ja linkki ja viilausta
(Tuore tieto ja linkki ja viilausta)
 
== Levytyksiä ==
Maukka Perusjätkän ensimmäinen albumi, ''Säpinää'' julkaistiin vuonna 1979. [[Ralf Örn]] suunnitteli Mauri Airtalle ''Maukka Perusjätkä'' -brandinbrändin ja tuotti, sävelsi sekä sanoitti Maukka Perusjätkä -levyt ''Säpinää'' (1979), ''Ennen kolmatta maailmansotaa'' (1980) ja ''Koiranpennut'' (1981). Örn myös lauloi jokaisella levyllä muutaman kappaleen.
 
Maukka Perusjätkän ensimmäinen kokoonpano oli nimeltään ''Maukka & Nahkatakit''. Sen kappale "Kun sä tuomitset mut" oli mukana vuoden 1979 ''[[Hilselp]]'':llä. Ensimmäinen albumi tehtiin nimellä ''Maukka Perusjätkä Ja Sota Apatiaa Vastaan'',. sitäSitä seurasi levytyksiä kokoonpanolla ''Maukka Perusjätkä ja Ralf Örn Pop''. Tämän lisäksi nimellä ''Maukka & Vallilan vangit'' ilmestyi single "Oletko koskaan nähnyt traktoria" vuonna 1980. ''Maukka & Ile's disko'' (jonka Ile oli [[Ilkka Vainio]]) julkaisi albumin ''Asiat kuntoon'' vuonna 1982. Viimeisin albumi on vuonnaVuonna 2004 julkaistujulkaistiin [[Poptori]]n kokoelma ''Hyvät, pahat ja parhaat''. Maukka Perusjätkä on artistina [[Raivopäät]] feat. Friends -albumilla ''[[Punkrock Jukebox 3]]'', joka ilmestyi marraskuussa 2009. Keikkoja hän on tehnyt pienin tai pidemmin väliajoin.
 
Maukka Perusjätkä on artistina [[Raivopäät]] feat. Friends albumilla [[Punkrock Jukebox 3]], joka ilmestyi marraskuussa 2009. Keikkoja hän tekee pienin tai pidemmin väliajoin.
Syyskuussa 2011 ilmestyi tupla-albumi, jolla on 14 uutta kappaletta ja kakkoslevyllä puolestaan päivitettyjä versioita vanhoista Maukka-sävelmistä kahdentoista studioversion ja viiden live-esityksen verran.
 
=== Diskografia ===
* ''[[Cool (albumi)|Cool]]'' (Cool Ltd, 1997, "Maukka Perusjätkä & Aki ja Turo")
* ''Hyvät, pahat ja parhaat'' (Poptori, 2004, "Maukka Perusjätkä")
* ''[[Elämä pieninä palasina]]'' (Rocket Records, 2011, "Maukka Perusjätkä")
 
== Nykyisen yhtyeen kokoonpano==
* Teemu Leppänen (rummut)
 
== Aiheesta muuallaLähteet ==
* [http://www.myspace.com/maukkaperusjtk Maukka Perusjätkän viralliset sivut]
* [http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=h&n=perusj%E4tk%E4 YLE Elävä arkisto: Maukka Perusjätkä]
* [http://www.myspace.com/maukkaperusjtk Maukka Myspacessa]
* [http://www.rocket-records.com/maukka_perusjatka_elama_pienina_palasina Vuoden 2011 levy Rocket Recordsin sivuilla]
 
{{DEFAULTSORTAAKKOSTUS:Perusjätkä, Maukka}}
 
[[Luokka:Suomalaiset rocklaulajat]]
1 121

muokkausta

Navigointivalikko