Ero sivun ”Kivi ja Kilpi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
112 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
hieman lisää johdantoon
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
pEi muokkausyhteenvetoa
(hieman lisää johdantoon)
'''Kivi ja Kilpi''' on suomalainen television draamasarja, jonka juoni liikkuu [[antikvariaatti]]toiminnan ympärillä. Sen on ohjannut [[Joona Tena]]., Hänjoka on myös käsikirjoittanut sarjan [[Antti Tuuri]]n kanssa. Sarjaa on tehty kaksi tuotantokautta vuosina 2001 ja 2003.
 
Päähenkilöt sarjassa ovat KTM Veijo Valenius ([[Taneli Mäkelä]]) ja kirjoista kaiken tietävä Ernest Holsti ([[Oiva Lohtander]]).
 
Sarja koostuu kahdesta tuotantokaudesta. Vuonna 2001 esitetty tuotantokausi kuvaa, kuinka Veijo Valenius menettää hyvän työpaikkansa kirjakaupassa ja joutuu siksi ottamaan kontolleen isältään perimänsä [[antikvariaatti|antikvariaatin]] Kivi & Kilpi. Antikvariaatin kalustoon kuuluu kirjoista kaiken tietävä Holsti, joka on kuitenkin kirjakaupan ulkopuolisessa maailmassa avuton kuin lapsi.
 
Ensimmäinen tuotantokausi keskittyy [[Aleksis Kivi|Aleksis Kiven]] [[Seitsemän veljestä|Seitsemän veljeksen]] ensipainoksen metsästämiseen. Vuonna 2003 esitetty toinen tuotantokausi "Mestari" keskittyy [[Eino Leino]]n kadonneen romaanikäsikirjoituksen etsimiseen.

Navigointivalikko