Ero sivun ”Maurice Gibb” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
ChuispastonBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ru:Гибб, Морис
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ko:모리스 깁
Rivi 27: Rivi 27:
[[eo:Maurice Gibb]]
[[eo:Maurice Gibb]]
[[fr:Maurice Gibb]]
[[fr:Maurice Gibb]]
[[ko:모리스 깁]]
[[hr:Maurice Gibb]]
[[hr:Maurice Gibb]]
[[it:Maurice Gibb]]
[[it:Maurice Gibb]]

Versio 27. elokuuta 2011 kello 16.32

Maurice Gibb

Maurice Ernest Gibb (22. joulukuuta 1949 Mansaari12. tammikuuta 2003 Miami, Florida) oli englantilainen muusikko ja Bee Gees -yhtyeen jäsen. Hänen kaksoisveljensä Robin Gibb syntyi 35 minuuttia myöhemmin.

Hän kasvoi perheensä kanssa Chorlton-cum-Hardy -alueella, Manchesterissa. Vuonna 1958 Gibbin perhe muutti Brisbaneen, Australiaan ja asettui Cribb Islandille, jonka tilalle rakennettiin myöhemmin Brisbanen lentoasema. Brisbanessa ollessaan veljekset muodostivat Bee Gees -yhtyeen, jonka ura on jatkunut yli viisi vuosikymmentä ja he ovat myyneet yli 180 miljoonaa levyä.

Maurice Gibb soitti bassokitaraa, kitaraa ja kosketinsoitinta. Hänet tunnettiin yhtyeen "hiljaisena jäsenenä", joka pysyi enimmäkseen taka-alalla.

Hän oli naimisissa skotlantilaisen laulajan, Lulun kanssa vuosina 1969-1973. Näinä aikoina Maurice kokeili näyttelemistä ja esiintyi lyhytikäisessä West End -musikaalissa Sing a Rude Song.

Vuonna 1994 Maurice Gibb pääsi Songwriters Hall of Fameen ja vuonna 1997 Rock and Roll Hall of Fameen.

Maurice Gibb kuoli sairaalassa Miamissa 12. tammikuuta, 2003 sydämenpysähdystä ja kiertyneen suolen leikkausta seuranneisiin komplikaatioihin. Hänet polttohaudattiin.