Ero sivun ”Martin Lopez” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Yhtyenavigaatiomalline
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: pl:Martin Lopez
Rivi 38: Rivi 38:
[[it:Martin Lopez]]
[[it:Martin Lopez]]
[[no:Martin Lopez]]
[[no:Martin Lopez]]
[[pl:Martin Lopez]]
[[pt:Martin Lopez]]
[[pt:Martin Lopez]]
[[tr:Martin Lopez]]
[[tr:Martin Lopez]]

Versio 20. elokuuta 2011 kello 14.37

Martin Lopez (s. 20. toukokuuta 1978, Ruotsissa) on ruotsalais-uruguaylainen rumpali, joka tunnetaan parhaiten ruotsalaisesta metalliyhtye Opethista, jonka rumpalina hän oli vuodet 1998-2006. Hän käyttää Premierin rumpuja sekä rumpukapuloita ja Sabianin lautasia.

Lopez syntyi Ruotsissa, mutta on elämänsä aikana asunut myös paljon Uruguayssa. Ruotsiin jääminen varmistui lopulta sillä, että Lopez pystyi pääsemään metalliyhtyeen rumpaliksi juuri siellä. Hän liittyi Opethiin rumpaliksi vuonna 1998 korvatakseen siinä edeltäjänsä Anders Nordinin. Opethia ennen Lopez soitti ruotsalaisen melodisen death metal -yhtye Amon Amarthin albumilla Once Sent from the Golden Hall.

Ensimmäinen albumi Opethissa, jossa Lopez soitti oli vuoden 1998 My Arms, Your Hearse. Hän ehti soittaa yhteensä kuudella yhtyeen albumilla, joista viimeinen, Ghost Reveries, on vuodelta 2005. Lopezin rumpusoitossa kuuluu selvät latino- sekä jazz-vaikutteet. Hänen rumpalin kykynsä näkyy musiikissa hyvin, kun hän vaihtelee kappaleissa rumpukomppejaan pehmeistä ja usein myös erilaisilla lyömäsoittimilla varustetuista kompeista raakoihin tuplabassorummuilla varutettuihin erilaisiin death metal -komppeihin. Opethin soundiin Lopezin soitto ehti vaikuttaa vuosien varrella valtavasti ja fanien keskuudessa on epäilty, pystyykö yhtyeen nykyinen rumpali Martin Axenrot olemaan yhtä tiiviinä osana yhtyettä kuten Martin Lopez aikanaan oli.

Lopez joutui jättämään Opethin toukokuussa 2006 kärsimiensä paniikkihäiriöiden sekä veritauti bakteremian takia. Bakteremia diagnosoitiin hänellä vasta Lamentation-kiertueella, aivan viimeisinä vuosinaan Opethissa. Lopezin eroamista oli osattu odottaa jo Ghost Reveriesin julkaisun aikoihin.

Vuoden 2008 lopussa Opethin nykyinen basisti Martin Mendez kertoi haastattelussa, että Lopez on saanut lapsen. Asiasta ei kuitenkaan mainittu sen tarkemmin.

Diskografia

Opeth

Amon Amarth

  • Once Sent from the Golden Hall (1998)

Aiheesta muualla