Ero sivun ”Pyyteeri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
kh, luokat, w, tynkä, viite......
Rivi 1: Rivi 1:
'''Pyyteeri''' on [[Teeri|teeren]] ja [[pyy]]n [[risteymä]].<ref name="kaleva">[http://www.kaleva.fi/uutiset/ei-loytynyt-pyymetsoa-vielakaan/785829 Kaleva.fi 12.3.2009: Ei löytynyt pyymetsoa vieläkään]</ref> Tämä [[kanalinnut|kanalintu]] on erittäin harvinainen, sillä pyyteeriä on tavattu [[Norja]]ssa neljä ja [[Suomi|Suomessa]] ja [[Ruotsi]]ssa vain yksi. Suomen pyyteeri ammuttiin [[Koivulahti|Koivulahdessa]] 1967, ja se oli noin 870 grammaa painanut koiras. Se oli selkäpuoleltaan harmaa, pyrstö oli musta ja muu höyhenpuku muistutti pyykoirasta.
Pyyteeri teerin ja pyyn risteytys tämä lintu on erittäin harvinainen eli laji on äärinmäisen uhanalainen sillä norjassa ollaan vain 4
pyyteeriä eli teeripyy nähty. suomessa että ruotsissa ollaan vain yhden kerran nähty tämä kanalintu. Suomalainen pyyteeri ammuttiin Koivulahdessa 1967. se teeripyy oli noin 870 grammaa painanut koiras. Se oli selkäpuoleltaan harmaa, pyrstö oli musta ja muu höyhenpuku muistutti pyykoiraan asua.


Tuntomerkit teerinpyy voi olla pituudeltaan jopa 40cm poino noin 865 grammaa uhanalaisuus luokitus äärinmäisen uhanalainen
Pyyteeri voi olla pituudeltaan jopa 40 cm ja painoltaan noin 865 grammaa. Se syö erilaisia kasvinosia.


== Lähteet ==
Ravinto siivut ja marjat
{{Viitteet}}

{{tynkä/Lintu}}

[[Luokka:Metsäkanat]]
[[Luokka:Risteymät]]

Versio 13. elokuuta 2011 kello 15.59

Pyyteeri on teeren ja pyyn risteymä.[1] Tämä kanalintu on erittäin harvinainen, sillä pyyteeriä on tavattu Norjassa neljä ja Suomessa ja Ruotsissa vain yksi. Suomen pyyteeri ammuttiin Koivulahdessa 1967, ja se oli noin 870 grammaa painanut koiras. Se oli selkäpuoleltaan harmaa, pyrstö oli musta ja muu höyhenpuku muistutti pyykoirasta.

Pyyteeri voi olla pituudeltaan jopa 40 cm ja painoltaan noin 865 grammaa. Se syö erilaisia kasvinosia.

Lähteet

Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.