Ero sivun ”Simpsonit (3. tuotantokausi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 219: Rivi 219:


[[da:The Simpsons (sæson 3)]]
[[da:The Simpsons (sæson 3)]]
[[de:Liste der Simpsons-Episoden (Staffel 3)]]
[[en:The Simpsons (season 3)]]
[[en:The Simpsons (season 3)]]
[[es:Anexo:Tercera temporada de Los Simpson]]
[[es:Anexo:Tercera temporada de Los Simpson]]

Versio 5. elokuuta 2011 kello 04.27

Simpsoneiden 3. tuotantokausi
Simpsoneiden 3. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi MTV3
Julkaisupäivä 26. elokuuta 2003
Ensimmäinen esitys 19. syyskuuta 1991
Viimeinen esitys 7. toukokuuta 1992
Esitysten määrä 24

Simpsoneiden 3. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 19. syyskuuta 1991 ja päättyi 7. toukokuuta 1992. DVD-boksi julkaistiin Yhdysvalloissa 26. elokuuta 2003 ja Suomessa 6. lokakuuta 2003.

3. tuotantokaudella nähtiin ensimmäistä kertaa seuraavat hahmot: Lunchlady Doris, Fat Tony, ja Kirk & Luann Van Houten.

Joe Mantegana ja Frank Welker tekevät ensimmäisen merkittävän esiintymisensä. Kaudella vierailevat Michael Jackson, Kipp Lennon, Lona Williams, Magic Johnson, Chick Hearn, Jon Lovitz, Jackie Mason, Frank Welker, Aerosmith, Phil Hartman, Joe Mantegna, Sting, Wade Boggs, José Canseco, Roger Clemens, Ken Griffey, Jr., Don Mattingly, Steve Sax, Mike Scioscia, Ozzie Smith, Terry Cashman, Darryl Strawberry, Steve Allen, Beverly D'Angelo, Kelsey Grammer, Spinal Tap, Christopher Guest, Michael McKean, Kimmy Robertson, Danny DeVito ja Joe Frazier.

Jaksoluettelo

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mies vaaleanpunaisessa paidassa (Stark Raving Dad)

Jakso alkaa, kun Homer on lähdössä töihin, mutta ei löydä paitaansa ja kysyy Margelta missä se on. Marge sanoo sen olevan pyykkikorissa. Homer ottaa paitansa, mutta huomaa, että se on värjäytynyt vaaleanpunaiseksi. Homer rupeaa huutamaan ja valittamaan Bartille koska hänen punainen onnenlakkinsa oli siellä. Tästä syystä Homerin paita värjääntyi. Kun Homer lähti töihin ja kun kaikki työntekijät kävelivät sisään ydinvoimalaan, Mr Burns katsoi valvontakamerasta, kun he kävelivät ja tarkensi Homeriin, koska hänellä oli vaaleanpunainen paita ja kaikilla muilla valkoinen. Homerille annettiin persoonallisuustesti, joka oli henkilökohtainen. Ensin Homer pyysi Margea täyttämään sen puolestaan ja kun Marge ei suostunut, hän pyysi Lisaa täyttämään sen. Lisa olisi suostunut, jos Homer olisi suostunut kuuntelemaan Lisan tekemän runon. Homer ei suostunut tähän ja pyysi Bartia täyttämän testin, Bart suostui. Testi oli täynnä kysymyksiä ja kun Bart kysyi Homerilta "Lasketko allesi" niin Homer vastasi: Kaikillehan vahinkoja sattuu ja koska kysymyksiin pystyi vastaamaan vain kyllä tai ei Bart vastasi lähes kaikkiin kyllä. Kun Homer palautti testin, häntä luullaan hulluksi ja viedään mielisairaalaan. Myöhemmin siellä Homer tapaa Michael Jacksonin. Sillä välin Bart unohti Lisan syntymäpäivän ja kun Homer soitti Bartille ja kertoi, että Michael Jackson tulee Simpsoneille asumaan, Bart soitti ja kertoi siitä Milhouselle ja lopputuloksena oli, että koko Springfield oli Simpsonien talolla, kun Homer ja Michael Jackson pääsivät mielisairaalasta ja sai kyltin, jossa luki: Järjissään. Myöhemmin he tulivat Simpsonien talolle autolla. Kun selvisi, että "Michael Jackson" ei ollutkaan Michael Jackson, Bart sai koko Springfieldin vihat niskaansa. Bart käytti "Michael Jacksonia" ja teki Lisalle laulun, jonka koko Springfield kuuli ja tuli iloiseksi. Sen jälkeen "Michael Jackson" lähti Simpsoneilta.

Totuus ja oikeus (Mr. Lisa Goes to Washington)

Lukiessaan kirjatiivistelmää Homer löytää ilmoituksen aineenkirjoituskilpailusta, ja Lisa päättää osallistua siihen. Voitettuaan kilpailun menestyneesti Lisa ja muut Simpsonit matkustavat Washingtoniin, jossa kilpailun finaali pidetään. Siellä Lisa joutuu todistamaan lahjuksia ottavan poliitikon toimia. Finaaliaineessaan Lisa halveksuu ja tuomitsee valtion toimia, joka johtaa poliitikon pidätykseen. Vaikka Lisa häviää kilpailun, hän alkaa taas luottaa valtion toimintaan.

Ystävä hädässä (When Flanders Failed)

Jakson tiedot
Jaksonumero 38
Tuotantokoodi 7F23
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. lokakuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 13. huhtikuuta 1992

Ned Flanders kutsuu Homer Simpsonin ja hänen perheensä heille grillijuhliin. Homer ei kuitenkaan halua lähteä ja teeskentelee sairasta, kun Bart, Lisa ja Marge lähtevät. Pian grilliherkkujen tuoksu kuitenkin leijailee Simpsoneiden taloon, ja Homer päättää sittenkin mennä mukaan.

Juhlissa Ned kertoo aikovansa perustaa oman kauppansa, vasenkätisten tuotteita myyvän Leftoriumin. Myöhemmin he syövät kalkkunaa, ja Homer ja Ned vetävät toivomusluuta. Homer voittaa, ja toivoo Flandersin yrityksen perustaa kauppa epäonnistuvan.

Ned perustaa liikkeensä Springfieldin ostoskeskukseen ja Homer tulee vierailulle kysyen kuinka kauppa käy. Ned kertoo sen käyvän vielä hieman kehnosti, mutta uskoo homman vielä pääsevän vauhtiin. Homer lähtee Moen kapakkaan, jossa Moe kiroaa oikeakätisten korkkiruuvien epäkäytännöllisyyttä ja toivoisi saavansa jostain vasenkätisten vastaavan. Homer ei kuitenkaan kerro Flandersin kaupasta. Myöhemmin voimalassa Montgomery Burns toivoisi saavansa jostain vasenkätisten purkinavaajan. Myös Simpsoneilla vieraileva reportteri toivoisi saavansa vasenkätisten lehtiön. Homer ei kuitenkaan hiisku sanaakaan Flandersista.

Samaan aikaan Marge on huolissaan Bartin televisionkatselusta. Marge ehdottaa, että Bart voisi harrastaa liikuntaakin. Bart ilmoitetaan karateen, mutta hänen mielestään karate olikin tylsempää kuin hän luuli. Niinpä Bart luikkii pois kesken tunnin pelihalliin. Kotona Bart kertoo oppineensa tunnilla "kuoleman kosketuksen", olemattoman tyrmäysliikkeen. Koulussa Lisa turvautuu Bartin apuun saadakseen saksofoninsa pois koulun häiriköiltä, ja kehottaa tätä käyttämään "kuoleman kosketusta". Bart ei tietenkään osaa mitään, ja saa köniinsä.

Pian Flandersin yritys alkaa ajautua vararikkoon. Flanders myy kaikki kalusteensa ja lopulta talonsa, mutta kuitenkin joutuu konkurssiin ja aloittamaan loppuunmyynnin. Homer alkaa tuntea pahaa oloa, ja pyytää Flandersia avaamaan kauppansa vielä kerran seuraavana päivänä. Suostuttelun jälkeen Flanders lupaa tehdä sen, ja Homer soittaa kymmeniä puheluita tutuilleen ja kertoo heille Nedin kaupasta. Seuraavana päivänä Flandersin kauppaan saapuu satoja asiakkaita, ja Ned ansaitsee tuhansia.

Suosikki (Bart the Murderer)

Bart herää kauniin aurinkoiseen päivään, joka kuitenkin alkaa hyvin epäonnisesti. Noustessaan ylös sängystään hän astuu piikikkään lelun päälle, hän luulee löytävänäsä poliisin virkamerkin muropaketista, mutta Homer on ottanut sen jo. Pukin pikku apuri syö Bartin kotiläksyt, Bart myöhästyy linja-autosta ja joutuu matkaamaan kouluun vesisateessa (joka loppuu juuri kun Bart on päässyt kouluun). Kyseessä on luokkaretkipäivä suklaatehtaaseen, mutta Bart unohti ottaa lupalappunsa mukaan kouluun, niin hän jää Rehtori Skinnerin kanssa koululle nuolemaan kirjekuoria.

Bartin lähdettyä koulusta alkaa sataa. Hän päätyy koulumatkallaan roistojen piiloluolaan. Aluksi Fat Tony kokeilee hänen onnekkuuttaan (Bartin täytyy arvata mikä hevonen voittaa ravikilpailun). Todistettuaan kykynsä Bart saa osa-aikaisen työn, aluksi hän toimii baarimikkona. Hänen erikoisuutensa on Manhattan-drinkit. Työnkuva laajenee Bartin kätkettyä huoneeseensa rekkalastillisen varastettua tupakkaa. Bart miettii toimiensa eettisyyttä, mutta keskusteltuaan Fat Tonyn kanssa hän toteaa, että siinä ei ole mitään väärää. Yhteisymmärryksen kruunaa Fat Tonyn lahja; puku Bartille.

Bart yrittää lahjoa rehtori Skinneriä, jonka johdosta hän saa jälki-istuntoa ja myöhästyy töistä. Todettuaan, että rehtori Skinner häiritsee häntä Fat Tony kätyreineen menee kovistelemaan rehtori Skinneriä. Rehtori katoaa ja uskotaan, että hänet on murhattu. Tulee oikeudenkäynti, jossa mafia sepittää Bartista syyllisen kaikkeen rikolliseen, minkä mafia on tehnyt Springfieldissa. Juuri ennen kuin Bartin tuomio pannaan täytäntöön rehtori Skinner astuu oikeussaliin ja kertoo, että on ollut vankina sanomalehtipinon alla viikon ajan, eivätkä Fat Tony kumppaneineen käyneet uhkailemassa häntä vaan kehuivat, että Bartissa on ainesta. Fat Tony esiintyy ensimmäisen kerran.

Voimalan sankari (Homer Defined)

Jakson tiedot
Umpimähkäinen napinpainallus silmät ummessa pelasti voimalan
Jaksonumero 40
Tuotantokoodi 8F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. lokakuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 31. elokuuta 1992

Matkalla kouluun eräänä aamuna Bart antaa kaverilleen Milhouselle syntymäpäivälahjaksi radiopuhelinparin toisen puhelimen, jotta he voisivat pitää yhteyttä nopeasti keskenään. Bart saa selville, että Milhouse oli järjestänyt isot syntymäpäiväjuhlat viime sunnuntaina, mutta häntä ei oltu kutsuttu. Milhouse välttelee koko päivän Bartia kuin ei olisi näkevinään häntä.

Samaan aikaan, työpaikallaan Springfieldin Ydinvoimalassa työskentelevä Homer syö donitseja ja vahingossa pudottaa donitsihilloa vaarallisen elektroniseen laitteeseen. Voimala on lähellä räjähtämistä, ja Homer on ainoa ihminen, joka voisi estää tämän. Homerin pitää painaa oikeaa nappulaa estääkseen tämän tilanteen, mutta Homerilla ei ole harmainta aavistusta mikä nappula on oikea. Hän arpoo satunnaisen nappulan Entten tentten teelika mentten -lorun avulla ja kuin ihmeen kaupalla painaa oikeaa nappulaa, ja kaupunki pelastuu.

Lopulta Milhouse kertoo miksi hän ei kutsunut Bartia juhliinsa. Milhousen äiti, Luann, on sitä mieltä että Bartilla on huono vaikutus hänen poikaansa ja ei halua poikien olevan kavereita. Bart loukkaantuu ja etsii uutta kaveria jopa Maggiesta.

Kiitokseksi ydinvoimalan pelastamisesta voimalan johtaja Burns antaa Homerille palkinnoksi Kuukauden työntekijä-palkinnon, kinkun ja muita pikkupalkintoja. Burns esittelee Homerin Springfieldin naapurikaupungin Shelbyvillen ydinvoimalan johtajalle, Aristotle "Ari" Amadopolisille. Ari haluaa Homerin pitävän kannustuspuheen hänen laiskolleen työntekijöilleen. Homer ei ole aikomassa suostua, mutta Burns pakottaa hänet tehtävään.

Marge vierailee Milhousen äidin luona, tavoitteena antaa Bartin ja Milhousen olla ystäviä keskenään. Luann kertoo omat näkökantansa, mutta lopulta Marge saa hänen mielipiteensä käännettyä Luannin tajutessa kuinka surullisia ja yksinäisiä Bart ja Milhouse ovat ilman toisiaan.

Shelbyvillessä Homer pitää pienen puheen ja sen jälkeen joutuu näyttämään lähes samanlaisessa tilanteessa selviytymismenetelmänsä. Hän toistaa Entten tentten teelika mentten-runonsa, mutta voimalan omistaja Ari raivostuu hänelle. Homer leimataan taas kerran paikalliseksi ääliöksi.

Teit' isäin astumaan (Like Father, Like Clown)

Kun Hassu-klovni tulee Simpsoneiden luokse päivälliselle, hän tulee paljastaneeksi olevansa juutalaista syntyperää, ja että hänen isänsä Rabbi Krustofski kielsi hänen olevan hänen poikansa tämän luotua uran komedian, eikä rabbiuden parissa. Hassu alkaa hajota, ja Bart ja Lisa päättävät ottaa yhteyttä rabbiin ja suostutella hänet antamaan klovnille anteeksi. Aluksi rabbi kieltäytyy näkemästä poikaansa, mutta Bart suostuttelee hänet tapaamaan tämän, ja he kaksi sopivat ongelmansa.

Vierailevat tähdet: Jackie Mason

Painajaisia (Treehouse of Horror II)

Jakson tiedot
Jaksonumero 42
Tuotantokoodi 8F02
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. lokakuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 18. toukokuuta 1992

Prologi

Marge on taas varoittamassa aikuisia (ja lapsia). Hän sanoo varoittaneensa viime kerrallakin antamasta lasten katsoa Halloween-spesiaalia, mutta kaikki antoivat kuitenkin. Marge varoittaa edellistäkin spesiaalia pahemmasta jaksosta, jota ei saisi lapset katsoa. Hän luovuttaa kuitenkin ja toivottaa hyviä Halloween-iltoja.

Alussa

Lisa, Bart ja Homer näkevät painajaisia syötyään liikaa karkkia. Ensin tulee Lisan painajainen.

The Monkey's Paw (Lisan painajainen)

Marokossa vieraillessaan Simpsonit käyvät basaarissa. Homer ostaa apinankäpälän, joka myyjän mukaan neljällä toivomuksella per omistaja tuo huonoa onnea, mutta Homer ei välitä. Springfieldissä kiistelevät toiveista. Maggie nappaa käpälän, jolloin limusiini saapuu ja kuljettaja tuo hänelle uuden tutin. Bart ottaa käpälän ja toivoo Simpsoneille mainetta ja mammonaa, joka käy toteen. Ihmiset väsyvät heidän naamansa näkemiseen joka puolella. Kauhistuneena haaskatuista toiveista Lisa toivoo maailmanrauhaa. Niin käy ja kaikki maat tuhoavat aseensakin. Eikä kauankaan, kun Kang ja Kodos hyökkäävät Maahan aseinaan ainoastaan ritsat ja mailat. Koko ihmiskunta on puolustuskyvytön Kangia ja Kodosta vastaan.

Homer yrittää keksiä jotain mitä ei voisi pilata ja hän pyytää kalkkunavoileivän, joka hänen kauhukseen osoittautuu vähän kuivahkoksi. Homer heittää tassun roskakoriin, mutta Flanders huomaa sen. Homer ojentaa ilahtuneena tassun Flandersille, luullen että Flandersin toiveet menisivät pieleen. Luonnollisesti, Flanders toivoo valloittajamuukalaiset pois,mikä toimiikin, kuten alieneita jahtaava Moe todistaakin. Kaikki juhlivat, ja Flandersin talo muuttuu mahtavaksi linnaksi. Äreänä Homer toivoo itselleen käpälää.

Lisa herää ja pelokkaana menee nukkumaan Bartin viereen. Nyt puolestaan Bart näkee painajaisen.

The Bart Zone (Bartin painajainen)

Springfield on Bartin lähes rajattomien voimien terrorin alla. Kaikki joutuvat olemaan kilttejä, hymyilemään ja ajattelemaan iloisia ajatuksia, sillä Bart pystyy muuttamaan mitä tahansa miksi tahansa ajatuksen voimalla, ja lisäksi hän osaa lukea ajatuksia. Hassu-klovnikin joutuu pitämään jatkuvaa show'ta yllä Bartin takia. Historian kokeestakin Bart saa aina täydet pisteet, koska hän saa päättää Yhdysvaltojen historian. Kun Homer kieltäytyy sammuttamasta TV:tä, jossa pyörii jalkapallo-ottelu, Bart siirtää hänet pallon paikalle keskelle ottelua. Homer hiipii taloon tuolin kanssa aikeinaan tappaa Bartin. Bart kuitenkin muuttaa hänet vieterinukeksi. Tri. Marvin Monroe kertoo Margelle, että Bart yrittää teoillaan saavuttaa huomiota ja Homerin pitäisi viettää isä-poika laatuaikaa Bartin kanssa. Homer viettää laatuaikaa Bartin kanssa, ja heistä tulee ihan normaali perhe. Bart muuttaa Homerin takaisin ihmiseksi. Kun hän kertoo Homerille rakastavansa häntä ja Homerin pussattua häntä, hän herää peloissaan huutaen.

Seuraavaksi on vuorossa Homerin painajainen.

If I Only Had Brain (Homerin painajainen)

Kun Homer saa potkut, hän pääsee haudankaivajaksi. Burns on juuri saamassa valmiiksi robottityöläisen, joka korvaisi laiskan ihmistyöläisen. Puuttuva pala on ihmisaivot, jotka hän ja Smithers saisivat hautausmaalta. He saapuvat hautapaikalle, johon Homer on nukahtanut, ja valitsevat hänet, koska hänen "ruumiinsa" näytti tuoreimmalta. He irrottavat Homerin aivot ja siirtävät sen robottiin. Kokeilu oli kuitenkin täysi katastrofi, koska robotti-Homer halusi oikean Homerin tapaan vain syödä donitseja ja nukkua, ja Smithers suostuttelee Burnsia palauttamaan Homerin aivot takaisin tämän ruumiiseen. Vihaisena Burns potkaisee robottia, joka kaatuu hänen päällensä, murskaten hänen kehonsa. Hän sanoo Smithersille, että tämän pitää hakea kirurgintavarat hänen toimistostaan. Homer herää huutaen (osittain siksi, että Bart puraisi koska hän oli murskaantumassa läskien alle). Homer poistuu vessaan, missä hän kauhukseen huomaa Burnsin pään olevan kiinnitetty hänen kehoonsa hänen oman päänsä viereen. Homer yrittää vakuuttaa itselleen kaiken olevan vain unta, mutta se ei sittenkään taida olla sitä...

Lopussa

Lopussa näytetään seuraavan jakson tapahtumia, jossa Simpsonit ovat aamiaisella. Burnsin pää on yhä kiinni Homerissa, ja se käskee Homeria toimimaan hänen ohjeidensa mukaan. Homer valittaa vihaavansa sitä, kun on kaksi päätä.

Lisan ratsu (Lisa's Pony)

Jakson tiedot
Lisa ja hänen poninsa Prinsessa
Jaksonumero 43
Tuotantokoodi 8F06
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. marraskuuta 1991
Ensiesitys Suomessa 14. syyskuuta 1992

Lisa osallistuu koulun kykykilpailuun, mutta hänen saksofoninsa lehti on rikki. Hän soittaa Homerille, jotta tämä hankkisi uuden. Homer saapuu musiikkikaupalle juuri ajoissa, mutta päättääkin käydä ensin naapurissa olevassa Moen baarissa oluella. Baarista päästyään hän huomaa musiikkikaupan sulkeutuneen. Homer kuitenkin löytää musiikkikaupanpitäjän baarista ja Moen avulla onnistuu suostuttelemaan tämän avaamaan kauppansa uudestaan. Homerilla on vaikeuksia muistaa mitä soitinta Lisa soittaa, mutta lopulta muistaa sen olevan saksofoni. Homer rientää koululle uusi lehti mukanaan, mutta Lisan esitys on jo alkanut, ja rikkinäisen lehden takia hänen numerostaan tulee täysi floppi.

Lisa alkaa käyttäytyä kylmästi Homeria kohtaan. Voittaakseen tyttärensä rakkauden takaisin Homer Margen vastusteluista huolimatta päättää ostaa Lisalle tämän haluaman ponin. Homerilla ei ole rahaa ostaa ponia, joten hän menee ydinvoimalaan ja lainaa tarvitsemansa 5000 dollaria Mr. Burnsilta. Kun Lisa seuraavana aamuna löytää ponin sängystään, hän aluksi säikähtää sitä, mutta nopeasti ihastuu siihen, ja ratsastaa vanhempiensa huoneeseen sanoen isälleen rakastavansa tätä taas. Lisa nimeää poninsa Prinsessaksi. Homer suunnittelee pitävänsä ponin autotallissa, mutta Lisa sanoo hevosen tarvitsevan oikean tallin asuinpaikakseen. Prinsessa saa paikan ponitallilta, missä Lisa saa myös ratsastustunteja.

Voidakseen maksaa tyttärensä poniharrastuksen Homer ottaa ydinvoimalan lisäksi töitä Kwik-E-Martista. Hän saa Apulta työpaikan kaupan yövalvojana. Kaksi työtä alkavat kuitenkin verottaa Homerin voimia, ja hän alkaa kärsiä kroonisesta väsymyksestä. Marge kertoo lapsille, kuinka Homer joutuu tekemään kahta työtä maksaakseen ponin. Lisa ei halua, että hänet pannaan luopumaan ponistaan, mutta Marge sanoo, ettei kukaan aio pakottaa Lisaa tekemään päätöstä, vaan hänen on tehtävä se itse. Nähdessään rättiväsyneen Homerin Kwik-E-Martissa Lisa tekee sydäntäsärkevän päätöksen ja luopuu Prinsessasta, jättäen sen ponitallille. Lisa kertoo tekemästään päätöksesta Homerille, sanoen että rakastaa yhtä isoa, tyhmää eläintä vielä enemmän kuin poniaan, nimittäin isäänsä. Homer lopettaa työt Kwik-E-Martissa ja lähtee pois, antaen samalla Lisan ratsastaa olkapäillään.

Vierailevat tähdet: Frank Welker

Hyvä isä (Saturdays of Thunder)

Bart rakentaa mäkiautoa kilpailuihin. Patty ja Selma ovat Margen kanssa kampaajalla ja löytävät isyystestin lehdestä. Patty ja Selma päättävät lyödä vetoa, ettei Homer läpäise sitä. Marge kokeilee sitä Homeriin. Homer ei tiedä vastausta mihinkään kysymykseen ja sanoo surkeana, että on huono isä. Homer käy isyysinstituutissa ja saa kirjan, jolla tullaan hyväksi isäksi. Homer pääsee kirjan neuvoilla hyviin väleihin Bartin kanssa ja rakentamaan mäkiautoa. Kisoissa ovat Bart, Nelson Muntz ja Martin Prince. Bart johtaa aluksi, mutta Martin tulee Avaruussukkulan muotoisella autollaan lujaa ohi. Nelsonkin menee Bartin ohi, eikä Bartin autokaan kulkenut maaliin asti. Martinin jarrut eivät kuitenkaan toimi ja tämä ajaa päin muuria. Martinin käsi murtuu. Martin kysyy Bartia autonsa kuljettajaksi. Bart ei tiedä mitä tehdä, koska jos hän ajaa Martinin autolla oman sijasta, Homer masentuisi. Bart päättää ajaa Martinin autolla ja Homer on aivan maissa. Kisapäivänä Homer päättää kuitenkin kannustaa Bartin voittoon. Bart voittaa ja hän ja Homer lällättelevät Nelsonille.

Homerin tuliliemi (Flaming Moe's)

Moen baari on vararikossa. Homer kertoo, että hän osaa miksata drinkin, Homerin tuliliemen. Siihen tarvitaan viinapullojen jämiä sekä yskänlääkettä. Sitten se sytytetään tuleen. Homerin mukaan tuli parantaa sen makua. Sana hyvästä drinkistä leviää, mutta Moe ottaa kaiken kunnian itselleen ja baari on täynnä väkeä. Homer suuttuu ja menee toiseen baariin, joka onkin tosi huono. Homer sekoaa ja menee baarin kattopölkkyjen päälle, sekä kertoo kaikille baarissa, että juomassa on yskänlääkettä ja putoaa sen jälkeen Aerosmithin päälle. Väki kaikkoaa ja joka paikassa on tätä taivaallista juomaa. Moe on taas tavallisessa tilassa. Homer sentään palaa baariin.

Voimala kaupan (Burns Verkaufen der Kraftwerk)

Springfieldin ydinvoimalan osakkeet nousevat taivaisiin sen jälkeen, kun on alkanut liikkua huhuja, että kaikki työntekijät rikastuvat... kaikki paitsi Homer, joka on myynyt osakkeensa kahdenkymmenenviiden dollarin hintaan, ja on peloissaan, että menettää työnsä. Huhut todistuvat todellisiksi, kun kaksi saksalaista liikemiestä ostaa voimalan herra Burnsilta sadan miljoonan dollarin hintaan ja erottaa Homerin epäkelpoisuudesta. Herra Burns päättää kuitenkin ostaa voimalan takaisin tajuttuaan, etteivät hänen entiset työntekijänsä enää pelkää häntä.

Vierailevat tähdet: Phil Hartman

Ensimmäiset vuodet (I Married Marge)

Jakso sijoittuu vuoteen 1980, jolloin Homer työskentelee minigolfradalla ja seurustelee Margen kanssa. Sitten Marge tulee yllättäen raskaaksi.

Hätähuuto kaivosta (Radio Bart)

Bart saa syntymäpäivälahjaksi radion, josta ei ole aluksi kiinnostunut yhtään. Marge saa Bartin kuitenkin innostumaan. Bart alkaa pilailla radiolla pojasta, joka on tippunut kaivoon. Pila uppoaa kaikkiin, kunnes Lisa saa asiasta selville. Bart menee kaivolle hakemaan sinne tippunutta radiota, mutta Bartin ote lipeää ja hän putoaa kaivoon. Bart paljastaa pilansa poliiseille, jotka olivat kaivon lähellä. He hylkäävät Bartin ja menevät kertomaan Homerille ja Margelle. Homer menee kaivolle ja alkaa kaivaa. Koko kaupunki yhtyy toimeen ja Bart pelastuu.

Lisan sunnuntait (Lisa the Greek)

Lisa Haluaa viettää aikaa Homerin kanssa ja he alkavt lyödä vetoa jalkapallosta sunnuntaisin, eikä Lisa ikinä häviä.Mutta välittääkö Homer enemmän rahasta kuin ajan viettämisestä hänen tyttärensä kanssa?

Superäiti lomalla (Homer Alone)

Marge on koko ajan kotona ylityöllistetty ja menettää hermonsa liikenteessä ja pysäköi auton keskelle siltaa poikittain. Marge ei saa syytettä, mutta lähtee lomalle "Rancho Relaxoon", kahden tähden rentoutumiskylpylään. Bart ja Lisa muuttavat Pattyn ja Selman luo. Homer ja Maggie jäävät kotiin. Maggie ikävöi äitiään niin kovasti, että lähtee etsimään tätä kaupungista keskellä yötä. Homer huomaa, että Maggie on poissa ja lähtee etsimään tätä. Maggie lopulta löytyy ja Marge palaa kotiin.

Kirjeystävä (Bart the Lover)

Kun jojohulluus pyyhkäisee yli Springfieldin ala-asteen, Bartin kyvytön jojo rikkoo kala-akvaarion ja tappaa luokan kultakalat ja Edna Krabappel rankaisee Bartia kuukauden jälki-istunnolla. Bart päättää kostoksi kirjoittaa opettajalleen rakkauskirjeitä esittäen miestä, joka vastasi hänen ilmoitukseensa. Sillä välin Homer on kiroillut Todd Flandersin kuullen ja yrittää hyvittää sen hänen isälleen.

Ihmemaila (Homer at the Bat)

Homer liittyy voimalan softball-joukkueeseen, mutta kukaan ei ota Homeria todesta, kunnes Homer kertoo, että hänellä on salainen ase. Ase paljastuu kotitekoiseksi mailaksi, jonka Homer on nimennyt Ihmemailaksi. Loppuottelua varten Burns palkkaa ammattipelaajia, jottei häviäisi. Kuitenkin kaikki pelaajat katoavat, paitsi Darryl Strawberry. Homer jää vaihtopelaajaksi. Viimeisellä lyönnillä Burns kutsuu Homerin lyömään. Burns antaa Homerille merkkejä, mutta Homer ei kuuntele. Kun Burns alkaa heilua, Homer ei keskity ja pallo osuu hänen päähänsä. Se kuitenkin lasketaan lyönniksi ja Springfield voittaa.

Kaksi uraa (Separate Vocations)

Lisalle ja Bartille (ja muille oppilaille) järjestetään koulussa testi, joka kertoo missä ammatissa kukin olisi hyvä. Lisa pettyy tulokseensa (emäntä) ja lähtee testauttamaan saksofonin soittotaitonsa, sillä hän unelmoi jazz-muusikon urasta. Asiantuntija sanoo, että Lisa soittaa hyvin, mutta hänellä on tumpelot sormet, joka periytyy yleensä isältä. Lisa sanoo, että jazz-musiikki ei tule sormista vaan sydämestä, mutta tajuaa itsekin että hänellä on tumpelot sormet. Bart puolestaan saa tuloksekseen poliisin. Aluksi Bart epäröi hieman, mutta saatuaan kyydin poliisiautossa ja autettuaan heitä pidättämään Snake Jailbirdin hän päätti ryhtyä poliisiksi. Rehtori Skinner saa Bartin valvomaan järjestystä käytävillä. Bart on loistava tässä työssään ja saakin paljon kiitosta Skinneriltä ja hänen numeronsa rupeavat nousemaan. Lisa on tällä välin masentunut eikä häntä tunnu kiinnostavan enää mikään. Koulussa eräällä välitunnilla uskaltautuu raggari-tyttöjen vessaan. Hän aloitti kertomalla oivan tavan suututtaa rehtori, jonka jälkeen raggarit alkoivat kunnioittaa häntä. Lisa alkaa itsekin raggariksi. Hänen numeronsa alkavat laskea ja lopulta hän paljastaa kaikkien opettajien tyhmyyden viemällä heidän opettajanoppaansa. Skinner pyytää Bartilta apua kadonneiden oppaiden etsinnässä. Bart arvelee, että kirjat ovat vielä koulussa, joten he tutkivat oppilaiden lokeroita. Kun Bart löytää oppaat Lisan kaapista, hän tunnustautuu itse syylliseksi oppaiden vaarastamiseen ja saa 600 päivää jälki-istuntoa, jottei Lisaa eroteta koulusta.

Koira kuoleman partaalla (Dog of Death)

Pukin pikku apuri sairastuu ja Simpsonit joutuvat leikkaamaan budjettiaan pystyäkseen maksamaan lemmikkinsä leikkauksen. Vaikka koiran henki pelastuu, perhe alkaa kohdella sitä huonosti, joten se karkaa pois kotoa. Koira päätyy herra Burnsin omistukseen, ja mies kouluttaa eläimestä raivokkaan vahtikoiran. Bart kompastuu muuttuneeseen koiraansa, joka hyökkää hänen kimppuunsa, mutta Pukin pikku apuri tunnistaa Bartin ja päättää keskeyttää hyökkäyksen.

Eversti Homer (Colonel Homer)

Homeria ottaa päähän, koska kukaan ei piittaa tämän mielipiteistä. Hän ajaa kauas pois maalaistyyliseen baariin, jossa Lurleen Lumpkin laulaa kantrilaulun, joka liikuttaa Homeria niin paljon, että hän haluaa siitä nauhan. Lurleen sanoo, että kaikki musiikki on hänellä päässään. Homer päättää ryhtyä Lurleenin manageriksi ja auttaa tätä pääsemään kuuluisaksi, mistä Marge ei pidä. Levytyksetkin joudutaan keskeyttämään, koska Marge narskuttaa vihastuksissaan hampaitaan niin kovasti, että se kuuluu nauhalla. Lurleen sanoo Homerille, että on ihastunut tähän. Homer valitsee kuitenkin Margen ja Lurleen kunnioittaa tämän päätöstä ja laulaa lopussa "Löysin oma Homerin" -laulun.

Musta leski (Black Widower)

Selma kertoo uudesta poikaystävästään, jonka hän tapasi vankilan kirjeystäväohjelman kautta, hänen nimensä on Sideshow Bob. Bart epäilee Bobia alusta pitäen, mutta Bob tekee kaikkensa hurmatakseen Selman ja todistaakseen muuttuneensa. Selman ja Bobin mentyä naimisiin, Bob paljastaa suunnittelevansa Selman tappamista, mutta Bart pysäyttää miehen juuri ajoissa.

Vierailevat tähdet: Kelsey Grammer

Oton seikkailut (The Otto Show)

Bart ja Milhouse käyvät Spinal Tapin konsertissa, joka päättyy katastrofiin. Bart saa kipinän ryhtyä rokkariksi. Homer ja Marge ostavat kannustukseksi sähkökitaran. Bart ei osaa soittaa kunnolla ja bussikuski Otto testaa sitä ja rupeaa soittamaan lapsille. Bussi myöhästyy ja Otto saa potkut, koska tällä ei ole ajokorttia. Otto saa häädön asunnostaan, koska ei maksa vuokriaan. Bart ottaa Oton Simpsoneille asumaan. Otto yrittää lunastaa ajokorttia, mutta epäonnistuu. Homer häätää Oton. Otto menee vielä kerran ajokokeeseen ja saa ajokortin, koska Pattya naurattaa Oton jutut Homer tyhmyyksistä. Otosta tulee taas koulun bussikuski.

Kuin Romeo ja Julia (Bart's Friend Falls in Love)

Milhouse ihastuu Samantha Stanky nimiseen tyttöön ja he pussailevat koko ajan. Bart ei pidä asiasta ja juoruaa Samanthan isälle. Isä pistää Samanthan tyttökouluun. Milhouse ja Bart käyvät tyttökoulussa ja Samantha suutelee Milhousea viimeisen kerran. Pojat menevät heittelemään vanhuksia donitseilla.

Velipuolen paluu (Brother, Can You Spare Two Dimes?)

Kun Springfieldin ydinvoimalan säteily aiheuttaa Homerille hedelmättömyyden, hänelle maksetaan kahdentuhannen dollarin hyvitykset. Sillä välin Homerin nyt kaduilla asuva velipuoli Herb palaa takaisin mukanaan suunnitelma, jonka avulla hän aikoo saada takaisin nimensä, terveytensä ja elämänsä, ja tietenkin kääntyy Homerin puoleen apua saadakseen. Herb pyytää Homeria antamaan hänelle tämän saamat kaksituhatta dollaria, jotta hän voisi kehitellä uuden tuotteen, joka voisi kääntää vauvan jokeltamisen puheeksi.

Vierailevat tähdet: Danny DeVito ja Joe Frazier

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Malline:Link FA