Ero sivun ”Seututie 224” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: {{Seututie|224}} '''Seututie 224'''on tie joka kulkee Aurasta Tarvasjoen kautta Saloon. Tie on pääosin hyväkuntoinen ja melko suora jolla on [[Valt...
(ei mitään eroa)

Versio 19. heinäkuuta 2011 kello 21.21

Seututie 224on tie joka kulkee Aurasta Tarvasjoen kautta Saloon. Tie on pääosin hyväkuntoinen ja melko suora jolla on Valtatie 10:n risteyksestä Märynummelle asti nopeusrajoitus 100km/h. Tien pituus on 43 kilometriä.

Tien kulku

Tie saa alkunsa E63:n ja Valtatie 9:n risteyksestä Aurasta, ensin tie kulkee Auran keskustan halki jossa se kohtaa ensin Turku-Toijala-radan alikulkuna, kyseisellä paikalla sijaitsi vuoteen 2000 asti tasoristeys joka kuitenkin poistettiin kyseisenä vuonna tehdyn mainitun rataosuuden sähköistämisen yhteydessä, sen jälkeen tie kohtaa Turusta alkunsa saavan Seututie 222:n. Seuraavaksi tie ylittää Aurajoen ja sen ylitettyä tie jatkuu vähän matkaa Auran keskusta-alueella, kunnes maisemat muuttuu laajoiksi peltomaisemiksi, Auran keskustan jälkeen tie on melko suoraa tosin joiltakin osin melko mäkistä ja 80km/h nopeusrajoituksella varustettua Tarvasjoelle Valtatie 10:n risteykseen asti jonka jälkeen tie kulkee todella suorana halkoen lähinnä mäkisiä peltomaisemia aina Märynummelle asti jossa se kulkee Märynummen asutuskeskuksen läpi, tien kuljettua Märynummen keskustan läpi se kohtaa melkein heti vuonna 2003 valmistuneen nykyisen E18:n ja Valtatie 1:n moottoritien liittymän, tämän jälkeen tie etenee noin kilometrin verran kunnes se kohtaa Vaskiontien risteyksen/eritasoliittymän josta Seututie 224 on ennen haarautunut nykyisestä linjauksestaan. Sen jälkeen tie etenee parin kilometrin verran kunnes se kohtaa Turku-Karjaa-radan, senkin se kohtaa alikulkuna Turku-Toijala-radan tapaan, tämän jälkeen tie tekee vielä kaksi melko loivaa mutkaa kunnes se lopulta saapuu päätepisteeseen, eli Seututie 110:n kiertoliittymään.