Ero sivun ”Cata Mansikka-aho” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p ok
Rivi 12: Rivi 12:
* {{MySpace|thecata}}
* {{MySpace|thecata}}


{{DEFAULTSORT:Mansikkaaho Cata}}
{{DEFAULTSORT:Mansikkaaho, Cata}}
[[Luokka:Suomalaiset laulajat]]
[[Luokka:Suomalaiset laulajat]]
[[Luokka:Syntymävuosi puuttuu]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]

Versio 17. heinäkuuta 2011 kello 07.52

Cata Mansikka-aho on suomalainen laulaja ja laulunkirjoittaja.

Mansikka-aho tuli tunnetuksi Levottomat-elokuvan (2000) tunnuskappaleesta ”Levottomat”, jonka hän esitti Samuli Edelmannin kanssa. Mansikka-aho myös sanoitti kyseisen kappaleen, jonka Leri Leskinen oli säveltänyt. Levottomat-soundtrack palkittiin Emmalla, Jussilla ja kultalevyllä.

Mansikka-aho kirjoitti ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta ja opiskeli musiikkia Helsingin konservatoriossa pääaineenaan klassinen laulu. Mansikka-aho julkaisi ensimmäisen pitkäsoitto-albuminsa Peilikuvaa vuonna 1998. Cata Mansikka-aho julkaisi kappaleensa Color´s of my mind yhdessä Nu Spirit Helsinki-yhtyeen kanssa EP:nä amerikkalaisen Guidance-labelin kautta 1999. ”Levottomat”-hitin jälkeen hän on julkaissut kaksi hengellistä albumia Open the Eyes of My Heart (2004) ja Kaikki muuttuu (2006).

Vuodesta 2004 lähtien Mansikka-aho on ollut mukana politiikassa keskustapuolueessa. Hän työskentelee eduskunta-avustajana ja hän on toiminut Helsingin nuorisolautakunnan varajäsenenä ja on tällä hetkellä Helsingin työväenopistojen johtokunnassa varsinaisena jäsenenä.

Cata Mansikka-aho on Stadin Slangi ry:n hallituksen jäsen.

Aiheesta muualla