Ero sivun ”Mauri Karvetti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kemulaard (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 14: Rivi 14:


{{DEFAULTSORT:Karvetti, Mauri}}
{{DEFAULTSORT:Karvetti, Mauri}}

[[Luokka:Suomalaiset elinkeinoelämän vaikuttajat]]
[[Luokka:Suomalaiset elinkeinoelämän vaikuttajat]]
[[Luokka:Vuorineuvokset]]
[[Luokka:Vuorineuvokset]]
[[Luokka:Vuonna 1927 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]

Versio 27. kesäkuuta 2011 kello 20.29

Mauri Karvetti (s. 9. kesäkuuta 1927 Karvetin tila, Naantali, Suomi) on suomalainen elinkeinovaikuttaja ja vuorineuvos. Hän toimi vuosina 19731985 Raision Tehtaiden pääjohtajana. Hänen isänsä oli maanviljelysneuvos Einari Karvetti (Karlström).

Mauri Karvetti valmistui ylioppilaaksi vuonna 1945 ja agronomiksi vuonna 1952. Hän siirtyi Raision Tehtaiden palvelukseen toukokuussa 1953 ja toimi siellä melkein yhdeksän vuoden ajan, viimeksi yhtiön hankintajohtajana, kunnes Lounais-Suomen Osuusteurastamo (nyk. LSO Osuuskunta) kutsui hänet toimitusjohtajakseen vuonna 1962. Karvetti oli uuden sukupolven yritysjohtaja, joka sovelsi uudenaikaisia amerikkalaisia liikkeenjohdon menetelmiä ja ajatuksia, joissa korostuivat tehokkuus ja taloudellisuus voimakkammin kuin aikaisemmin.

Yhdentoista LSO:ssa vietetyn vuoden jälkeen Mauri Karvetti siirtyi kesäkuussa 1973 uudestaan Raision Tehtaiden palvelukseen, tällä kerralla yhtymän pääjohtajaksi nimitettynä. Tässä tehtävässä vuorineuvos Karvetti oli vuoteen 1985.[1]

Karvetin luottamustoimiin kuuluivat muun muassa Elintarviketeollisuuden liiton hallituksen jäsenyys, keskinäisen vakuutusyhtiön Eläke-Varman hallintoneuvoston jäsenyys ja vakuutusyhtiö Kalevan hallintoneuvoston jäsenyys. Mauri Karvetti sai vuorineuvoksen arvonimen vuonna 1982.


Lähteet

  1. "Jyvä, joka iti". Raision Yhtymän tarina 1939-1989, s. 300- sekä "Lihan tähden kaikki työ". LSO:n 75-vuotishistoriikki, Jyväskylä 1988, s. 164-165
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.