Ero sivun ”Elotalikko” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
5 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
p
kh
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(täyd.)
p (kh)
'''Elotalikko''' on nelipiikkinen hanko, jota voi pitää [[Heinähanko|heinähangon]] ja [[talikko|talikon]] välimuotona. Sen piikit ovat pitkät ja kaukana toisistaan kuten heinähangossa, mutta niitä on neljä kuten talikossa eikä kaksi kuten perinteisemmissä heinähangoissa. Kun piikkejä on enemmän, se on myös varsinaista heinähankoa leveämpi. Talikon tapaan mutta tavallisesta kaksipiikkisestä heinähangosta poiketen siinä on myös varren päässä metallista tai muovista tehty poikittainen kädensija.
 
Toisin kuin esim. [[lanta|lannan]] tai [[säilörehu]]n käsittelyyn tarkoitettuja varsinaisia talikoita, sitä käytetään seipäälle pantavan [[vilja]]n, sekä [[heinä]]n, [[olki|olkien]] tai tuoreen [[nurmirehu]]n ja muun kevyen kasvimassan käsittelyyn.
 
Monet pitävät sitä tavanomaista kaksipiikkistä heinähankoa mukavampana, koska siihen mahtuu enemmän kerralla ja se on vakaampi pidellä. Kuten heinähankoa, sitä voi käyttää myös [[heinäpaali|pienkanttipaalien]] käsittelyyn, ja leveät neljä piikkiä ja kädensija tarjoavat tässäkin vakaamman otteen.
125 115

muokkausta

Navigointivalikko