Ero sivun ”Luomuhappo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Renari (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Synapsi (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:
}}
}}


'''Luomuhappo''' eli '''Jere Häkkinen''' (s. [[1982]],<ref>http://www.discogs.com/artist/Luomuhappo</ref> käyttänyt myös nimeä '''Puukko-Jere''') on [[suomisaundi]]-tyylistä musiikkia tuottava [[psytrance]]/[[breakbeat]]/[[elektro]]-artisti. Häkkinen on myös yksi alkuperäisistä [[Freakdance Records]]in perustajajäsenistä.
'''Luomuhappo''' eli '''Jere Häkkinen''' (s. [[1982]],<ref>http://www.discogs.com/artist/Luomuhappo</ref> käyttää myös tuottajanimeä '''Puukko-Jere''') on [[suomisaundi]]-tyylistä musiikkia tuottava [[psytrance]]/[[breakbeat]]/[[elektro]]-artisti. Häkkinen on myös yksi alkuperäisistä [[Freakdance Records]]in perustajajäsenistä.


== Ura ==
== Ura ==

Versio 23. kesäkuuta 2011 kello 03.57

Jere Häkkinen
Henkilötiedot
Syntynyt1982
Ammatti muusikko, musiikkituottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Luomuhappo
Puukko-Jere
Jere-Setä
Tyylilajit trance
psytrance
suomisaundi
breakbeat
elektro
hip hop
Soittimet Roland MC-505
Levy-yhtiöt Freakdance Records

Luomuhappo eli Jere Häkkinen (s. 1982,[1] käyttää myös tuottajanimeä Puukko-Jere) on suomisaundi-tyylistä musiikkia tuottava psytrance/breakbeat/elektro-artisti. Häkkinen on myös yksi alkuperäisistä Freakdance Recordsin perustajajäsenistä.

Ura

Häkkinen aloitti musiikin tekemisen 1990-luvun puolivälissä tracker-ohjelmilla ja legendaarista mainetta keränneellä Roland MC-505 -musiikkikoneella. Häkkinen julkaisi ensimmäisen kotikutoisen CD-R-muotoisen demonsa, Joutsen kutsu, vuonna 2001 nimellä Espoon happo ja luomu. Se oli pääosin tehty MC-505:llä ja sisälsi kappaleita, jotka koostuivat psytrancesta, breakbeatista ja aina elektrosta downtempoon. Tuotosta levitettiin myös Internetin välityksellä ja se keräsi jonkin verran huomiota.

Häkkinen vaihtoi artistinimensä Luomuhapoksi ja vuonna 2002 julkaisi toisen promotionaalisen CD-R-levyn, trackerillä tehdyn Eurogorilla 2002 Transmutation Kit. Levyllä oli myös mukana remiksejä Huopatossu Monosen ja Omituisten Otusten Kerhon (O.O.K.) kappaleista. Luomuhapon Eurogorilla 2002 Transmutation Kit oli myös ensimmäisen Freakdance Records -levymerkillä julkaistu äänite. Myöhemmin siitä on tullut jonkinlainen keräilyharvinaisuus, koska sitä painettiin vain 50 kpl.

Freakdance Records julkaisi 2004 Luomuhapon seuraavan albumin Pog-O-Matic Pogómen 3000000. Äänitettä painettiin 700 kpl ja se myi loppuun lyhyessä ajassa. Joulukuussa 2005 Luomuhappo julkaisi Borealophitecus (suom. "pohjoisen apina") -nimisen albumin kasetilla, josta tehtiin 100 yksitellen numeroitua kopiota. Albumi on myös ladattavissa ilmaiseksi Freakdance Recordsin nettisivulta.

Keväällä 2007 hongkongilainen Faerie Dragon -levymerkki julkaisi maailmanlaajuisesti lisensoidun digipak-uusintapainoksen Luomuhapon Pog-o-Matic Pogómen 3000000 -albumista.

2007 Häkkinen siirtyi tuottamaan taustoja Hulabaloo-nimiselle kotimaiselle rap-duolle käyttäen taiteilijanimeä Puukko-Jere. 3rd Rail Music julkaisi yhtyeen Sirkusteltta-nimisen debyyttialbumin toukokuussa 2008.

Diskografia

Soolo

Kokoelmilla

Tuottajana

Lähteet

Aiheesta muualla