Ero sivun ”Saalinki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
46 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (l)
Ei muokkausyhteenvetoa
Viirien järjestys on tärkeä: ylimmäksi tulee aina [[pursilippu|pursilipusta]] johdettu eli veneenomistajan, kunniajäsenen, [[kommodori]]n tai varakommodorin viiri, sen alle [[pätevyysviiri]] ja alimmaksi [[seuraviiri]].
 
Samoin josJos ulkomailla vuokraa veneen niin oman maan lipun voi nostaa oikeanpuoleiseenvasemmanpuoleiseen saalinkiin; perälippu on sen maan lippu mihin vene on rekisteröity. Jos taas siirtyy esimerkiksi [[Kreikka]]an rekisteröidyllä veneellä [[Italia]]n vesille, oma lippu siirretään vasempaan saalinkiin ja Italian kohteliaisuuslippu tulee oikeanpuoleiseen saalinkiin.
 
Viranomaiset käyttävät oikeanpuoleista saalinkia merkinantoon: vuoteen 1980 asti siihen nostettiin pysäytysmerkkinä käytetty [[Suomen_lippu#Tullilippu|Tullilippu]], nykyisin kelta-mustaruutuinen signaalilippu L sitä käytettäessä; näin tehdään harvoin, koska viranomaiset suosivat punavaloista taskulamppua tai punakeltaista Stop-käsikilpeä. Vieraaseen maahan veneellä saavuttaessa pidetään mastossa keltaista "Q" (ei ruttoa)-[[Viestiliput|viestilippua]], kunnes maahantulotarkastus (tulli, passintarkastus) on suoritettu.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko