Ero sivun ”Stephen Kingin Hohto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kindt (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Todberg (keskustelu | muokkaukset)
p l
Rivi 27: Rivi 27:
}}
}}


'''Stephen Kingin Hohto''' (''Stephen King's The Shining'') on vuonna [[Elokuvavuosi 1997|1997]] tehty [[minisarja]], joka perustuu kirjailija [[Stephen King]]in läpimurtoromaaniin [[Hohto|Hohtoon]]. Minisarjan on ohjannut [[Mick Garris]]. Stephen King ei ollut lainkaan tyytyväinen [[Stanley Kubrick]]in vuonna [[1980]] ilmestyneeseen [[Hohto (elokuva)|elokuvasovitukseen]], joten 17 vuotta myöhemmin King kirjoitti käsikirjoituksen, jonka myötä tehtiin kirjalle paljon uskollisempi minisarjaversio. Tämä on tunnetusti saanut vähemmän arvostusta Kubrickin Hohtoon verrattuna, mitä puolestaan on useasti kehuttu yhdeksi parhaista kauhuelokuvista.
'''Stephen Kingin Hohto''' (''Stephen King's The Shining'') on vuonna [[Elokuvavuosi 1997|1997]] tehty [[minisarja]], joka perustuu kirjailija [[Stephen King]]in läpimurtoromaaniin [[Hohto]]. Minisarjan on ohjannut [[Mick Garris]]. Stephen King ei ollut lainkaan tyytyväinen [[Stanley Kubrick]]in vuonna [[1980]] ilmestyneeseen [[Hohto (elokuva)|elokuvasovitukseen]], joten 17 vuotta myöhemmin King kirjoitti käsikirjoituksen, jonka myötä tehtiin kirjalle paljon uskollisempi minisarjaversio. Tämä on tunnetusti saanut vähemmän arvostusta Kubrickin Hohtoon verrattuna, mitä puolestaan on useasti kehuttu yhdeksi parhaista kauhuelokuvista.


==Juoni==
==Juoni==
Rivi 60: Rivi 60:
[[Luokka:Vuoden 1997 elokuvat]]
[[Luokka:Vuoden 1997 elokuvat]]
[[Luokka:Mick Garrisin ohjaamat elokuvat]]
[[Luokka:Mick Garrisin ohjaamat elokuvat]]
[[Luokka:Stephen Kingin teoksiin perustuvat televisiosarjat]]


[[de:The Shining (1997)]]
[[de:The Shining (1997)]]

Versio 11. kesäkuuta 2011 kello 01.51

Stephen Kingin Hohto
Stephen King's The Shining
Ohjaaja Mick Garris
Käsikirjoittaja Stephen King
Perustuu Stephen Kingin romaaniin
Tuottaja Mark Carliner
Elliot Friedgen
Laura Gibson
Stephen King
Säveltäjä Nicholas Pike
Kuvaaja Shelly Johnson
Pääosat Rebecca De Mornay
Steven Weber
Courtland Mead
Melvin Van Peebles
Wil Horneff
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta 1997
Kesto 273 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Stephen Kingin Hohto (Stephen King's The Shining) on vuonna 1997 tehty minisarja, joka perustuu kirjailija Stephen Kingin läpimurtoromaaniin Hohto. Minisarjan on ohjannut Mick Garris. Stephen King ei ollut lainkaan tyytyväinen Stanley Kubrickin vuonna 1980 ilmestyneeseen elokuvasovitukseen, joten 17 vuotta myöhemmin King kirjoitti käsikirjoituksen, jonka myötä tehtiin kirjalle paljon uskollisempi minisarjaversio. Tämä on tunnetusti saanut vähemmän arvostusta Kubrickin Hohtoon verrattuna, mitä puolestaan on useasti kehuttu yhdeksi parhaista kauhuelokuvista.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jack Torrance (Steven Weber), kirjailija ja entinen opettaja saa talonmiehen paikan talveksi Coloradossa sijaitsevassa Overlook-hotellissa. Hänen mukanaan muuttaa myös hänen vaimonsa Wendy ja pikkuinen poika Danny, jolla on varsin erikoinen kyky; hän "hohtaa", eli hän pystyy keskustelemaan toisten ihmisten kanssa ajatuksissa tuhansien kilometrien päästä ja näkemään asioita, mitä tavallinen ihminen ei näkisi. Hän näkee näkyjä tulevasta ja menneestä. Dannyn mielikuvitusystävä Tony kumminkin varoittaa häntä menemästä Overlookiin, sillä siellä on kuulemma jotain pahaa tekeillä. Perhe kumminkin lähtee viettämään talvea hiljaiseen hotelliin, jossa Danny näkee kauheita näkyjä hotellin verisestä historiasta. Jokin paha voima haluaa Dannyn voiman itselleen ja se on valmis vaikka käyttämään alkoholista kärsivää Jackia pahan välikappaleena.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa

 Rebecca De Mornay  Wendy Torrance  
 Steven Weber  Jack Torrance  
 Courtland Mead  Danny Torrance  
 Melvin Van Peebles  Dick Hallorann  
 Wil Horneff  Tony  

Vastaanotto

Elokuva ei saanut samanlaista arvostusta osakseen kuin Kubrickin Hohto. Se on saanut pääosin huonoja arvosteluja, ja sitä on kritisoitu mm. Kubrickin elokuvan matkimisesta.

Julkaisu Suomessa

Minisarja on esitetty suomessa MTV3:lla, ja lisäksi se on julkaistu 2-levyisenä DVD-julkaisuna extramateriaalin kera. Minisarjan ikäraja Suomessa on K-15.

Aiheesta muualla


Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.