Ero sivun ”C More” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 64: Rivi 64:


== Kanavat ==
== Kanavat ==
Canal+-brandin alle kuuluu 13 [[televisiokanava]]a Suomessa. Niistä kuusi on elokuva- ja neljä urheilukanavia. Viimeisin uudistus tapahtui [[1. joulukuuta]] [[2010]], kun Suomessa lanseerattiin paikallinen urheilua sekä elokuvia esittävä Canal+ Aitio sekä Englannin Valioliigaa esittävä Canal+ Premier HD. Uudistuksessa luovuttiin Canal+ Sport Extra -kanavasta. 1.6.2011. Aloitti Uusi
Canal+-brandin alle kuuluu 12 [[televisiokanava]]a Suomessa. Niistä kuusi on elokuva- ja neljä urheilukanavia. Viimeisin uudistus tapahtui [[1. joulukuuta]] [[2010]], kun Suomessa lanseerattiin paikallinen urheilua sekä elokuvia esittävä Canal+ Aitio sekä Englannin Valioliigaa esittävä Canal+ Premier HD. Uudistuksessa luovuttiin Canal+ Sport Extra -kanavasta. 1.6.2011. Aloitti Uusi
Canal+ Family-kanava.
Canal+ Family-kanava.





Versio 3. kesäkuuta 2011 kello 16.07

CANAL+
Logo isommaksi (klikkaa)
Logo isommaksi (klikkaa)
Lähetykset alkoivat 3. heinäkuuta 1997
Omistaja Bonnier AB
Kuvaformaatti 16:9
Tunnuslause Enemmän kuin tavallinen TV
Maa Pohjoismaat
Näkyvyysalue Pohjoismaat
Aiemmin FilmNet, SuperSport
Kotisivu

CANAL+ Suomi

CANAL+ Norja
CANAL+ Tanska
CANAL+ Ruotsi
Saatavuus
Antenniverkko
PlusTV 4 eri kanavaa osassa maata
TV Viihde 4 eri kanavaa osassa maata
Satelliitti
Canal Digital 13 eri kanavaa
Kaapeliverkko
Welho 12 eri kanavaa
dna 12 eri kanavaa
Elisa 13 eri kanavaa
IPTV (ADSL)
Maxivision 11 eri kanavaa
Elisa 11 eri kanavaa

Canal+ on ryhmä samalla nimellä toimivia maksutelevisiokanavia. Palvelun voi tilata kolmella tavalla: digisovittimen kortinlukijaan sijoitettavan maksukortin kautta (kortti erikseen antenni- ja kaapelitalouksiin) tai satelliittitelevisiovastaanottimen kautta. Antennitalouksien kanavapakettien tarjonta on kahta muuta vaihtoehtoa suppeampi. Antennin kautta kanavia myy PlusTV ja TV Viihde, satelliitin kautta Canal Digital ja kaapelin kautta paikkakuntien eri kaapelioperaattorit.

Nimi Canal+ kuului alun perin Canal+ Groupille (ransk. Groupe Canal+), ranskalaiselle elokuva- ja televisiotuottajalle ja jakelijalle, jonka omistaa ranskalainen mediayhtiö Vivendi. Vivendi on myynyt osan yhtiöstä yksityisille sijoitusyhtiöille, joilla on edelleen oikeus käyttää Canal+-nimeä. Canal+ Groupin operoima Canal+-televisiokanava näkyy Alankomaissa, Espanjassa, Puolassa ja Ranskassa.

Suomessa Canal+-kanavia hallinnoi MTV MEDIA ja muissa Pohjoismaissa C More Group AB. Molemmat kuuluvat Bonnier AB-konserniin. Pohjoismaissa on yhteensä noin 1 000 000 tilaajaa. Canal+ rantautui Pohjoismaihin aikoinaan ostamalla FilmNet-maksukanavat.

Historia

Ranskan Canal+ Group perusti Canal+ Television AB:n (lähetystoimintaa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa) vuonna 1997. Vuonna 2003 pääomasijoitusyhtiöiden Baker Capitalin ja Nordic Capitalin yhdessä omistama C More Group AB osti Canal+ Television AB:n koko osakekannan Vivendiltä. Kaupan yhteydessä Canal+ Television AB:n nimi muutettiin C More Entertainmentiksi. Vuodesta 2005 C Moren on omistanut SBS Broadcasting Group. Heinäkuun 3. päivä 2007 ProSiebenSat.1 Media AG hankki SBS Broadcasting Groupin koko osakekannan. Kaupan seurauksena ProSiebenSat. 1 yhdistää molemmat yritykset yhdeksi yleiseurooppalaiseksi mediakonserniksi. Kesäkuussa 2008 ilmoitettiin, että ProSiebenSat. 1 myy C More Groupin ruotsalaiselle TV4 AB:lle[1], jonka omistaa Bonnier. Sama yhtiö omistaa myös MTV3-kanavat, ja näin ollen MTV Oy hallitsee Suomen CANAL+-kanavia.

Kanavien historia

  • 1997-1999: Canal+ ja Canal+ Kulta.
  • 1999-2001: Canal+, Canal+ Kulta ja Canal+ Sininen.
  • 2001-2004: Canal+, Canal+ Kulta, Canal+ Sininen ja Canal+ Zap.
  • 2004-2005: Canal+, Canal+ Film 1, Canal+ Film 2, C More Film ja Canal+ Sport.
  • 2005-2006: Canal+, C More HD, Canal+ Film, Canal+ Film 2, Canal+ Film 3, C More Film, C More Film 2 ja Canal+ Sport.
  • 2006-2007: Canal+ Mix, Canal+ HD, Canal+ Film 1, Canal+ Film 2, Canal+ Film 3, Canal+ Sport 1 ja Canal+ Sport 2.
  • 2007: Canal+ Mix, Canal+ Film 1, Canal+ Film 2, Canal+ Film 3, Canal+ Film HD, Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2 ja Canal+ Sport HD.
  • 2007/2010: Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Comedy, Canal+ Drama, Canal+ Film HD, Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport Extra, ja Canal+ Sport HD
  • 2009: Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Comedy, Canal+ Drama, Canal+ SF-kanalen, Canal+ Film HD, Canal+ Sport 1, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport Extra, ja Canal+ Sport HD
  • 2010-: Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Series, Canal+ Drama, SF-kanalen, Canal+ Film HD, Canal+ Urheilu, Canal+ Sport 2, Canal+ Aitio, Canal+ Sport HD, Canal+ Premier HD
  • 2011-: Canal+ First, Canal+ Hits, Canal+ Action, Canal+ Series,

Canal+ Emotion, SF-kanalen, Canal+ Family, Canal+ Film HD, Canal+ Urheilu, Canal+ Sport 2, Canal+ Aitio, Canal+ Sport HD, Canal+ Premier HD

Kanavat

Canal+-brandin alle kuuluu 12 televisiokanavaa Suomessa. Niistä kuusi on elokuva- ja neljä urheilukanavia. Viimeisin uudistus tapahtui 1. joulukuuta 2010, kun Suomessa lanseerattiin paikallinen urheilua sekä elokuvia esittävä Canal+ Aitio sekä Englannin Valioliigaa esittävä Canal+ Premier HD. Uudistuksessa luovuttiin Canal+ Sport Extra -kanavasta. 1.6.2011. Aloitti Uusi Canal+ Family-kanava.


Sarja- ja elokuvakanavat

  • CANAL+ First on kanava, jolla kaikki CANAL+:n elokuvat saavat ensi-iltansa. Ensi-iltaan tulee uusi elokuva joka ilta klo 21.00. CANAL+ First lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri. Kanava näkyy antenni-, kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Hits kanavalla nähdään uusia elokuvia ja klassikoita. Elokuvia näytetään vuorokauden ympäri, ja illan ykköselokuva alkaa klo 23.00. CANAL+ Hits lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Action-kanavan ohjelmistossa on toimintaelokuvia, trillereitä ja seikkailuelokuvia 24 tuntia vuorokaudessa. Illan pääelokuva nähdään klo 22.00. CANAL+ Action lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Series -kanavalle keskittyy CANAL+:n koko sarjatarjonta. Kanavalla nähdään myös elokuvia. Kanava korvasi antenniverkossa joulukuusta 2010 alkaen aiemmin näkyneen Canal+ Hits -kanavan. Kanava näkyy antenni-, kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Emotion esittää nimensä mukaisesti draamasarjoja ja -elokuvia. Päivän elokuva joka ilta klo 22.00. CANAL+ Emotion lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • SF-kanalen näyttää satelliittiasiakkaille ruotsalaisia elokuvia ja sarjoja. Elokuvat alkavat joka ilta klo 19 ja 21. SF-kanalen lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Film HD tarjoaa elokuvaensi-iltoja ja CANAL+:n sarjoja HD-muodossa. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa. Vuodesta 2011 alkaen se laajenee näkymään myös Dnan antenniverkossa.

Urheilukanavat

CANAL+ Sport sisältää neljä urheilukanavaa, joista yksi on HDTV-kanava. Lähetykset alkoivat vuonna 2004 (Sport 1), 2006 (Sport 2, Sport Extra, Sport HD). Lisäksi vuonna 2010 lanseerattiin Canal+ Aitio -kanava kanava urheilun rinnakkaislähetyksille sekä Canal+ Premier HD -kanava omistettuna Englannin Valioliigan esittämiseen.

  • CANAL+ Urheilu tarjoaa suorana Englannin Valioliigaa, Espanjan La Ligaa, Serie A:ta, Ruotsin Allsvenskania ym. suoria ottelu- ja studiolähetyksiä, joissa ovat mukana asiantuntijat ja kommentaattorit. Kanavalla on ainoastaan yksi ääniraita, joka oletusarvoisesti on suomi. Jos lähetystä ei ole selostettu suomeksi, se lähetetään alkuperäisäänillä. Kanava näkyy antenni-, kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Aitio näyttää muun muassa Englannin Valioliigan, Espanjan La Ligan ja Serie A:n suoria otteluita. Urheilun lisäksi kanava tarjoaa elokuvia ja öisin aikuisviihdettä. Kanava näkyy antenni-, kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Sport 2 tarjoaa suorina lähetyksinä mm. NBA:ta, tennistä, moottoriurheilua sekä eri lajeihin keskittyviä makasiiniohjelmia. Selostuskielivaihtoehtoina ovat ruotsi, tanska, norja, sekä suomi. Jos ohjelmaa ei ole selostettu eri kielille, se lähetetään alkuperäisäänillä. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Sport Extra näyttää lisälähetyksiä Sport 2:n ohjelmista, kun suorat lähetykset menevät päällekkäin. Kanavalla näytetään myös jalkapalloa, kun paikalliset Sport 1, Fotboll- ja Extra 1-4-kanavat ovat varattuna. Tarjolla ovat ainoastaan lähetyksen alkuperäisäänet. Kanava näkyy vain satelliitin kautta.
  • CANAL+ Sport HD esittää yli 200 suoraa lähetystä vuodessa jalkapallon La Ligasta, Major League Soccerista, Serie A:sta ja Allsvenskanista HD-laatuisena. Muita lajeja ovat mm. Elitserien-jääkiekko, UFC-kamppailu-illat, sekä tenniksen Wimbledon ja Roland Garros. Selostusvaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja norja. Jos ohjelmaa ei ole selostettu näillä kielillä, se lähetetään alkuperäisäänillä. Kanava näkyy kaapeli-, laajakaista-TV- ja satelliittiverkoissa.
  • CANAL+ Premier HD on Pohjoismaiden ensimmäinen ainoastaan jalkapallon Englannin Valioliigalle omistettu televisiokanava ruotsalaisen Viasat Premier League HD:n ja norjalaisen TV2 Premier League HD:n ohella. Kanava näyttää Valioliigaan keskittyvää ohjelmistoaan 24 tuntia vuorokaudessa ja se sisältää suoria-, sekä nauhoitettuja ottelulähetyksiä, makasiiniohjelmia ja studio-ohjelmia. Selostus on englanniksi. Kanava näkyy vain kaapeliverkoissa.

Kanavapaketit

Kaapeliverkko

  • CANAL+ Total sisältää kaikki CANAL+-kanavat
  • CANAL+ Film sisältää kanavat First, Hits, Action, Drama ja Series
  • CANAL+ Sport sisältää kanavat Urheilu, Sport 2, Sport HD ja Valioliiga HD

Antenniverkko

  • CANAL+ Total sisältää kanavat First, Series, Urheilu ja Aitio
  • CANAL+ Film sisältää kanavat First ja Series

Satelliitti

  • CANAL+ Total sisältää kaikki CANAL+-kanavat lukuunottamatta Premier HD-kanavaa.

Urheiluoikeudet

Huomaa, että kaikki listassa mainitut oikeudet eivät koske Suomea, koska Suomen CANAL+:n omistava MTV Oy neuvottelee urheiluoikeudet erikseen muista Pohjoismaista. Suurin osa ohjelmista on myös katsottavissa MTV3:n ja CANAL+:n yhteisessä netti-tv-palvelussa MTV3 Katsomossa.

Suomen lipulla varustetut sarjat ovat saatavilla Suomessa virallisesti. Suomessa näkymättömien sarjojen lähetyksiä näytetään kuitenkin yhteispohjoismaisella Sport HD-kanavalla.

Jalkapalloa

  • Argentiinan Primera Division
  • Englannin Valioliiga Suomi
  • Englannin liigacup Suomi
  • Espanjan La Liga Suomi
  • Espanjan Cup Suomi
  • Hollannin Eredivisie
  • Italian Serie A Suomi
  • New York Football Challenge Suomi
  • Ruotsin Allsvenskan Suomi
  • Suomen Veikkausliiga Suomi
  • UEFA Champions League Suomi
  • UEFA Europa League Suomi
  • Yhdysvaltain MLS

Moottoriurheilua

  • BTCC Suomi
  • DTM Suomi
  • Formula 3 Suomi
  • IndyCar
  • Speedwayn Elitserien Suomi

Tennistä

  • ATP-kiertue Suomi
  • Ranskan avoimet Suomi
  • Wimbledon Suomi
  • WTA-kiertue

Muuta urheilua

  • Jääkiekon Elitserien Suomi
  • Kamppailu-urheilun K-1 Nordic
  • Kamppailu-urheilun UFC
  • Koripallon NBA Suomi
  • Yleisurheilun Timanttiliiga Suomi

Lähteet

  1. ProSiebenSat.1 Sells C More Unit to Sweden's TV4 16.6.2008. Bloomberg.com. Viitattu 11.7.2008.

Aiheesta muualla