Ero sivun ”Polvisukka” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kensei (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 7: Rivi 7:


== Urheiluasut ==
== Urheiluasut ==
Golfaajat alkoivat käyttää polvisukkia [[1800-luku|1800-luvun]] paikkeilla, koska [[Englanti|Englannin]] ilmasto oli kylmä, jolloin tarvittiin sukat jotka lämmittävät myös [[jalka|jalan]] muita kohtia. Sen seurauksena alettiin golfissa käyttää polvisukkia.
[[Golf]]aajat alkoivat käyttää polvisukkia [[1800-luku|1800-luvun]] paikkeilla, koska [[Englanti|Englannin]] ilmasto oli kylmä, jolloin tarvittiin sukat jotka lämmittävät myös [[jalka|jalan]] muita kohtia. Sen seurauksena alettiin [[golf]]issa käyttää polvisukkia.


Sellaisissa urheilulajeissa, jossa säärisuojat ovat tarpeen, polvisukka on vakiovaruste, esimerkiksi [[jalkapallo]]ilussa. Siinä myös sukan väri tai kuviointi merkitsee pelin kiivaudessa omien ja vieraiden eroa vaikkapa syöttötilanteessa.
Sellaisissa urheilulajeissa, jossa säärisuojat ovat tarpeen, polvisukka on vakiovaruste, esimerkiksi [[jalkapallo]]ilussa. Siinä myös sukan väri tai kuviointi merkitsee pelin kiivaudessa omien ja vieraiden eroa vaikkapa syöttötilanteessa.

Versio 15. toukokuuta 2011 kello 14.45

Polvisukka on sukka, joka ylettyy polveen asti. Se on nilkkasukan ja kokopitkän sukan välimuoto, jota esimerkiksi tytöt käyttivät ennen kesäisin leningin kanssa kevyempänä vaihtoehtona. Polvisukkien käyttö vaihtelee muodin mukaan.

Koulupuvut

Polvisukka on monissa maissa yleinen koulupuvun osa niin tytöillä kuin pojilla.. Se saattaa olla määrätty koulun mukaan tietyn väriseksi. Joissakin tapauksissa nuoriso protestoi polvisukkaa vastaan, esimerkiksi Yhdysvalloissa tytöt haluavat käyttää sukkahousuja ja pojat pääosin pitkiä housuja. Osin tarve käyttää pitempiä sukkia johtuu kangaspulasta, joka on vallinnut yleisesti eri puolilla maapalloa esimerkiksi sotien jälkeisinä aikoina.

Urheiluasut

Golfaajat alkoivat käyttää polvisukkia 1800-luvun paikkeilla, koska Englannin ilmasto oli kylmä, jolloin tarvittiin sukat jotka lämmittävät myös jalan muita kohtia. Sen seurauksena alettiin golfissa käyttää polvisukkia.

Sellaisissa urheilulajeissa, jossa säärisuojat ovat tarpeen, polvisukka on vakiovaruste, esimerkiksi jalkapalloilussa. Siinä myös sukan väri tai kuviointi merkitsee pelin kiivaudessa omien ja vieraiden eroa vaikkapa syöttötilanteessa. Myös Lentopallossa naiset ja tytöt käyttävät eri värisiä polvisukkia joukuueen värien mukaisesti.

Hoitokäyttö

Tukipolvisukka on eräänlainen kiristävä väline, jolla estetään alaraajojen syvien laskimoiden veritulppia, koska näissä on runsas verimäärä, joka kiertää hitaasti. Kiristyksen on oltava alaosissa voimakkaampaa kuin suuosissa. Lentosukka on tarkoitettu lentomatkustajille pitkiä lentomatkoja varten, ja sen tarkoituksena on estää niin ikään laskimoveritulppien syntyä ja muutenkin helpottaa heidän oloaan. Myös sukkahousuilla voi saada saman vaikutuksen, mutta niiden ongelmat lomareissuilla ovat yleisesti tunnetut.