Ero sivun ”Merijalkaväki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thule (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Thule (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Merijalkaväki''' on ulkomailla käytävään sotaan tarkoitettu [[puolustushaara]] etupäässä anglosaksisissa maissa. Sen erityispiirteitä on kyky amfibiseen hyökkäykseen. Merijalkaväki ei nimestään huolimatta ole vain jalkaväkeä, vaan voi käsittää myös raskasta kalustoa ja ilma-aluksia. Joskus termi on ulotettu tarkoittamaan kaikkia amfibisen sodankäynnin erikoisjoukkoja.
'''Merijalkaväki''' on ulkomailla käytävään sotaan tarkoitettu [[puolustushaara]] etupäässä anglosaksisissa maissa. Sen erityispiirteitä on kyky amfibiseen hyökkäykseen. Merijalkaväki ei nimestään huolimatta ole vain jalkaväkeä, vaan voi käsittää myös raskasta kalustoa ja ilma-aluksia. Joskus termi on ulotettu tarkoittamaan kaikkia amfibisen sodankäynnin erikoisjoukkoja, kuten Suomessa rannikkojääkäreitä.


{{tynkä/sota}}
{{tynkä/sota}}

Versio 14. huhtikuuta 2006 kello 20.34

Merijalkaväki on ulkomailla käytävään sotaan tarkoitettu puolustushaara etupäässä anglosaksisissa maissa. Sen erityispiirteitä on kyky amfibiseen hyökkäykseen. Merijalkaväki ei nimestään huolimatta ole vain jalkaväkeä, vaan voi käsittää myös raskasta kalustoa ja ilma-aluksia. Joskus termi on ulotettu tarkoittamaan kaikkia amfibisen sodankäynnin erikoisjoukkoja, kuten Suomessa rannikkojääkäreitä.

Malline:Tynkä/sota