Ero sivun ”Häviöllinen pakkausmenetelmä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
ei kai tarvita lainausmerkkejä
Rivi 15: Rivi 15:
}}
}}


'''Häviölliset pakkausmenetelmät''' pienentävät pakatun [[tiedosto]]n kokoa "poistamalla" siitä [[informaatio]]ta, jolloin pakkauksen jälkeen purettu tiedosto ei ole täysin samanlainen alkuperäisen kanssa. Useimmiten häviöllisiä menetelmiä käytetään [[ääni|äänen]], [[kuva|kuvien]] ja [[video]]n pakkaamiseen. Tyypillisesti häviölliset pakkausementelmät perustuvat [[diskreetti kosinimuunnos|diskreetin kosinimuunnoksen]] tai joissain tapauksessa [[aallokemuunnos|aallokemuunnoksen]] hyväksikäyttöön.
'''Häviölliset pakkausmenetelmät''' pienentävät pakatun [[tiedosto]]n kokoa poistamalla siitä [[informaatio]]ta, jolloin pakkauksen jälkeen purettu tiedosto ei ole täysin samanlainen alkuperäisen kanssa. Useimmiten häviöllisiä menetelmiä käytetään [[ääni|äänen]], [[kuva|kuvien]] ja [[video]]n pakkaamiseen. Tyypillisesti häviölliset pakkausementelmät perustuvat [[diskreetti kosinimuunnos|diskreetin kosinimuunnoksen]] tai joissain tapauksessa [[aallokemuunnos|aallokemuunnoksen]] hyväksikäyttöön.


== Käyttökohteita ja menetelmiä ==
== Käyttökohteita ja menetelmiä ==

Versio 22. huhtikuuta 2011 kello 18.29

Esimerkki häviöllisestä kuvanpakkauksesta
Alkuperäinen kuva, häviötön pakkaus, 60,1 kt (pakkaamattomana 108,5 kt).
Kevyt häviöllinen pakkaus, 84 % vähemmän informaatiota, 9,37 kt.
Keskimääräinen häviöllinen pakkaus, 92 % vähemmän informaatiota 4,82.
Raskas häviöllinen pakkaus, 98 % vähemmän informaatiota 1,14 kt.

Häviölliset pakkausmenetelmät pienentävät pakatun tiedoston kokoa poistamalla siitä informaatiota, jolloin pakkauksen jälkeen purettu tiedosto ei ole täysin samanlainen alkuperäisen kanssa. Useimmiten häviöllisiä menetelmiä käytetään äänen, kuvien ja videon pakkaamiseen. Tyypillisesti häviölliset pakkausementelmät perustuvat diskreetin kosinimuunnoksen tai joissain tapauksessa aallokemuunnoksen hyväksikäyttöön.

Käyttökohteita ja menetelmiä

Kuva

Katso myös: Kuvanpakkaus

Video

Katso myös: Videonpakkaus

Ääni

Katso myös: Äänenpakkaus

Katso myös

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.