Ero sivun ”Esau” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ro:Esau
WikitanvirBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: id:Esau
Rivi 13: Rivi 13:


[[ar:عيسو]]
[[ar:عيسو]]
[[id:Esau]]
[[be:Ісаў, сын Ісака]]
[[be:Ісаў, сын Ісака]]
[[br:Esau]]
[[br:Esau]]

Versio 19. huhtikuuta 2011 kello 17.25

Ashburneham-Pentateuchin käsikirjoituksen kohtaus Jaakob ja Esau 7. vuosisadalta jaa.

Esau (Vanhassa kirkkoraamatussa Eesau) (hepr. "karvainen") oli Raamatun Vanhassa testamentissa Iisakin ja Rebekan poika, patriarkka Jaakobin vanhempi kaksosveli. Raamatun mukaan hän oli edomilaisten kantaisä. Esaun jälkeläiset liittyvät myös arabien esi-isänä pidettyyn Ismaeliin avioliiton kautta (1. Moos. 28:9 "ja niin Esau meni Ismaelin luo ja otti Mahalatin, Aabrahamin pojan Ismaelin tyttären, Nebajotin sisaren, vaimokseen entisten lisäksi"). Esau metsästi paljon. Hän oli loistava metsästäjä.

Jaakob vaihtoi Esaun kanssa esikoisoikeuden linssiateriaan. Jaakob sai aikanaan Iisakin esikoispojalle kuuluvan siunauksen. Tästä syystä Esauta pidetään länsimaisissa uskonnoissa metaforana kaikille, jotka petkutetaan huonoihin vaihtokauppoihin.

Aiheesta muualla


Tämä artikkeli perustuu Pienen tietosanakirjan (1925–1928) sisältöön. Pienen tietosanakirjan tekijänoikeudellinen tilanne on tulkinnanvarainen. Sieltä ei tule tuoda uutta aineistoa Wikipediaan. Voit auttaa Wikipediaa korvaamalla Pienen tietosanakirjan aineiston uudella.

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.