Tim Commerford

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tim Commerford
Tim Commerford Montreux Jazz Festival 2005.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 26. helmikuuta 1968 (ikä 51)
Irvine
Kansalaisuus Yhdysvallat
Muusikko
Aktiivisena 1968-
Tyylilajit Alternative rock
rock
hardcore punk
rapcore
funk
alternative metal
Soittimet Bassokitara
Yhtyeet Rage Against the Machine
Audioslave
Levy-yhtiöt Interscope Records
Aiheesta muualla
www.ratm.com
MusicBrainz

Timothy Robert "Tim" Commerford (s. 26. helmikuuta 1968) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Rage Against the Machine, Audioslave ja Prophets of Rage -yhtyeiden basistina. Commerford on käyttänyt urallaan muun muassa taiteilijanimiä ”Timmy C” ja ”Y.tim.K”.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford syntyi 26. helmikuuta 1968 Kaliforniassa. Hän oli perheensä lapsista nuorin. Hänen isänsä oli ilmailu-insinööri ja hänen äitinsä oli matemaatikko. Hänellä on irlantilaisia ja ranskalaisia sukujuuria. Commerford meni vuonna 2001 naimisiin Aleece Dimasin kanssa, joka on AIDS-aktivisti. Commerfordilla ja Dimasilla on kaksi poikaa, ja perhe asuu Malibussa. Commerford pitää maastopyöräilystä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage Against the Machine (1991 - 2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford tapasi Zack de la Rochan kouluikäisenä. Commerford ja de la Rocha perustivat kitaristi Tom Morellon ja rumpali Brad Wilkin kanssa Rage Against the Machine -yhtyeen vuonna 1991. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyi vuonna 1992.

7. syyskuuta 2000 Commerford kiipesi MTV:n Video Music Awards -palkintogaalassa palmulavasteeseen ja kieltäytyi tulemasta alas, kun Rage Against the Machinen kappale Sleep Now in the Fire hävisi parhaan rock-videon palkinnon Limp Bizkitin Break Stuff -kappaleelle. Commerford pidätettiin ja hän joutui viettämään yön putkassa. Muistellessaan tapahtumaa Loudwire-musiikkisivuston haastattelussa vuonna 2015, Commerford kutsui Limp Bizkitiä "yhdeksi musiikin historian typerimmistä bändeistä".[1]

Rage Against the Machine hajosi vuoden 2000 loppupuolella.

Audioslave (2001 - 2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti Morellon, Wilkin sekä Soundgarden-yhtyeestä tunnetun Chris Cornellin kanssa Audioslave-yhtyeen vuonna 2001. Audioslave julkaisi kaiken kaikkiaan kolme albumia ennen vuoden 2007 hajoamistaan.

Rage Against the Machinen uudelleenyhdistyminen (2007 - 2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage Against the Machine yhdistyi uudestaan vuonna 2007 ja soitti vuoteen 2011 asti konsertteja ympäri maailmaa.

Future User ja Wakrat (2014 - )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti yhtyeen Future User vuonna 2014 sekä yhtyeen Wakrat vuonna 2015. Commerford toimii molempien yhtyeiden basistina sekä vokalistina.

Prophets of Rage (2016 - )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti Tom Morellon, Brad Wilkin, Public Enemy-yhtyeen Chuck D:n sekä Cypress Hill-yhtyeen B-Realin kanssa superyhtyeen Prophets of Rage. Yhtye soittaa alkuperäisen materiaalin lisäksi kovereita mm. Rage Against the Machinelta, Public Enemyltä sekä Cypress Hilliltä.

Poliittiset näkemykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford on sanonut itseään "salaliittoteoristiksi". Vuonna 2015 Commerford väitti Rolling Stone-aikakauslehden haastattelussa, että Apollo-kuukävely väärennettiin, ja että uskoo ISIS-järjestön olevan fiktiota. Commerford on kuulunut Rage Against the Machine ja Prophets of Rage -yhtyeisiin, joiden kappaleiden sanoitukset ovat kantaa ottavia.[2]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]