Tim Commerford

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tim Commerford

Tim Commerford Montreux Jazz Festival 2005.jpg

Syntynyt 26. helmikuuta 1968
Kotoisin Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Aktiivisena 1968-
Tyylilajit Alternative rock
rock
hardcore punk
rapcore
funk
alternative metal
Soittimet Bassokitara
Yhtyeet Rage Against the Machine
Audioslave
MusicBrainz

Tim Commerford (s. 26. helmikuuta 1968) oli amerikkalaisen Rage Against the Machine- ja Audioslave -yhtyeiden basisti. Tulevaisuudessa hän vaikuttaa taas Rage Against the Machinessa, sillä yhtye aikoo jatkaa pitkän tauon jälkeen. Tim Commerford tunnetaan myös taiteilijanimillä Tim Bob, Simmering T, Y.tim.K, TIM.COM, tim.com ja Timmy C. Hän on nuorin perheensä viidestä lapsesta.

Hänen isänsä työskenteli NASA:n avaruussukkula ja hänen äitinsä oli matemaatikko. Timin isä erosi ja meni uudelleen naimisiin, kun Timin äiti muutti siskonsa luo asumaan Sacramentoon, Kaliforniaan. Myöhemmin Timin äiti kuoli aivosyöpään. Tämä tapahtui Timin ollessa 20-vuotias.

Tim tapasi Zack De La Rochan high schoolissa. Heistä tuli ystäviä, kun Tim näytti, miten varastetaan ruokaa koulun kahviosta. Zack sai Timin innostumaan basson soitosta.

Timillä on paljon tatuointeja selässään, vasemmassa jalassaan, käsivarsissaan sekä rinnassaan.

Tim on hardcore punk -fani, mutta kuuntelee mielellän myös funkmusiikkia, mikä näkyy hänen funk-tyylisessä soitossa. Hänen suosikkiyhtyeitään ovat Inside Out ja Bad Brains. Rage Against the Machinen perustamisen aikoihin hän kuunteli myös rappia.

Tim pitää pyöräilystä vuoristomaisemissa, ja The Battle of Los Angeles -albumin kansilehtisessä hän jopa kiittää kaikkia hänen pyöriään.

MTV Video Music Awardsien tapaturma 2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage Against the Machinen kappaleesta tehty musiikkivideo oli gaalassa ehdolla parhaaksi rock-videoksi. Loppujen lopuksi palkinto menikin Limp Bizkitille. Kun Limp Bizkitin laulaja ja keulakuva Fred Durst oli pitämässä puhettaan, Tim Commerford kiipesi lavasteiden päälle ja oli hypätä alas. Fred Durst reagoi sanomalla Limp Bizkitiä maailman vihatuimmaksi bändiksi. Tim tarkoitti tempun vitsiksi, mutta joutui sen seurauksena henkivartijansa kanssa yöksi putkaan.

Näkemyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford on kuvannut itseään "salaliittoteoristiksi". Vuonna Rolling Stone haastattelussa vuonna 2015, hän väitti, että Apollo-alusten kuuhun laskeutumiset oli väärennetty ja hän väitteli asiasta Buzz Aldrinin kanssa siitä John Cusackin elokuvan ensi-iltana .Samassa Rolling Stonesin haastattelussa Commerford piti ISIS:tä Yhdysvaltain salaliittona. . [1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]