Tim Commerford

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tim Commerford
Tim Commerford Montreux Jazz Festival 2005.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt26. helmikuuta 1968 (ikä 53)
Muusikko
Aktiivisena 1968-
Tyylilajit Alternative rock
rock
hardcore punk
rapcore
funk
alternative metal
Soittimet Bassokitara
Yhtyeet Rage Against the Machine
Audioslave
Levy-yhtiöt Interscope RecordsView and modify data on Wikidata

Timothy Robert "Tim" Commerford (s. 26. helmikuuta 1968) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Rage Against the Machine, Audioslave ja Prophets of Rage -yhtyeiden basistina. Commerford on käyttänyt urallaan muun muassa taiteilijanimiä ”Timmy C” ja ”Y.tim.K”.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford syntyi 26. helmikuuta 1968 Kaliforniassa. Hän oli perheensä lapsista nuorin. Hänen isänsä oli ilmailu-insinööri ja hänen äitinsä oli matemaatikko. Hänellä on irlantilaisia ja ranskalaisia sukujuuria. Commerford meni vuonna 2001 naimisiin Aleece Dimasin kanssa, joka on AIDS-aktivisti. Commerfordilla ja Dimasilla on kaksi poikaa, ja perhe asuu Malibussa. Commerford pitää maastopyöräilystä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage Against the Machine (1991 - 2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford tapasi Zack de la Rochan kouluikäisenä. Commerford ja de la Rocha perustivat kitaristi Tom Morellon ja rumpali Brad Wilkin kanssa Rage Against the Machine -yhtyeen vuonna 1991. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyi vuonna 1992.

7. syyskuuta 2000 Commerford kiipesi MTV:n Video Music Awards -palkintogaalassa palmulavasteeseen ja kieltäytyi tulemasta alas, kun Rage Against the Machinen kappale Sleep Now in the Fire hävisi parhaan rock-videon palkinnon Limp Bizkitin Break Stuff -kappaleelle. Commerford pidätettiin ja hän joutui viettämään yön putkassa. Muistellessaan tapahtumaa Loudwire-musiikkisivuston haastattelussa vuonna 2015, Commerford kutsui Limp Bizkitiä "yhdeksi musiikin historian typerimmistä bändeistä".[1]

Rage Against the Machine hajosi vuoden 2000 loppupuolella.

Audioslave (2001 - 2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti Morellon, Wilkin sekä Soundgarden-yhtyeestä tunnetun Chris Cornellin kanssa Audioslave-yhtyeen vuonna 2001. Audioslave julkaisi kaiken kaikkiaan kolme albumia ennen vuoden 2007 hajoamistaan.

Rage Against the Machinen uudelleenyhdistyminen (2007 - 2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rage Against the Machine yhdistyi uudestaan vuonna 2007 ja soitti vuoteen 2011 asti konsertteja ympäri maailmaa.

Future User ja Wakrat (2014 - )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti yhtyeen Future User vuonna 2014 sekä yhtyeen Wakrat vuonna 2015. Commerford toimii molempien yhtyeiden basistina sekä vokalistina.

Prophets of Rage (2016 - )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford perusti Tom Morellon, Brad Wilkin, Public Enemy-yhtyeen Chuck D:n sekä Cypress Hill-yhtyeen B-Realin kanssa superyhtyeen Prophets of Rage. Yhtye soittaa alkuperäisen materiaalin lisäksi kovereita mm. Rage Against the Machinelta, Public Enemyltä sekä Cypress Hilliltä.

Poliittiset näkemykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commerford on sanonut itseään "salaliittoteoristiksi". Vuonna 2015 Commerford väitti Rolling Stone-aikakauslehden haastattelussa, että Apollo-kuukävely väärennettiin, ja että uskoo ISIS-järjestön olevan fiktiota. Commerford on kuulunut Rage Against the Machine ja Prophets of Rage -yhtyeisiin, joiden kappaleiden sanoitukset ovat kantaa ottavia.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]