Tilt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tilt
TiLT!
Tilt logo.png
Tyyli Tietokone ja videopelit
Kestoaika 15-20 min
Pääosissa Martina Kuitto
Alkuperämaa Suomen lippu Suomi
Verkko Suomen lippu MTV3, Sub, Jim, Nelonen, Fox, Kutonen
Esitetty 6. syyskuuta 1997 –
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Intervisio Oy
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto

Tilt on suomalainen, Kutonen-kanavalla esitettävä video- ja tietokonepeleistä kertova televisio-ohjelma. Tilt aloitti vuonna 1997 MTV3-kanavalla, ja juontajana oli tuolloin vielä kuuluisuuteen nousematon Jaana Pelkonen. Pelkosen jälkeen juontajaksi valittiin vuoden 2005 TiltGirl Anna-Maija Jalkanen, joka jatkoi tehtävässä kevääseen 2007. Tämän jälkeen ohjelmaa juonsi muusikon-tehtävistään tunnettu Kristiina Wheeler, joka oli aiemmin työskennellyt Tilt-pelikaupassa.[1]. Tämän jälkeen ohjelmaa juonsi Anni Uusivirta. Fox-kanavalle siirryttyään ohjelmaa juonsivat Martina Kuitto ja Simo Kurki, joista Kuitto jatkoi juontotöitä ohjelmassa yksin sen siirryttyä Kutoselle helmikuussa 2015. Peliarvosteluissa on edelleen mukana sama peliarvostelija, joka oli jo 1990-luvun puolivälin aikoihin mukana MTV3-verkossa esitetyssä internetin nousukautta ennakoineessa Verkossa-tietokoneohjelmassa, jota taas juonsi Yleisradion Radiomafian DanceMob-tanssiohjelmasta paremmin tunnettu Alex Nieminen.

Tiltin nimi on aikojen kuluessa vaihtunut TiLT!:istä TILT:in kautta Tilt.tv:hen. Vuonna 2011 ohjelma muutti nimensä Tilt.tv:stä takaisin pelkäksi Tiltiksi. Ohjelmaa tuottaa helsinkiläinen Intervisio Oy. Ohjelman internet-sivun URL-osoite on myöhemmin vaihdettu Tilt.tv:stä Tilt.fi:ksi.

17. lokakuuta 2011 lähtien ohjelmaa on esitetty Jim-kanavalla, ja uutena juontajana nähdään Miss Suomi -kisoista julkisuuteen ponnahtanut Anni Uusivirta.[2] Ohjelmaa esitettiin maanantaisin ja pikauusinta nähtiin saman viikon lauantaina kello 17.30 alkaen.

Ohjelma siirtyi Fox-kanavalle 12. lokakuuta 2013 ja ohjelman juontajiksi tulivat Martina Kuitto ja Simo Kurki.[3]

Tiltin jaksoissa nähdään arvosteluja ja ennakoita peleistä, sekä pelaamiseen liittyvistä laitteista, pelintekijöiden haastatteluja, alaan liittyviä uutisia, sekä katsaus FIGMA ry:n kokoamaan pelien TOP-10-myyntilistaan.

Tiltillä on kotisivut, jotka antavat käyttäjilleen muun muassa mahdollisuuden katsoa uusimman ohjelman, kirjoittaa blogia, keskustella foorumeilla ja lukea arvosteluja. Sivustolta löytyy myös ilmaisia verkkopelejä sekä videoarkisto, jossa voi katsella vanhoja Tilt:n jaksoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tilt.TV saa uuden juontajan 06.08.2007. Tilt.tv. Viitattu 11.10.2011.
  2. Anni Uusivirta aloittaa Jimin Tilt-peliohjelman juontajana 17.10 06.09.2011. JIM. Viitattu 11.10.2011.
  3. Tilt palaa ruutuihin – uusi juontaja valittu! 30.09.2013. Tilt.fi. Viitattu 18.10.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.