Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulu on Tikkurilan teatteri ry:n ylläpitämä yksityinen esitystaiteen koulu, joka antaa taiteen perusopetuslain mukaista opetusta teatteri- ja sirkustaiteessa.[1][2] Opetus tapahtuu Vantaan kaupungin omistamissa tiloissa eri puolilla kaupunkia.

Teatteri- ja sirkustaiteen opetuksessa on käytössä  taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukainen opetussuunnitelma. Teatteritaiteen opetukseen koululla on Opetusministeriön antama opetuksen järjestämislupa. Sirkusopetuksen puolella opetus tapahtuu Vantaan kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen puitteissa.

Teatteriopetus kuuluu valtion opetustuntiperusteisen osuuden piiriin. Lisäksi koulun toiminta rahoitetaan Vantaan kaupungin toiminta- ja kohdeavustuksin, lukukausimaksuin, valtion kurssiavustuksin sekä pääsylipputuloin. Opetuspaikkoina ovat muun muassa Lasten ja nuorten kulttuuritalo Vernissa ja Lasten taidetalo Pessi Tikkurilassa, Dickursby skola Jokiniemessä sekä monitoimitalo Lumon Lumo-sali Korsossa.[3]

Oppilaita on teatteritaiteen viikoittaisessa perusopetuksessa 220. Sirkustaidetta opiskelee yhteensä 120 oppilasta. Vuosittain erillisille lyhytkursseille osallistuu noin 100 lasta ja nuorta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teatteri- ja sirkustaide Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 2.7.2016.
  2. Tikkurilan Teatteri sai Vantaa-palkinnon Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 2.7.2016.
  3. Opetus ja toimintaperiaatteet Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulu, tikkurilanteatteri.fi. Viitattu 4.8.2016.