Tiedeyhteisö

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tiedeyhteisö on monipuolinen verkosto, joka koostuu vuorovaikutuksessa olevista tieteilijöistä. Siihen kuuluu lukuisia "alayhteisöjä", jotka tekevät työtä tietyillä tieteenaloilla ja tietyissä laitoksissa; alojen ja laitosten välinen toiminta on myös merkittävässä asemassa. Objektiivisuus odotetaan saavutettavan tieteellinen menetelmän kautta. Tiedelehdissä ja konferensseissa tapahtuvan keskustelun ja väittelyn kautta tapahtuva vertaisarviointi edistää objektiivisuutta pitämällä yllä tutkimusmenetelmien ja tulosten tulkinnan laatua.[1] On esitetty, että varsinainen tieteen tekemisen perustoimija olisi tiedeyhteisö eikä niinkään yksittäinen tieteilijä.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kornfeld, W; Hewitt, CE: The Scientific Community Metaphor. IEEE TRANS. SYS., MAN, AND CYBER., 1981, SMC-11. vsk, nro 1, s. 24–33. Artikkelin verkkoversio. (englanniksi)
  2. Petri Ylikoski: Tiedeyhteisö tieteellisen tiedon subjektina (Julkaistu teoksessa Kotkavirta & Laitinen (toim.): Yhteisö. Filosofian näkökulmia yhteisöllisyyteen, SoPhi 16. Jyväskylän yliopisto 1998: 252-264.) Viitattu 6.9.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Scientific community
Tämä tieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.