Tie tähtiin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tie tähtiin
Tyyli musiikki-imitaatio
Kestoaika 30 min
Pääosissa Danny (juontaja)
Alkuperämaa Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 2000
Jaksoja 12
Aiheesta muualla
IMDb

Tie tähtiin oli kesällä 2000 MTV3-kanavalla esitetty 12-osainen musiikkiviihdeohjelma. Tie tähtiin-ohjelmasarjaa nauhoitettiin Cinderella-laivalla kesällä 2000. Ohjelman isäntänä toimi ohjelman luonut muusikko Ilkka “Danny“ Lipsanen. Danny myös itse esiintyi ohjelman jaksoissa. Sarjassa kisaavien esiintyvien ihmisten oli tarkoitus imitoida valitsemaansa muusikkoa tai yhtyettä mahdollisimman hyvin niin esiintymisellä kuin pukeutumisellaan.[1] Tuomaristoon kuuluivat Sarita Harma, Nipa Neumann, Maarit Niiniluoto ja Tauno Äijälä.[2]

Pikku Kakkonen esitti erilaista, mutta asiaan liittymätöntä samannimistä ohjelmaa Yle TV2:lla vuodesta 2016 alkaen. Kyseessä on suomenkielinen dubbaus ulkomaisesta animaatiosarjasta, joka tunnetaan nimellä "Space Racers".

Finalistit ja voittaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Paakkari (Janis Joplin) kappaleella "Piece of my heart", Rudy Mankos (B.B. King) kappaleella "Come back baby", Mika Rinttilä (Bon Jovi) kappaleella "Always", Valeri 'Wallo' Krasilnikov (Roy Orbison) kappaleella "Oh, pretty woman", Sari Konttinen (Edith Piaf) kappaleella "Hymne à l'amour" ja Jarkko Väljä (Michael Jackson) kappaleella "Billie Jean". Bon Jovin "Always"- tulkinta hurmasi yleisön ja tuomariston ja voitti kilpailun.[3] Voittajaa ei kuitenkaan ole juurikaan julkisuudessa nähty. Roy Orbison sai 2. sijan, ja oli sittemmin mukana mm. Danny-showssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jyrki Hämäläinen: Iso-D, 2006
  2. Tekijät IMDB. 3.6.2000.
  3. Video-julkaisuja Finna. 3.6.2000.
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.