Thomas Dekker (näyttelijä)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thomas Dekker vuonna 2011

Thomas Alexander Dekker (28. joulukuuta 1987 Las Vegas, Nevada) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on toiminut myös laulajana ja elokuvaohjaajana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän aloitti lapsinäyttelijänä 6-vuotiaana, jolloin hän näytteli Chancea televisiosaippuassa Tunteita ja tuoksuja. Hän myös vieraili lapsena useissa televisiosarjoissa kuten Nanny, Seinfeld ja Star Trek: Voyager. Hänen uransa tunnetuin televisiorooli on kuitenkin luultavasti televisiosarjassa Terminator: Sarah Connorin aikakirjat, jota tehtiin vuosina 2008-2009. Vuosina 2011-2012 hän näytteli televisiosarjassa Noitapiiri.

Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli vuonna 1994 elokuvassa Star Trek – sukupolvet. Tämän jälkeen hän näytteli yhden lapsirooleista elokuvassa Kirottujen kaupunki. Vuonna 2010 hän näytteli elokuvissa Painajainen Elm Streetillä ja Kaboom.

Hän on esiintynyt Daughtryn musiikkivideolla Waiting for Superman. Hän oli myös lapsena Fievelin äänenä elokuvissa Fievel ja Manhattanin aarre ja Fievel ja Manhattanin hirviö. Hän oli myös Pikkutassun äänenä viidessä Maa aikojen alussa elokuvassa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen äitinsä on walesilainen ja hänen amerikkalaisella isällään on englantilaiset ja hollantilaiset sukujuuret.[1] Hän on vegaani.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Thomas Dekker (näyttelijä).