This Morning with Richard Not Judy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
This Morning with Richard Not Judy
Tyyli Komedia
Kestoaika 45 min
Luoja(t) Stewart Lee
Richard Herring
Pääosissa Kevin Eldon
Mark Gatiss
Richard Herring
Stewart Lee
Paul Putner
Richard Thomas
Trevor Lock
Natalie Brandon
Alkuperämaa Britannia
Verkko BBC Two
Esitetty 15. helmikuuta 1998 – 13. kesäkuuta 1999
Jaksoja 18
Tuotanto
Tuottaja(t) Charlie Hanson
Jon Plowman
Ohjaaja(t) Gareth Carrivick
Käsikirjoittaja(t) Richard Herring
Stewart Lee
Aiheesta muualla
IMDb

This Morning with Richard Not Judy eli TMWRNJ (epämuodollinen akronymi) oli pääosina esiintyneiden Stewart Leen ja Richard Herringin käsikirjoittama ja BBC Two kanavan esittämä brittiläinen tv-komediasarja, jota on esitetty kaksi tuotantokautta 1998–1999.

Ohjelma koostui Leen ja Herringin luomien uusien hahmojen ja edellisestä yhteistyöstä syntyneiden hahmojen yhdistelmästä. Se kuvattiin keskusteluohjelman kaavalla studioyleisön edessä. Sketsit ei olleet tyypillisiä ja usein keskittyivät Richard Herringin outoihin pakkomielteisiin ja hahmoihin. BBC itse luonnehtii ohjelmaa "haaveelliseksi" ja sanoo, että "kaikki osat olivat ainakin osittain kummallisia ja tosiaan enimmäkseen hyvin outoja".[1]

TMWRNJ oli monien valitusten aihe johtuen siitä, että se esitettiin sunnuntaisin lounasaikaan sen aikuissisällöstä välittämättä. Esimerkiksi The Sunday Heroes nimisessä sketseissä esiintyi Stewart Lee Jeesuksena ja vastasi opetuslastensa kysymyksiin—etenkin tämä sketsi loukkasi uskovaisia ympäri Britanniaa. Vasta 18 jakson ja hieman yli vuoden verran esittämisajan jälkeen ohjelma peruttiin ja se jäi faniensa kiintyneesti muistamaksi kulttisarjaksi.

Toistuvia hahmoja ja aiheita ovat mm. jättiläinen puhuva appelsiini The Curious Orange (jonka nimi viittaa Utelias Vilin englanninkieliseen nimeen, Curious George), Unusual Priest niminen epätavallinen pappi, joka esittää eettisiä ongelmia ja keksii niille yhä naurettavampia ratkaisuja, ja sisäelimien lastenohjelma The Organ Gang.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]