ThinkPad

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
IBM ThinkPad R51.
ThinkPad R51:n TrackPoint-tappihiiri (ylävasemmalla) ja kosketuslevy.

ThinkPad on alun perin IBM:n valmistama ja markkinoima menestynyt kannettavien tietokoneiden sarja. Vuonna 2005 IBM myi kuluttaja-PC-valmistuksensa kiinalaiselle Lenovolle.[1]

ThinkPadeissä on perinteisesti ollut TrackPoint-tappihiiri, yksi parhaimmista kannettavien tietokoneiden näppäimistöistä ja niitä pidetään kestävästi rakennettuina ja luotettavina laitteina. Useimmat mallit ovat mustan värisiä, mutta joitakin malleja on saatavilla muun muassa punaisen ja sinisen värisenä.

ThinkPadin nimi tuli nahkaisista taskumuistikirjoista, joita jaetaan kaikille IBM:n työntekijöille. Niiden kannessa oli yhtiön motto, eli "Think" (ajattele). IBM:n nimitiimi oli alusta lähtien vastustamassa nimeä, sillä siihen asti kaikki IBM-tietokoneet oli tunnettu mallinumeroilla nimien sijaan, mutta vaihtoi mielipidettä kun huomattiin miten tunnetuksi ThinkPad tuli mediassa. Suunnittelutyön ensimmäisille ThinkPadeille teki IBM:n japanilainen Yamato-suunnittelukeskus. ThinkPadien puhtaat mustat linjat on ilmeisesti otettu perinteisestä japanilaisesta shoukadou bentou -lounaslaatikosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pervilä, Markku: Lenovo saattoi IBM-kaupan päätökseen Digitoday. 2.5.2005. Viitattu 24.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta ThinkPad.