Grand Wizard Theodore

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Theodore Livingston)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grand Wizard Theodore
Grand Wizard Theodore BelTek festivaaleilla, Belmontissa, Mainessa vuonna 2009.
Grand Wizard Theodore BelTek festivaaleilla, Belmontissa, Mainessa vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt5. maaliskuuta 1963 (ikä 61)
Ammatti muusikko, DJ
Muusikko
Tyylilajit rapView and modify data on Wikidata
Yhtyeet Grandwizard Theodore & the Fantastic Five

Grand Wizard Theodore (s. 5. maaliskuuta 1963 Bronx, New York), usein myös GrandWizzard Theodore, oikealta nimeltään Theodore Livingston, on yhdysvaltalainen hip hop -DJ. Häntä pidetään yleisesti levylautastekniikka skrätsäyksen kehittäjänä (joskin myös tunnettu DJ Grandmaster Flash mainitaan toisinaan samassa yhteydessä).

Theodore sanoo, että musiikki oli usein läsnä hänen lapsuudenkodissaan. Hänen veljensä "Mean Jean" oli DJ ja alkoi opettaa häntä jo ennen kuin Theodore oli edes teini-ikäinen. Myös Grandmaster Flash opetti häntä. Itse skrätsäyksen Theodore sanoo keksineensä 1970-luvun puolivälissä puolittain vahingossa: Hän soitti levyjä kotonaan liian kovalla äänenvoimakkuudella, jolloin hänen äitinsä tuli keskeyttämään hänet, vaatien häntä lopettamaan. Tuolloin Theodore oli ajatuksissaan tullut liikutelleeksi vinyyliä neulan ollessa edelleen levyn pinnassa. Hän huomasi, että syntyvä ääni oli mielenkiintoinen.

Theodoren sanotaan kehittäneen ja hioneen myös monia muita DJ-tekniikoita, muun muassa neulan tiputtamisen (engl. needle drop).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.