Thelma Barlow

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Thelma Barlow (s. 19. kesäkuuta 1929 Yorkshire, Yhdistynyt kuningaskunta) on brittiläinen näyttelijä, joka on esiintynyt enimmäkseen televisiossa.

Barlow’n ura alkoi 1950-luvun lopulla, mutta hän tuli tunnetuksi vasta saatuaan roolin Britannian kuuluisimmasta ja pisimpään jatkuneesta televisiosarjasta Coronation Street. Hän näytteli Mavis Rileyn roolihahmoa yli 26 vuotta. Hän lopetti työnsä Coronation Streetissä vuonna 1997.

Toinen televisiosarja, josta Barlow muistetaan, on manchesteriläiseen tehtaaseen sijoittuva Dinnerladies, jossa Thelman vastanäyttelijöinä työskentelivät muun muassa Victoria Wood, Julie Walters sekä myös Coronation Streetistä tuttu Anne Reid. Dinnerladies-sarjassa Thelma työskenteli vuosina 1998–2000.

Muita Barlow’n tunnettuja töitä on Charles Dickensin romaaniin perustuva minisarja David Copperfield, jossa hän näytteli petollisen Uriah Heepin äitiä, ja vuonna 2005 valmistunut Stephen Frearsin elokuva Mrs. Henderson esittää, jossa Barlow näytteli Judi Denchin tärkeilevää ystävätärtä Lady Margotia. Mrs. Henderson esittää on hänen ensimmäinen elokuvansa.

Barlow’lla on kaksi poikaa, Clive ja James. Hän väitti vuoteen 2005 asti syntyneensä vuonna 1937, vaikka todellinen syntymävuosi on 1929.lähde?

Osittainen filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]