God You Made Me Wicked

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta The Second Coming)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
God You Made Me Wicked
Cristal Snow
Studioalbumin God You Made Me Wicked kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  2008-2010
 Julkaistu 26. toukokuuta 2010 Fyysisesti
24. toukokuuta 2010 Diginä
 Formaatti CD / Digi
 Tuottaja(t) Heikki L
Chisu
Jukka Kosunen
DJ Mobster
 Tyylilaji elektro, pop, elektropop, dance
 Kesto 38.46Digi
 Levy-yhtiö HMC, Warner Music Finland
Cristal Snown muut julkaisut
The Prophecy
2008
God You Made Me Wicked
2010

God You Made Me Wicked on suomalaisen elektro-artisti Cristal Snown toinen albumi. Albumi julkaistiin 24. toukokuuta 2010. Levyn ensimmäinen single oli Turn Me Up jo toukokuussa 2009. Toinen single Killing Me julkaistiin kaupallisesti huhtikuussa. Kolmantena singlenä julkaistiin Chisun tuottama kappale Wicked.

Albumi oli suunniteltu julkaistavaksi syksyllä 2009, minkä takia ensimmäinen single Turn Me Up julkaistiin jo ennen kesää. Toisin kävi, kun Cristal sai aikaa miettiä mitä hän todella tulevalta albumiltaan haluaa. Tätä ajatusta kannusti myös hänen ystävänsä Chisun kanssa käydyt keskustelut. Albumiaan hän on työstänyt muun muassa tuottaja Heikki L:n, säveltäjä Jukka Kosusen, Jimi Constantinen, säveltäjä-sanoittaja Chisun sekä dancemusiikkia tuottavan DJ Mobsterin kanssa. Albumilla taustoja laulavat Snow'n itsensä lisäksi myös Scarred -kappaleella mukana ollut Elena Mady, laulaja-lauluntekijä Kristiina Wheeler, Jimi Constantine, Karoliina Kallio, Kimmo Härmä sekä Milos Rosas.

Toinen levy sai vuoden 2009 aikana alustavasti työnimen The Second Coming, mutta albumin teon myötä se muuttui. Maaliskuussa 2010 Cristal alkoi tehdä paluuta, kun toinen single julkaistiin radiossa. Huhtikuun ensimmäisinä päivinä Killing Me kohosi hittiasema NRJ:n toivotuimpien sijalle 1, vaikka se ei ollut saanut yhtään radiosoittoa ennen sitä. Killing Me julkaistiin digitaalisesti 12. huhtikuuta 2010.

Albumin kolmas single Wicked julkaistiin ennen albumin julkaisua toukokuussa 2010. Kappaletta Snow on työstänyt yhdessä Christel "Chisu" Sundbergin kanssa. Neljäntenä singlenä levyltä julkaistiin Surrender. Kappaleelle Venom oli suunniteltu kuvattavaksi musiikkivideo, vaikkei sen julkaistusta singlenä ollutkaan vielä varmuutta. Videoprojekti oli tarkoitus aloittaa joulukuussa 2010, mutta kameraongelmien vuoksi se siirrettiin kuukaudella. Venomin musiikkivideo sai päivänvalonsa elokuussa 2012, kun siitä julkaistiin orchestral versiollinen video[1]

God You Made Me Wicked asetettiin ehdolle radiokanava Kimmoliisan "Vuoden kotimainen albumi" -kategoriassa vuoden 2010 lopulla. Albumi sai myös ehdokkuksia brittiläisellä Scandipop sivustolla missä Cristal oli ehdolla parhaasta miesvideosta Killing Me, vuoden miesartisti sekä miespuolisen artistin albumi.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. The Confession (intro) – 1.07
 2. Killing Me – 3.33
 3. I’m No Good – 3.08
 4. Wicked – 4.32
 5. Knock You Out – 3.28
 6. Surrender – 3.21
 7. Venom – 3.12
 8. Annie – 0.27 (Intro)
 9. Freak Like Me – 3.06
 10. Turn Me Up – 3.06
 11. Hurricane – 3.44
 12. Twilight – 3.28
Digipakin bonuskappale
 1. Venom (Orchestral Version) – 2.37

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Julkaisu 20. toukokuuta 2009)
Albumin ensimmäinen single julkaistiin vain digitaalisessa muodossa. Kappaleelle kuvattiin musiikkivideo 29. huhtikuuta 2009. Single sai ensisoittonsa NRJ-radiokanavan Hitti vai Huti -äänestyksessä, jossa se voitti monta vastustajaansa. Kappale ei loppuen lopuksi yltänyt millekään virallisille listoille.

(Julkaisu 12. huhtikuuta 2010)
Aluksi toisena singlenä oli tarkoitus julkaista kappale nimeltä Venom, mutta Snow muutti lopulta mieltään ja päätti julkaista singlenä kappaleen Killing Me. Single sai ensisoittonsa YleX -radiokanavalla 19. maaliskuuta ja sille kuvattiin musiikkivideo maaliskuun 2010 alussa. Kappale nostettiin NRJ'n soittolistalle ja samaisena päivä nousi päivittäisen NRJ top 10:nen ykkösijalle.

(Julkaisu 17. toukokuuta 2010)
Kolmantena singlenä levyltä julkaistiin Chisun tuottama single Wicked. Single on albumin niin sanottu nimikkokappale, sillä kertosäkeessä lauletaan albumin nimeä. Wickedistä julkaistaan Surrenderin singlen mukana lokakuussa 2010 digitaalinen EP, joka sisältää 3 remixiä. Kappaleelle kuvattiin 11.-12. heinäkuuta musiikkivideo, joka julkaistiin syyskuussa.

(Julkaisu 15. marraskuuta 2010)
Surrender valittiin syyskuussa 2010 neljänneksi singleksi. Kappaleen on tuottanut Heikki Liimatainen, Jukka Kosunen sekä Jimi Constantine. Surrender single julkaistaan Surrender Wicked Remixed EP:llä lokakuun 2010 lopulla. Video Surrenderille kuvattiin 10. lokakuuta 2010 ja se julkaistiin Halloweenina 2010. Videolla on mukana mm. Big Brother voittaja Sauli Koskinen sekä laulaja Kristiina Wheeler.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.