The Revolution

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Revolution oli Princen taustayhtye vuosina 19841986. Se soitti kolmella Princen albumilla: Purple Rain, Around the World in a Day ja Parade, ja kahdella kiertueella. The Revolution esiintyy myös Princen elokuvassa Purple Rain.

Vuosina 19781982 Prince teki albuminsa suurimmaksi osaksi itse säveltäen, sanoittaen ja tuottaen kaiken materiaalin ja soittaen yleensä myös kaikki instrumentit yksin. Näinä aikoina Princen yhtye toimi lähinnä kiertueilla. Sen nimi oli silloinkin The Revolution, mutta tässä vaiheessa yhtye ei saanut vielä mainintaa Princen levyillä, sillä se osallistui hyvin vähän studiotyöhön. Myös yhtyeen jäsenet vaihtelivat, kunnes klassinen kokoonpano vakiintui vuonna 1984. Siihen kuuluivat Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Doctor Fink, Bobby Z ja David Coleman. Live-Revolutioniin kuului vakituisesti myös Sheila E.

Revolution hajosi erimielisyyksiin vuonna 1986 Parade-albumin jälkeen. Sen jälkeen yhtye on esiintynyt kahdella Princen kappaleella: It’s Gonna Be Beautiful Night (albumilla Sign o' the Times) ja The One U Wanna C (albumilla Planet Earth). Myöhemmin Wendy Melvoin ja Lisa Coleman perustivat oman Wendy & Lisa -duonsa, joka on levyttänyt muun muassa Eric Claptonin, Neil Finnin ja Joni Mitchellin kanssa.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]