The Re-Invention Tour

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Re-Invention Tour
Madonna
Madonna esittämässä kappaletta ”Frozen”.
Madonna esittämässä kappaletta ”Frozen”.
Albumi American Life
Alkoi 24. toukokuuta 2004
Päättyi 14. syyskuuta 2004
Esitykset 39 (Pohjois-Amerikka)
17 (Eurooppa)
56 (yhteensä)
Tuotto 125 000 000 $
Keikkatallenne I’m Going to Tell You a Secret
Madonnan muut kiertueet
Drowned World Tour The Re-Invention Tour Confessions Tour
← 2001 2004 2006 →

The Re-Invention Tour oli yhdysvaltalaisen poplaulajan Madonnan vuoden 2004 toukokuussa alkanut, seitsemän valtiota käsittänyt konserttikiertue, joka sisälsi musiikkia sekä hänen uransa alkupuolelta että tuolloin hänen viimeisimmältä studioalbumiltaan American Life. Konsertteja järjestettiin 56 yhteensä 20 kaupungissa, ja ne keräsivät arviolta 880 000 katsojaa. Kiertuetta pidetään vuoden 2004 menestyksekkäimpänä sen kerättyä tuottoja noin 124,5 miljoonan dollarin verran. Kiertueesta kuvattiin kohtauksia niin musiikkiesityksistä kuin backstage-tunnelmistakin dokumenttiin I’m Going to Tell You a Secret.

Madonna ei suostunut esiintymään kiertueella kertaakaan perjantaina, koska hänen harjoittamansa uskonnollinen suuntaus kabbala kieltää sen. Esityslistalla oli mukana vähintään yksi kappale Madonnan jokaiselta albumilta. Madonna käytti muutamassa Yhdysvaltain konsertissaan T-paitaa, jossa luki ”Vote or Die” (suom. ”Äänestä tai Kuole”), jolla hän viittasi tuolloin vielä saapumassa olleisiin Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Kiertueen musikaalinen suunnittelija oli brittiläinen Stuart Price, jonka kanssa Madonna tuotti myöhemmin vuoden 2005 albuminsa Confessions on a Dance Floor.

Kappaleen ”American Life” esityksen lopussa lavalle heijastettiin kuva silloisesta Yhdysvaltain presidentistä George W. Bushista ja Saddam Husseinista sopuisasti yhdessä.

Esityslista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Show jaettiin viiteen esitysnumeroon erilaisilla teemoilla: renessanssi, militarismi, jazz/sirkus, akustiikka/uskonto sekä tribaali. Kappaleen ”Nothing Really Matters” oli alun perin tarkoitus olla osana avajaiskohtausta kappaleen ”Nobody Knows Me” jälkeen. Madonna kieltäytyi huhujen mukaan esittämästä ainuttakaan kappaletta, jonka sanoituksissa esiintyi sana ”goodbye” (suom. ”hyvästi”), sillä hän ajatteli sen antavan pontta huhuille, joiden mukaan kiertue olisi hänen viimeisensä. Täten suositut kappaleet kuten ”Take a Bow”, ”The Power of Good-Bye” ja ”I’ll Remember” jätettiin ulos show’sta.

Kappaleet ”Dress You Up”, ”Love Profusion” ja ”I’m So Stupid” olivat alun perin mukana esityslistalla, mutta Madonnalla oli vaikeuksia oppia soittamaan ”Dress You Up” kitaralla, joten se korvattiin kappaleella ”Material Girl”. Kappaleen ”Mother and Father” paikalla oli tarkoitus olla monessa Euroopan konsertissa kappale ”Love Profusion”, mutta niin ei käynyt.

Kiertueaikataulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiertueen aikatauluun kuului aluksi myös konsertit Tel Avivissa, Moskovassa ja Helsingissä, mutta ne peruttiin.