The Property of a Lady

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Property of a Lady
Käsikirjoittaja Alfonse M. Ruggiero Jr.
Michael G. Wilson
Pääosat Timothy Dalton
Valmistustiedot
Valmistusmaa Britannia
Tuotantoyhtiö EON Productions
Metro-Goldwyn-Mayer
Edeltäjä 007 ja lupa tappaa
Seuraaja 007 ja kultainen silmä

The Property of a Lady oli kuvaushanke, jonka oli määrä olla James Bond -elokuvasarjan 17. elokuva ja Timothy Daltonin kolmas kerta Bondin roolissa. Projekti alkoi 1990 käsikirjoituksesta ja tuotantoasioiden järjestelystä. Käsikirjoitus perustui osittain Ian Flemingin lyhyeen novellisarjaan Octopussy, The Living Daylights ja The Property of a Lady. ”Property of a Lady” (suom. erään naisen omaisuutta) mainittiin elokuvassa Octopussy – mustekala, jossa se luki Fabergén pääsiäismunista kertovassa kirjassa.

Käsikirjoittajaksi valittiin aluksi Alfonse M. Ruggiero Jr. ja myöhemmin Michael G. Wilson. Uusi käsikirjoittaja taustajoukkoineen päätyivät tulokseen, jonka mukaan elokuvan ensi-ilta olisi loppuvuodesta 1991, kaksi vuotta edeltävän Bond-elokuvan 007 ja lupa tappaa jälkeen. Huhuttiin, että Timothy Daltonin ystävä Anthony Hopkins olisi ollut kiinnostunut näyttelemään elokuvassa älykästä vihollista. Whoopi Goldbergin, joka elokuvan suunnitteluvaiheessa seurusteli Daltonin kanssa, kerrottiin useasti olleen kiinnostunut vihollisen roolista elokuvassa.[1]

Timothy Daltonin oli alun perin tarkoitus näytellä Bondia kolmesti. Sen jälkeen olisi pohdittu vaihtoehtoa vielä Daltonin neljännestä paluusta rooliin elokuvassa 007 ja kultainen silmä. Ongelmia aiheuttivat kuitenkin Daltonin edellisen Bondin huono kassamenestys Yhdysvalloissa ja Metro-Goldwyn-Mayerin sisäiset riidat. Sopimukseen pääsy asioista venyi venymistään, kunnes idea hylättiin vuonna 1993.

007 ja kultainen silmä -elokuvasta Timothy Daltonin tähdittämänä ei tullut mitään, sillä hän oli neljän vuoden odottelun ja raskaiden sopimusneuvottelujen jälkeen niin väsynyt ja turhautunut, että päätti vetäytyä roolista ja antaa tilaa uudelle näyttelijälle.lähde? Dalton luopui Bondin roolista virallisesti vuonna 1994.lähde? Häntä seurasi Pierce Brosnan, jonka ensimmäiseksi Bond-elokuvaksi tuli 007 ja kultainen silmä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bond 17 – History 16.7.2006. Mi6-hq.com. Viitattu 10.12.2012. (englanniksi)