The Pretender (albumi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Pretender
Jackson Browne
Studioalbumin The Pretender kansikuva
C-kasetin kansikuva.
Studioalbumin tiedot
 Julkaistu 1976
 Formaatti LP, Musiikkikasetti
 Tuottaja(t) Jon Landau
 Tyylilaji Rock
 Levy-yhtiö Asylum Records
Jackson Brownen muut julkaisut
Late for the Sky
1974
The Pretender
1976
Running on Empty
1977

The Pretender on yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä Jackson Brownen studioalbumi vuodelta 1976. Levyn on tuottanut Jon Landau ja julkaissut Los Angelesissa toimiva Elektra / Asylum / Nonesuch Records, joka kuuluu Warner Communicationsille.

Kappaleen "Linda Paloma" äänitti Greg Ladanyi, ja muut kappaleet äänitti John Haeny apunaan Paul Black. Lisä-äänitykset on tehnyt Mark Howlett ja miksaukset Ladanyi apunaan Dennis Kirk. Kappaleen "Sleep's Dark and Silent Gate" on kuitenkin miksannut Val Garay.

Albumi on äänitetty Sunset Sound -studiossa ja miksattu Sound Factory -studiossa Aphex Aural Exciter -laitteella. Masteroinnin on tehnyt Bernie Grundman A&M–studiossa.

Etukannen valokuvan on tuottanut Tom Kelley Studios ja takakannen valokuvat ovat Jackson Brownelta, Howard Burkelta ja Peter Goldenilta. Levykannen suunnittelija on Gary Burden.

Kiitoksissa on mainittu Tony Lane, levyllä soittava Lowell George, Valerie Carter, Elizabeth Reynolds, David Geffen ja kappaleen "Linda Paloma" osalta Van Dyke Parks.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivu 1

  1. The Fuse
  2. Your Bright Baby Blues
  3. Linda Paloma
  4. Here Come Those Tears Again

Sivu 2

  1. The Only Child
  2. Daddy's Tune
  3. Sleep's Dark and Silent Gate
  4. The Pretender

Kappaleet on tehnyt Jackson Browne ja julkaissut Swallow Turn Music ja WB Music Corp., paitsi että kappaleen "Here Come Those Tears Again" toinen tekijä on Nancy Farnsworth ja julkaisijat edellä mainittujen lisäksi Open Window Music ja Warner-Tamerlane Publishing Corp.

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonnie Raitt ja Lowell George esiintyvät levy-yhtiönsä Warner Bros. Records suosiollisella luvalla. Graham Nash ja David Crosby esiintyvät yhtiöiden ABC Records, Atlantic Records ja Polydor International GmbH luvalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jackson Browne MC The Pretender (Asylum TC-51079, 1976)
Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.