The Perry Bible Fellowship

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Perry Bible Fellowship on vuodesta 2001 alkaen joka toinen viikko ilmestynyt verkkosarjakuva. Sarjakuvan tekijä on Nicholas Gurewitch. Perry Bible Fellowship sai alkunsa Syracusen yliopiston lehdessä The Daily Orange. Sarjakuva ilmestyy myös noin kymmenessä yhdysvaltalaisessa sanomalehdessä.

Sarjakuvan ilme vaihtelee. Gurewitch käsittelee arkojakin aiheita hyvin absurdilla ja humoristisella tavalla. Eräällä viikolla sarjakuvassa voi seikkailla tikku-ukkoja ja seuraavalla viikolla lähes fotorealistisia ihmisiä. PBF:ssä ei siis ole yhtenäistä tarinaa. Sarjakuva ilmestyi yleensä joka keskiviikko. Helmikuussa 2008 Gurewitch lopetti sarjakuvan viikoittaisen julkaisemisen[1].

Aiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perry Bible Fellowship käsittelee kaikenlaisia aiheita. Vaikka sarjakuva esittää jotkin aiheet hyvin suorasukaisesti ja "hyökkäävästi," tekijä ei kuitenkaan saa usein vihamielistä postia.

Hyvin yleinen aihe PBF:ssä on esimerkiksi kuolema. Aiheena voi olla myös jokin kuuluisa sanonta, jonka Gurewitch muuttaa kuvalliseen muotoon hyvin absurdilla ja humoristisella tavalla.

Tekijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicholas Gurewitch on syntynyt 9. maaliskuuta 1982 New Yorkissa. Hän asuu New Yorkissa Manchesterissa. Hän on opiskellut Syracusen yliopistossa, jossa Perry Bible Fellowship sai alkunsa.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perry Bible Fellowship on voittanut yhteensä kahdeksan palkintoa, joista monet melko merkittäviä.[2] Se on voittanut muun muassa parhaan Ignatz-verkkosarjakuvapalkinnon vuosina 2005 ja 2006.[3]

Albumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dark Horse -kustantamo julkaisi 2007 The Trial of Colonel Sweeto and Other Stories -nimisen albumin. Kirjaan on koottu lähes kaikki internetissä ilmestyneet stripit sekä muutamia ennennäkemättömiä sarjoja. Vuonna 2009 ilmestyi The Perry Bible Fellowship Almanack, joka sisältää kaikki Perry Bible Fellowship -stripit, Nicholas Gurewitchin haastattelun, luonnoksia ja hylättyjä strippejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomennettu albumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gurewitch, Nicholas: The Perry bible fellowship almanakka. (The Perry bible fellowship almanack, 2009.) Kääntänyt Olavi Turpeinen. Tampere: Kumiorava, 2011. ISBN 978-952-67423-5-9.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]