The Path

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Path
Kehittäjä Tale of Tales
Julkaisija Tale of Tales
TransGaming Technologies
PL TopWare
RU 1C Company
JP Zoo Corporation
Jakelija Direct2Drive
GamersGate
Metaboli
Steam
Taiteilija Auriea Harvey
Michaël Samyn
Laura Raines Smith
Hans Zantman
Marian Bantjes
Säveltäjä Jarboe
Kris Force
Julkaistu 18. maaliskuuta 2009
PL syksy 2009
RU 11. joulukuuta 2009
JP 7. heinäkuuta 2010
Mac OS X
7. toukokuuta 2009
Lajityyppi taidepeli (art game), kauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 16+
USK: 16
Alusta Microsoft Windows, Mac OS X
Jakelumuoto USB-muisti, Steam, itch.io, Humble Store ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Path on Tale of Talesin kehittämä taiteellinen kauhupeli, joka julkaistiin vuonna 2009 Microsoft Windowsille ja TransGaming Technologiesin kehittämänä Mac OS X:lle.

Peli on saanut inspiraationsa Pieni Punahilkka-sadun eri versioista, kuin myös kansantaruista nykyaikaan sovitettuna. Pelaaja saa valita pelattavan hahmon kuudesta eri sisaresta, jotka heidän äitinsä lähettävät yksi kerrallaan vierailemaan heidän sairaan isöäitinsä luona. On pelaajan valinta pysyäkö tiellä kohti mummulaa vai lähteä seikkailemaan metsään, jossa sudet odottavat tyttöjä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa sisarusten asunnosta. Pelaajalle näytetään kuutta sisarusta, joista ei kerrota muuta kuin heidän nimensä. Kun pelaaja valitsee hahmon, peli lähtee käyntiin. Pelaajalle annetaan yksinkertaiset ohjeet: ”Mene isöäidin talolle ja pysy polulla”.

Kun pelaaja kuitenkin poikkeaa polulta tutkimaan metsää, voi huomata, että siellä on paljonkin kerättäviä tavaroita. Peliin ei kuitenkaan ole kehitetty painiketta, jolla voisi nostaa tai tutkia tavaroita. Pelaajan on tarkoitus mennä tarpeeksi lähelle tavaraa, jotta ruudulle ilmestyy haalea kuva kyseisestä asiasta tai esineestä. Tällöin pelaaja päästää irti ohjaimista ja tyttö menee esineen tai asian luo automaattisesta ja nostaa tai tutkii sen. Ruudulle ilmestyy kuva, mitä esine on aktivoinut; jotkut tavarat paljastavat kokonaan uusia huoneita, ja osa näyttää hieman isöäidin talon sisältöä. Jotkut tavarat ilmestyvät vai kerran, eikä niitä voi tutkia/nostaa muilla sisaruksilla. Pelin aikana tavaroita käsitellessä ruudulle ilmestyy myös tekstiä, joka kuvastaa kyseisen hahmon ajatuksia sillä hetkellä tai kyseisestä tavarasta. Tavaroiden säilyttämistä varten tytöillä on mukanansa aina kori, johon pääsee tutkimaan tavaroita myöhemminkin.

Pelin metsissä liikkuu myös valkoiseen pukeutunut tyttö, joka ohjastaa metsään eksyneen sisaruksen takaisin polulle.

Ei ole välttämätöntä löytää pelin metsissä vaanivaa sutta. Pelissä ei ole minkäänlaisia vaatimuksia sen suhteen pääsetkö isoäidin talolle vai et, mutta suden tavattua ja tavaroiden keräilyn jälkeen isoäidin talo ja pelin loppu vaihtelee radikaalisti. Jos tyttö tapaa suden, peli näyttää lyhyen cutscenen, jonka jälkeen ruutu synkkenee. Tämän jälkeen tyttö löytää itsensä polulta isoäidin talon edestä, makaamassa sateessa.

Kun pelaaja menee sisälle isoäidin taloon, pelityyli muuttuu kolmannesta persoonasta ensimmäiseksi persoonaksi. Jos pelaaja ei ole löytänyt sutta, tyttö päätyy talossa turvallisesti isoäitinsä viereen ja hänet lähetetään takaisin kotiinsa, jolloin hahmo on edelleen pelattavissa. Tämä kuitenkin lasketaan häviämiseksi pelissä. Jos pelaaja kuitenkin löytää ja kohtaa suden, hän ei pääse isoäitinsä luokse, vaan välähtelevät kuvat viestivät tytön kuolevan suden hyökkäyksen kohteena. Kuten myös ”onnellisessa” lopussa, peli palaa takaisin tyttöjen kotiin, mutta suden tavattuaan ja kuoltuaan kyseistä tyttöä ei enää löydykään huoneesta, jossa muut pelattavat hahmot ovat. Jokaisella tytöllä on kuitenkin oma loppunsa, ja isoäidin talon ulkonäkö riippuu siitä, mitä tavaroita on kerännyt.

Kun kaikki sisarukset ovat kohdanneet omat sutensa, valkoiseen pukeutunut tyttö tulee pelattavaksi, ja hän vierailee isoäidin talossa. Tyttö matkaa läpi talon eri huoneiden, jotka ovat yhdistelmiä sisarusten aikaisemmin läpikäymistä huoneista. Kun valkoiseen pukeutunut tyttö pääsee isoäidin luo, verinen, mutta elossa oleva tyttö ilmestyy asuntoon. Kaikki sisarukset palaavat ovesta, ja peli alkaa alusta.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Robin on nuorin sisarista ja muistuttaa ulkonäöllisesti eniten alkuperäistä Punahilkkaa. Hän on yhdeksän vuotias, hyvin eläväinen tyttö, joka rakastaa metsässä leikkimistä. Robin rakastaa susia ja ne ovat hänen lempieläimensä. Robinin susi on kirjaimellisesti oikean suden näköinen, mutta paljon isompi ja seisoo kahdella jalalla.
 • Rose on 11-vuotias. Hän on todella kypsä ikäisekseen, mutta antaa silti hyvin viattoman vaikutelman itsestään viehättävällä, mutta tavallaan hämmentävällä olemuksellansa. Häntä ei varsinaisesti kuvailla luontoa rakastavaksi, mutta hän pitää polun varrella olevia kukkia, lintuja ilmassa ja tuulta humisemassa puissa hyvin kauniina asioina, eikä hän halua kenenkään vahingoittavan luonnon pienintäkään elävää olentoa. Rose pukeutuu mustaan, pitkään mekkoon, jota reunustaa punaset pitsin.
  Rosen susi on outo ihmisen kaltainen olento peitettynä pilviin.
 • Ginger on 13-vuotias. Hieman rasavilli poikatyttö, joka ei edes halua pysyä polulla. Ginger on leikkisä ja hänen mielestänsä metsä on jännittävä paikka, jossa saa mukavia leikkejä aikaan. Gingerin kuvataan pelkäävän hieman aikuistumista. Hän ajattelee, että kolmetoistavuotiaana on lapsuuden loppu ja se on viimeinen asia mitä hän haluaa. Gingerillä on päällänsä mustat shortsit ja paita, sekä punainen vyö. Tyttö liikku paljain varpain ja pitää päässänsä myös sulkia soljen kanssa.
  Gingerin susi muistuttaa hieman vakoiseen pukeutunutta tyttöä, mutta onkin vaaleaihoinen ja hänen hameensa on vaaleanpunainen. Gingerin susi on myös ainoa susista, joka on naispuolinen. Susi houkuttelee Gingeriä leikkimään hänen kanssaan kukkakedolla, variksenpelättimen luona.
 • Ruby on 15-vuotias ja syrjäytyinen sisaruksista. Muut kuvailevat häntä gootiksi, mutta Ruby itse ajattelee, että ihmisten lokeroiminen on eräänlainen tapa tappaa ihminen sisältä. Hänen elämäänsä kuvataan 'juuri avautuneeksi korruption mädäksi kukaksi'. Ruby itse pitää elämäänsä vain hänelle aukeamattomana arvoituksena. Kun Rubylta kysytään hänen vasemman jalan korvanneesta tekojalasta, tyttö kertoo, että häntä sattuu, muttei mainitse tarkalleen minne. Tekojalan takia hän nilkuttaa kävellessään, mutta juoksee nopeammin kuin muut sisarukset.
  Rubyn susi on nuori mies ruostuneella leikkikentällä, joka tarjoaa Rubylle tupakkaa.
 • Carmen on seitsemäntoista. Hän rakastaa varsinkin miesten huomiota ja tekee mitä tahansa saadakseen sitä. On mainittu, että Carmen antaa myös ohi kävellessään kääntyville päille takaisinkin hieman jotain flirttiä, silmäniskua ja perseenkeikutusta. Carmen kuvailee itseänsä femme fataleksi, vaikka tietää sisimmässään olevansa ehkä vain vähän huomionkipeä.
  Carmenin susi on keski-ikäinen puunhakkaaja-mies.
 • Scarlet on sisaruksista vanhin, jo 19-vuotias. Hän on musikaalisesti lahjakas, mutta hän menetti mahdollisuutensa, koska halusi pitää huolta sisaruksistansa. On kuitenkin mainittu, että Scarlet on loppujen lopuksi hyvin yksinäinen ja haluisi itsellensä sielunkumppanin.
  Scarletin susi on miespuolinen pianisti.
 • The Girl in White on mysteerinen tyttö, jonka voi nähdä metsässä juoksentelemassa. Jos tytön perään lähtee ja aktivoi toiminnon, valkoiseen pukeutunut tyttö johtaa hahmon takaisin polulle. Jos kaikki sisaruksista ovat kohdanneet jo sutensa, tulee valkoiseen pukeutuneesta tytöstä pelattava. Hänellä ei ole itsellään susi- tai muita erikoiskohtaamisia. Pelin demossa, hän on ainoa pelattava hahmo.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Pathista kerrottiin ensimmäisen kerran Tale of Talesin pelin suunnitelu foorumilla 16. maaliskuuta 2006. Sen alkuperäinen nimi oli 144, joka juonsi juurensa alun perin kuudesta 24-tuntisesta jaksosta kuudessa päivässä, jossa peli oli tehty. Julkaistussa versiossa numero kuitenkin viittaa 144 kerättävään kukkaan pelissä.

Peli tuli myyntiin sen virallisille sivuille, josta sen voi ladata niin Microsoft Windowsille, kuin Mac OS X:lle. Myös Steamista voi ostaa tämän pelin. Virallisilta sivuilta löytyy myös pelin demo nimellä The Path - Prologue, jossa pelataan vain valkoiseen pukeutuneella tytöllä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]