The Nostalgia Critic

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Nostalgia Critic
Tyyli Komedia
Kestoaika yleensä noin 20–50 min
Kehittäjä(t) Doug Walker, Rob Walker
Pääosissa Doug Walker, Rob Walker, Malcolm Ray, Tamara Chambers, Brad Jones
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Channel Awesome, YouTube, Blip
Julkaistu 2007 -
Tuotantokausia 8
Jaksoja 288
Ikäraja 12 (Blip), 11 (Channel Awesome), 13 (YouTube)
Tuotanto
Tuottaja(t) Channel Awesome, Inc.
Vastaava(t) tuottaja(t) Channel Awesome, Inc.
Tuotantoyhtiö(t) Channel Awesome, Inc.
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto

Nostalgia Critic on yhdysvaltalaisen Doug Walkerin vuonna 2007 luoma internet-komediasarja. Sarjassa Walker esittää Nostalgia Critic -hahmoa, joka arvostelee pääosin huonoina pidettyjä elokuvia. Sarjaa on julkaistu Thatguywiththeglasses.com-sivustolla (joka on nykyään ChannelAwesome.com), ja se on koko sivuston ylivoimaisesti tunnetuin sarja.

Sarjan tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Nostalgia Critic arvostelee huonoja elokuvia, joita hän haukkuu koomisesti. Sarja tunnetaan jokaisen jakson alussa sanotusta lauseesta "Hello I'm The Nostalgia Critic, I remember it so you don't have to" (Suom. Hei, olen Nostalgia Critic, minä muistan sen, jotta sinun ei tarvitse).

Usein sarjassa pidettiin tiettyinä kuukausina teemoja, jolloin Nostalgia Critic arvostelee pelkästään kyseiseen aiheeseen liittyviä elokuvia. Esimerkiksi Schwarzenegger-kuukautena Critic arvosteli joka viikko elokuvan, jossa Arnold Schwarzenegger esiintyy. Jatko-osa -kuukautena Criticin piti arvostella jatko-osia elokuville, jotka hän on jo aiemmin arvostellut. Lisäksi hän pitää aina Halloweenina "NostalgiaWeenin", jolloin hän arvostelee ainoastaan kauhuelokuvia.

Vakiovitsit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nostalgia Critic käyttää usein samoja vitsejä, joita hän on jo aiemminkin käyttänyt tietyissä tilanteissa.

  • Of Course - Tämä tapahtuu aina kun jollakin elokuvahahmolla on aikomuksinaan ottaa maailma haltuunsa, ja tällöin Critic leikkaa M. Bisoniin Street Fighter -elokuvan kohdassa, jossa tämä kääntää päätään ja huudahtaa "Of Course".
  • Chuck Norris - Harvemmin käytetty vitsi jolloin hän parodioi Chuck Norrisia ja tämän ympärille rakennettua vitsikulttia.
  • Big lipped alligator moment - Tämä mainitaan aina kun elokuvassa tulee kohtaus, mikä ei näytä liittyvän esitettyyn elokuvaan millaan lailla, ja kohtauksen loputtua kukaan ei enää mainitse sitä.
  • Elefantti - Tämä tapahtuu aina kun elokuvassa on jokin kohtaus, mitä Nostalgia Critic ei voi sietää ja jota vastaan hän on voimaton taistelemaan. Tällöin Critic huutaa "Elefantti", jolloin Burger Kingin logo (jota Critic kutsuu karmivaksi) lennähtää esiin ja "puhdistaa ilman" häivyttämällä kauhean kohtauksen.
  • It's a trap - Tämä tapahtuu aina kun elokuvassa joku juonii jotakin toisen hahmon päänmenoksi, ja jonka katsoja tietää jo etukäteen. Tällöin Critic leikkaa yhden Jedin paluun tunnetuimmista repliikeistä, "It's a trap", jonka sanoo Amiraali Ackbar.
Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta The Nostalgia Critic. (englanniksi)

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Nostalgia Critic-sarjaa alettiin näyttää heinäkuussa vuonna 2007 YouTubessa kunnes se siirrettiin Walkerin omalle nettisivulle, Thatguywiththeglasses.comiin ja sen jälkeen ChannelAwesome.comiin.

Vuodesta 2014 lähtien url-osoite Thatguywiththeglasses.com on johdattanut kävijät suoraan osoitteeseen ChannelAwesome.com.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nostalgia Critic: Sarjan päähenkilö. Hän on uskomattoman katkera monista asioista. Hänellä on paljon vihollisia, kuten Angry Video Game Nerd, Nostalgia Chick ja Cinema Snob. Häntä esittää sarjan ohjaaja Doug Walker.
  • Malcolm: Yksi Criticin ystävistä. Häntä esittää Malcolm Ray.
  • Rachel: Hän on yksi Criticin ystävistä Malcolmin ja Tamaran ohella. Hän lähti sarjasta 6. tuotantokaudella, mutta Rachelin esittäjä on esittänyt muita rooleja sarjassa sen jälkeenkin. Häntä esittää Rachel Tietz.
  • Tamara: Kun Rachel lähti sarjasta 6. tuotantokaudella, Tamara tuli hänen tilalleen. Tamaraa esittää Tamara Chambers.
  • The Other Guy (Toinen Tyyppi): Criticin isoveli, joka esiintyy useissa Nostalgia Criticin jaksoissa sivuhenkilönä. Häntä esittää Critin esittäjän isoveli Rob Walker.

(Useat henkilöt The Nostalgia Criticissä esiintyvät sarjassa omalla nimellään)

Blip[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Nostalgia Critic -sarjaa esitetään myös Blip.tv:ssä ja siellä on lähes kaikki sarjan jaksot.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]