The Haunted

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee ruotsalaista yhtyettä. Katso myös täsmennyssivu Haunted.
The Haunted
Tiedot
Toiminnassa 1996
Tyylilaji thrash metal, melodinen death metal
Kotipaikka Ruotsi Göteborg, Ruotsi
Jäsenet

Ola Englundkitara
Jonas Björlerbasso
Patrick Jensen, kitara
Per Möller Jensenrummut

Entiset jäsenet

Marco Aro, laulu (2000–2003)
Adrian Erlandsson, rummut (1996–1999)
Peter Dolving, laulu (1997–1998, 2003–2012)

Levy-yhtiö

Earache Records, 1998–2003
Century Media Records, 2004–

Aiheesta muualla
Kotisivut

The Haunted on ruotsalainen thrash metal -yhtye. Se perustettiin vuonna 1996, ja alkuperäisjäseniä olivat Patrick Jensen yhtyeestä Witchery, sekä Jonas Björler, Adrian Erlandsson ja Anders Björler At the Gatesista. Kaikki jäsenet (nykyiset ja entiset) ovat kotoisin Göteborgista, paitsi nykyinen rumpali Per Möller Jensen, joka on Tanskasta, sekä Patrik Jensen, joka on Tukholmasta.

Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa The Hauntedin vuonna 1998. Julkaisun jälkeen Peter Dolving ja Adrian Erlandsson jättivät yhtyeen, ja Erlandsson liittyi myöhemmin Cradle of Filthiin. Uudeksi laulajaksi tuli Marco Aro ja rumpaliksi Per Möller Jensen. The Hauntedin toinen albumi The Haunted Made Me Do It julkaistiin vuonna 2000, ja se oli melodisempi ja niin sanotusti Göteborg-tyylisempi (katso At the Gates). Seuraavana vuonna 2001 yhtyeeltä ilmestyi livelevy Live Rounds in Tokyo. Helmikuussa 2003 ilmestyi The Hauntedin kolmas kokopitkä One Kill Wonder. Saman vuoden syksyllä Marco Aro jätti yhtyeen, ja hänen korvaajakseen yhtyeeseen palasi alkuperäinen laulaja Peter Dolving. Lokakuussa 2004 ilmestyi yhtyeen albumi rEVOLVEr. Vuoden 2006 lopussa julkaistiin yhtyeen viides kokopitkä The Dead Eye, minkä jälkeen yhtye on käynyt Suomessa ahkerasti.

Helmikuussa 2012 The Haunted julkisti kotisivuillaan tiedon, jonka mukaan Peter Dolving jättää yhtyeen. Hieman myöhemmin yhtye ryhtyi etsimään uutta laulajaa muun muassa kotisivujensa kautta.päivitettävä

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta The Haunted.