The Haunted

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

The Haunted

Tiedot
Toiminnassa 1996
Tyylilaji thrash metal, melodinen death metal
Kotipaikka Ruotsin lippu Göteborg, Ruotsi
Jäsenet

Anders Björlerkitara
Jonas Björlerbasso
Patrick Jensen, kitara
Per Möller Jensenrummut

Entiset jäsenet

Marco Aro, laulu (2000-2003)
Adrian Erlandsson, rummut (1996-1999)
Peter Dolving, laulu (1997-1998, 2003-2012)

Levy-yhtiö

Earache Records, 1998-2003
Century Media Records, 2004-

[the-haunted.com Kotisivut]

The Haunted on ruotsalainen thrash metal -yhtye. Se perustettiin vuonna 1996, ja alkuperäisjäseniä olivat Patrick Jensen yhtyeestä Witchery, sekä Jonas Björler, Adrian Erlandsson ja Anders Björler At the Gatesista. Kaikki jäsenet (nykyiset ja entiset) ovat kotoisin Göteborgista, paitsi nykyinen rumpali Per Möller Jensen, joka on Tanskasta, sekä Patrik Jensen, joka on Tukholmasta.

Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa The Haunted vuonna 1998. Julkaisun jälkeen Peter Dolving ja Adrian Erlandsson jättivät yhtyeen, joista jälkimmäinen liittyi myöhemmin Cradle of Filthiin. Uudeksi vokalistiksi tuli Marco Aro ja rumpaliksi Per Möller Jensen. The Hauntedin toinen albumi, The Haunted Made Me Do It, julkaistiin vuonna 2000, ja se oli enemmän melodisempi ja ns. "Göteborg"-tyylisempi (katso At the Gates). Seuraavana vuonna, 2001, yhtyeeltä ilmestyi livelevy Live Rounds in Tokyo. Helmikuussa 2003 ilmestyi The Hauntedin kolmas kokopitkä One Kill Wonder. Syksyllä samana vuonna Marco Aro jätti yhtyeen, ja paikan korvasi alkuperäisvokalisti Peter Dolving. Lokakuussa 2004 yhtyeen kolmanneksi uusin albumi, rEVOLVEr, näki päivänvalon. 2006 vuoden lopussa julkaistiin yhtyeen viides koko pitkä The Dead Eye, minkä jälkeen yhtye on käynyt Suomessa ahkerasti.

Helmikuussa 2012 The Haunted julkisti kotisivuillaan tiedon jonka mukaan Peter Dolving jättää yhtyeen. Hieman myöhemmin yhtye ryhtyi etsimään uutta laulajaa mm. kotisivujensa kautta.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit

EP:t

  • Tsunami Benefit  (2005, Century Media, split Napalm Deathin ja Heaven Shall Burnin kanssa)

Live-albumit

Kokoelma-albumit

Videografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]